用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

唔該哂孖b媽, 我上網睇睇先... 梗係, 難得仔仔出聲話學喎

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-12-18 16:54 發表
學體操YMCA好似有得學, 黃埔果間都唔差, 如果小朋友出到聲話要學就比佢試下

原帖由 aquarius828 於 08-12-18 17:31 發表
唔該哂孖b媽, 我上網睇睇先... 梗係, 難得仔仔出聲話學喎

我會所都有,澳國o個間呢,不過我預左你冇留心聽書架喇
我是藍的
錯錯錯
我是男的

各位早晨呀!

我琴晚揾咗YCMA, 問過D詳情, 都打算報名... 請問有無人係果度學過呢?

原帖由 OO記 於 08-12-18 17:53 發表

我會所都有,澳國o個間呢,不過我預左你冇留心聽書架喇

oo記:

終於見到你啦. 講真, 仲以為你轉左校添.

你個女真係好叻喎, 快D叫佢表演兩下啦!

原帖由 OO記 於 08-12-18 10:35 發表
多謝各位關心播!

忙係忙d,不過相信不只我一個.  

我算比較勤力喇,間中留班答o下人地K1 d野. PM我o既我又盡可能覆哂佢.  阿女曉用電腦喇,遲o下可能全部交俾佢答問.  睇到遲o下有個叫"小O女"o既login,應該就係佢;   ...

樂媽:

我地都仲係係黃埔學緊, 其實個主要教練都唔錯, 不過佢而家未必堂堂都番, 所以都冇咁好. 但因為學開, 又近, 所以暫時都未轉住.

我都有諗過搵下YMCA的course, 因為聽講d教練幾好, 你有冇資料可以分享下?

仲有, 我地而家係近碼頭的canadian workshop 學緊english, 仲撞到一個和我個女同class 的小朋友, 轉埋同一class上, 佢地一齊上好開心. 你睇下有冇interest 一齊上啦.

原帖由 aquarius828 於 08-12-19 12:11 發表
各位早晨呀!

我琴晚揾咗YCMA, 問過D詳情, 都打算報名... 請問有無人係果度學過呢?

double:

我同仔仔報咗名啦, 報果時係有位的, 但要等到星期三先confirm係唔係有得學(因要比d會員報咗先喎, 我係非會員)

http://www.ymcahk.org.hk/member/html/prg001c.htm

我報咗sat. 9:00am果班, 學前體操班(3~5歲)

另外, 剛剛比仔仔學畫畫(學得都幾好, 起碼佢鍾意個老師, 老師又好), e家學體操; 經過上一次之後, 想對學嘢e樣嘢慢慢嚟, 費是嚇怕仔仔啦... 所以英文果度, 慢慢先啦...

原帖由 double 於 08-12-20 00:41 發表
樂媽:

我地都仲係係黃埔學緊, 其實個主要教練都唔錯, 不過佢而家未必堂堂都番, 所以都冇咁好. 但因為學開, 又近, 所以暫時都未轉住.

我都有諗過搵下YMCA的course, 因為聽講d教練幾好, 你有冇資料可以分享下?

仲有 ...

祝賀友校黃埔宣小榮獲TVB「智激校園聖誕盃爭奪戰」全港總冠軍及「係咪小兒科」尖子挑戰賽冠軍殊榮.

昨天在外觀看電視節目(最後因大精彩及緊張而向家人爭取堅持觀看到尾)"智激校園聖誕盃爭奪戰",睇見班小朋奪標過程驚險萬分,幸好最終後來居上,心情興奮,替他們高興埋一份.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

我無睇到呀! 當日同咩學校爭奪?

原帖由 OO記 於 08-12-27 09:42 發表
祝賀友校黃埔宣小榮獲TVB「智激校園聖誕盃爭奪戰」全港總冠軍及「係咪小兒科」尖子挑戰賽冠軍殊榮.

昨天在外觀看電視節目(最後因大精彩及緊張而向家人爭取堅持觀看到尾)"智激校園聖誕盃爭奪戰",睇見班小朋奪標過 ...

