用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) YAMAHA 二手(十年)U1琴
go

YAMAHA 二手(十年)U1琴

請問一台保養得宜的 YAMAHA 二手(十年)U1琴,轉讓價應爲若干?

另外,買此琴時應注意甚麼 ?    謝謝。

我都幫囡囡揾緊,睇過好多琴,如你所說,此琴大約10k左右,我睇過U3系列都只不過15k左右,但琴身就冇咁新。最緊要琴内冇給人更換過大陸料‧可一起研究吓

好呀 !

請問你囡囡彈那一級,我的學了近年半,十一月會考二級試。你考慮買U3是否讓她更高的級數?

回覆 # 的文章

囡囡學了大約3個月,我只不過想要買就一次過,到學到8級才更換全新,不想學到5-6級又話要換,因有朋友有此經驗。

我有一個TOKAI的高身piano
本來自己學的
買o左around兩年
「全新」在偉樂琴行買的
但而家我手指患上關節炎
睇怕都唔可以再學
你地睇下有無與趣買o左佢
因為我都唔想放在home中無用
有興趣o既pm我啦:)

原帖由 CL2008 於 08-9-23 23:45 發表
囡囡學了大約3個月,我只不過想要買就一次過,到學到8級才更換全新,不想學到5-6級又話要換,因有朋友有此經驗。

未聽過呢隻牌子tim...... 我阿女依加用緊電子琴, 考慮睇下有冇2手既好小小鋼琴比佢
原帖由 edpo 於 09-4-25 00:07 發表
我有一個TOKAI的高身piano
本來自己學的
買o左around兩年
「全新」在偉樂琴行買的
但而家我手指患上關節炎
睇怕都唔可以再學
你地睇下有無與趣買o左佢
因為我都唔想放在home中無用
有興趣o既pm我啦:)

...

Hi there,

Can any one here let me know where can I get those 2nd hand piano sales?  I wanted to get one for my daughter too.

Please advise and help!

Cheers!