用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Cambridge Exam

請問貴校高小學生去考 Cambridge Exam, 係考邊一個試呀? Flyers 定係 KET ?  係 P5 定係 P6 去考 ?

中天英
P4 is Flyers
P5 is KET
P6 is PET

原帖由 中天英 於 08-9-30 01:46 發表
請問貴校高小學生去考 Cambridge Exam, 係考邊一個試呀? Flyers 定係 KET ?  係 P5 定係 P6 去考 ?

原帖由 himom 於 08-9-30 10:50 發表
中天英
P4 is Flyers
P5 is KET
P6 is PET

久聞貴校英文教學水平高, 超前一般學校不少; 見倒Cambridge Exam 既資料, 證明屬實。

請問呢3個 Cambridge Exam, 係全級所有學生都去考嗎?  定係挑選一班英文比較好既學生去考?

有冇D成績數據可以分享吓?  例如 :
- Flyers 10盾以上%, 囉滿分(15盾)%
- KET pass%, pass with merit%
- PET pass %, merit%

中天英
Cambridge Exam 並不是所
有學生都去考
,是有興趣的同學,唔讀course都可以考。據我所知result都唔錯,Flyers and Movers 拿15循 around 90%;KET 99% - Pass;50% - Pass in Merit. 算OK la。
原帖由 中天英 於 08-10-4 00:49 發表

久聞貴校英文教學水平高, 超前一般學校不少; 見倒Cambridge Exam 既資料, 證明屬實。

請問呢3個 Cambridge Exam, 係全級所有學生都去考嗎?  定係挑選一班英文比較好既學生去考?

有冇D成績數據可以分享吓?  例如 : ...