用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 泳X游泳會, 令我非常失望!
go

泳X游泳會, 令我非常失望! [複製鏈接]

我的小朋友自小在泳X泳會學習游泳, 他在學習過程中, 他很開心, 他的教練都很好, 其後更加入了其泳隊, 作每星期的操練. 在泳隊每一位隊員的感情都很好, 大家相處融洽, 他們對泳X泳會都有着一份感情, 身為家長的我也是一樣. 但上個月發生了一件事, 令我對這泳會完全改觀和失望, 我們的教練竟給泳會解僱, 而自教練走了之後, 泳會只是找其他教練臨時代課, 每一堂也不同教練, 甚至試過沒有教練來. 最後泳會決定解散了這泳隊, 其他隊員只好轉往其他組別, 我小朋友在沒有其他選擇下, 又因時間問題, 無奈轉往另一組別.

前兩天, 我帶我小朋友到新泳隊游泳, 當時我看見那個教練,她竟然在同一時間, 同一泳池訓練兩組泳隊, 當其時大約有廿幾三十人, 而這個教練只是集中訓練另一組, 我小朋友的組別就不理, 只叫他們自己游來游去, 完全沒有教他,  這教練待那組完結後, 才理他們. 那是一小時後了, 當時我很嬲怒, 我都是有交訓練費, 但待遇竟然完全不同, 這名教練分明是'大細超', 我心裏非常不滿, 而泳會對我隊伍的處理方法很不當, 我們好像'孤兒仔'一樣, 沒有人理會, 這泳會令我很心淡, 但無奈我已交了新一季的訓練費, 又不能退會, 現在只好啞忍,希望在新一季重組後, 可以立即轉組或轉會, 不想再跟這位教練了.

0    0    0    0

Dear littlecat,

Where is it (the location)?

Thanks!

係培正小學泳池! 泳x游泳會要一個教練同時睇兩隊, 佢邊有心機教另外一隊呢, 呢個做法離哂譜. 其實我小朋友轉咗新一組後, 訓練費貴咗, 日數少咗, 但質素仲差咗, 我感到非常不滿.  

我在馬鞍山某書院內觀摩過數次這個泳會上堂時既情況, 我想自己沒有資格批評教練質素, 不過作為一個家長, 見到那些教練及上堂既情況, 本人就絕不考慮這個泳會.

littlecat, please check pm.

can you pm to me the actual name ??
Since my son  will learn swim in HK side. I don't know is same swimming courise

醒目開學勳章

我囡學緊呢間半年已學晒4式﹐第7個月已去比賽50米自由式﹐岩岩到而家一年4 個月已經4式比賽50米,我都諗唔到掂解可游到 ﹗50米自由式都係50秒左右﹐我算係咁啦﹗
我都學過泳X同另一間(但我唔記得左名),游完簡直晒時間,都好似無游過。最緊要搵間好,到時教壞左姿勢就大件事,好難改,游來游去都係原地踏步就C火。

醒目開學勳章

Hi, choleliu

請問你囡囡跟緊邊間泳會呀? 可否 pm 我?  Thanks!

回覆 # 的文章

hi choleliu,
我都想知你個囡囡跟邊個泳會學,唔該pm我,謝謝

醒目開學勳章

原帖由 choleliu 於 08-10-15 15:36 發表
我囡學緊呢間半年已學晒4式﹐第7個月已去比賽50米自由式﹐岩岩到而家一年4 個月已經4式比賽50米,我都諗唔到掂解可游到 ﹗50米自由式都係50秒左右﹐我算係咁啦﹗
我都學過泳X同另一間(但我唔記得左名),游完簡直晒時間,都 ...

如可以可否PM我知係邊間泳會?? PLS AND THANKS!!

Dear Choleliu,

我都想知邊到學.
Please PM to me.

Thanks!

簽名被屏蔽

泳X游泳會

游泳會

簽名被屏蔽

Pui Ching swim pool. The pace is very slow, because they are not putting the kids in the group that meet their ability.

choleliu,

請 pm 我你囡的泳會資料呀, 我都想知呀. thanks !

daichoigo

hi choleliu,
我都想知你囡囡跟邊個泳會學,唔該pm我,Thank You!

choleliu,
請 pm泳會資料.

Hi choleliu,

請問你囡囡跟緊邊間泳會呀?
可否 pm 我?  
你囡囡幾多歲呀?好叻呀!
Many thanks!

原帖由 choleliu 於 08-10-15 15:36 發表
我都學過泳X同另一間(但我唔記得左名),游完簡直晒時間,都 ...
‹ 上一主題|下一主題