用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 南區 band 2 中學
go

南區 band 2 中學 [複製鏈接]

原帖由 wwyee 於 08-9-21 11:25 發表

余x強真係一間"極品"學校,f1的新豬仔都還可以,但中二以上真係....,老師責任感欠佳(唔理學生唔會責罵學生),學生一出班房,滿口佳句成文,個別老師還同學生同一口吻,丸多不能盡講。
...

唔怪之得我囡間學校唔比小朋友出去吃飯啦, 原來隔離間學校.......................

原帖由 ?? 於 08-9-22 13:39 發表
培德點睇!

培德都係band 2, 校風o.k.

麻麻地啦, 你囡form 幾?

原帖由 ?? 於 08-9-22 13:57 發表
謝謝!妳個女讀聖心?
佢忙唔忙,我個女完全唔忙!
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

其實我囡都係咁同我講, 我囡都算做適應中學生活, 副校今年同我地講就話無精英班, 但係D同學仔就唔多信囉

係呢, 你囡又如何呀? CONVENT好大好靚下架喎

原帖由 Ms.ChanChan 於 08-9-22 14:03 發表

係呀! 不嬲都係講緊呢個原因。
你女適應中學生活未?係咪聽講今年無左精英班?

唔明? 咁你仔間學校係唔係好多BAND 1生呀?

原帖由 Seoul 於 08-9-25 15:36 發表
我有個問題
若小兒就讀小學在08年派入x校(band 2)只有5名..那會否影響09年派校名額 ? 
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

中西區一係band1, 一係band3, 無中間架

我唸聖士提反堂都可以算係2尾3頭啩, 校風就麻麻。聖瑪加利女書院band3, 以前校風較差, 但係呢排出入見到D女仔大部份都好正常, 唔會短裙金毛, 都算斯斯文文, 整整齊齊, 如你個係囡, 可以去堅道附近麥當勞八下, 睇下佢地平日放學如何囉!

REMARKS:佢係英中黎架, 不過收好多亞差

原帖由 Seoul 於 08-10-9 12:04 發表
各位媽咪 :
咁中西區/東區 邊間是band 2尾band3頭..校風好架???
‹ 上一主題|下一主題