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-12-29 10:56 發表
http://smileys.smileycentral.com/cat/18/18_1_107v.gif" border="0">

我無睇到呀! 當日同咩學校爭奪?

你有興趣的沙呂小
我是藍的
錯錯錯
我是男的

近期興趣多咗, 如英嘩, 培嬌.........., 令我想起兩年前戰爭, 但今次更加激烈

原帖由 OO記 於 08-12-29 11:53 發表

你有興趣的沙呂小

Dear All:

比小小"宣小"資料你地參考, 我都係在bk討論區找:

1. 今年的學費多少? 其他雜費約多少? 每年會調整學費嗎?
今年學費: 一至四年級: $31,300/一年 (分10個月交), 五至六年級: 由於學校會安排每星期三天補課, 所以學費是: $37,800/一年 (分10個月交). 我提及的學費已經係今個學年剛調整左, 至於 09/10 仲會唔會加, 我都唔知...

1) 我唔知現時幾多錢。在07/08年度,即上學年,就係全年HK$6,696,一共44堂。以十個月計,即係平均每月HK$670左右。不過,這是以5人一組的價錢。如果是4人一組,就全年HK$8370。3人一組就係HK$11,160。每年都有些加幅,今年和來年要幾錢,我就不知道。

2) 我知大型樂器,例如低音大提琴,就有得租。其他樂器都要自己買。

樂器課和一般課外活動一樣, 有機會被安排在平日放學後 / 星期六, 一般黎講, 平日放學後係有兩輪課外活動時間 (第一輪: 2:50-3:50, 第二輪: 3:50-4:50), 如果你想安排小朋友乘校巴返屋企, 佢要留在學校等第二輪課外活動完結後乘第二輪校巴, 而等候期間, 學校會安排同學在自修室溫習 / 做功課, 不過, 我記得坐第二輪校巴好似要比附加費, 唔使擔心, 唔會好貴...嘻嘻...係比班校巴司機少少既津貼. 當然, 如果你唔想小朋友留到咁晏, 可以自行 / 安排家傭接送啦.

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-1-13 16:18 發表
Dear All:

比小小"宣小"資料你地參考, 我都係在bk討論區找:

1. 今年的學費多少? 其他雜費約多少? 每年會調整學費嗎?
今年學費: 一至四年級: $31,300/一年 (分10個月交), 五至六年級: 由於學校會安排每星期三天補 ...

力搵錢!   

d人成日話宣幼唔多人入到宣小,佢地唔知到俾60個offer你一回事,入唔入讀又另一回事麻.  
正所謂有免費的位去比較要學費的位,同時又有要學費的位比較要學費的位.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

Dear all:

小朋友放大假, 你地會安排他們做咩打發時間呢 ?  除咗做假期作業外

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-1-22 15:05 發表
Dear all:

小朋友放大假, 你地會安排他們做咩打發時間呢 ?  除咗做假期作業外

1)zzzz.....追番平日o吾夠瞓的鐘數
2)學印尼文化
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 OO記 於 09-1-22 15:14 發表

1)zzzz.....追番平日o吾夠瞓的鐘數
2)學印尼文化

我下午放假, 提早收爐.

拜個早年, 祝大家事事順利, 心想事成, 小朋友學業進步

祝各位要金有金 要銀有銀 福星照引 謀事應手得心 愉快過日辰 一生福蔭
我是藍的
錯錯錯
我是男的

HI ALL:

你地個蛋糕做成點呀 ! 我大掃除通告都除咗唔知去邊, 可否告知個強蛋糕SIZE呀 ! THANKS!

Hi there, I am new here and my daughter is in 2A PM class   

The cake size is 25cm x 25cm x 25cm

Deadline: 19 Feb

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-2-4 10:40 發表
HI ALL:

你地個蛋糕做成點呀 ! 我大掃除通告都除咗唔知去邊, 可否告知個強蛋糕SIZE呀 ! THANKS!
‹ 上一主題|下一主題