用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我用婆婆地址, 有野想問
go

我用婆婆地址, 有野想問 [複製鏈接]

1. 係咪寫監護人婆婆名?

2. 交表俾學校係我去還是婆婆去?
   0    0    0    0

1.最好係用婆婆做監護人比較簡單,如果唔係你要比證明文件學校,去證明你兩個嘅關係
2. 可以你去交表,但要影印婆婆個身份證副本
你最好打電話去想申請報讀嗰間學校問吓,因為每間學校有可能唔同

醒目開學勳章

1. 係咪寫監護人婆婆名?    <-- Yes
2. 交表俾學校係我去還是婆婆去? <-- 婆婆去, 又或者婆婆寫封授權書俾你代佢去

fannynsf

1. 係咪寫監護人婆婆名?..............好似要去民政事務處宣誓。

2. 交表俾學校係我去還是婆婆去? ..................如果有錯要加簽都要婆婆簽返,所以唔好last day去交。

原帖由 wensi 於 08-9-23 20:20 發表
fannynsf

1. 係咪寫監護人婆婆名?..............好似要去民政事務處宣誓。

2. 交表俾學校係我去還是婆婆去? ..................如果有錯要加簽都要婆婆簽返,所以唔好last day去交。 ...

監護人唔駛宣誓嫁.

原帖由 fannynsf 於 08-9-23 17:23 發表
1. 係咪寫監護人婆婆名?

2. 交表俾學校係我去還是婆婆去?

不如比d $ 用水電煤單轉名, 唔係吓吓你你亞婆出動咪仲煩.

我都係用我姑媽個地址報. 因為平日都係我媽媽幫我湊女.我都唔想填我阿媽做監護人,費事要佢行黎行去

打過去教統局及學校問,我可以照填自已既資料,但交媽媽名的電費單. BUT我要同時提供我本人既出世紙,証明我地既母女關係即可.
‹ 上一主題|下一主題