用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

hello hello

開學喇, 今日阿仔好開心咁上學去

你地呢
   0    0    0    0
教育王國以外之相冊連結已被刪除

長大了一年,想必今次孩子們又講多左好多野俾大家聽啦.

四年一度,除了奧運,還有立法會選舉,每逢投票日,我都會去投票,算是略盡公民責任;還會叫埋孩子們去見識見識,算是身教吧!  

大家明天記得去投票!

我都有同小朋們傾邊個候選人有d乜值得學有d乜千其唔好學架.  

以下加插本人的簡短的肺話之投票意向及評論,有涉及不公平and冇道理之餘又有皮膚敏感的內容,希望大家不會明白(笑):
工能黨- 最叻抽水,又冇義氣-No way!
白鴿黨- 冇guts,跌晒watt- No way!
保皇黨,豉油黨- 不值一提- No way!
獨辣人豉- 望落去,好多係阿爺出錢出力出口術架- No way!
我會將票投俾支紅色有刺o既花.  五個選區各有一支.
我buy佢地立場堅定,旗幟鮮明.
我o個區係主席(狂貓)出選,所以我選(狂貓).
我是藍的
錯錯錯
我是男的

回覆 # 的文章

囡囡好開心终於都返學啦。原來班主任都一齊升班,但小朋友就會轉組。
我囡囡讀下午班今年係綠組,多多指教。

原帖由 OO記 於 08-9-6 12:55 發表
我都有同小朋們傾邊個候選人有d乜值得學有d乜千其唔好學架.  

以下加插本人的簡短的肺話之投票意向及評論,有涉及不公平and冇道理之餘又有皮膚敏感的內容,希望大家不會明白(笑):
工能黨- 最叻抽水,又冇義氣-No way!
白鴿黨- 冇guts,跌晒watt- No way!
保皇黨,豉油黨- 不值一提- No way!
獨辣人豉- 望落去,好多係阿爺出錢出力出口術架- No way!
我會將票投俾支紅色有刺o既花.  五個選區各有一支.
我buy佢地立場堅定,旗幟鮮明.
我o個區係主席(狂貓)出選,所以我選(狂貓).

OO記:

你呀女有冇問你"咩係抽水 & 冇guts,跌晒watt"呀!

佢地真係又大個咗, 講野又唔同咗, 好奇心多咗

原帖由 cokebear 於 08-9-6 22:25 發表
囡囡好開心终於都返學啦。原來班主任都一齊升班,但小朋友就會轉組。
我囡囡讀下午班今年係綠組,多多指教。

我地就唔同老師喎, 你囡囡更係 B 班喇
教育王國以外之相冊連結已被刪除

好耐沒有上來了, 原來轉左地方
A班轉了老師, 得袁老師留低, B 班就冇轉, 但轉組.
但我唔係幾明我個女話A班有四組, 每個老師睇兩組, 但明明有三個老師架?
原帖由 金毛B媽 於 08-9-8 14:37 發表

我地就唔同老師喎, 你囡囡更係 B 班喇

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-9-8 10:21 發表

OO記:

你呀女有冇問你"咩係抽水 & 冇guts,跌晒watt"呀!

抽水者,吃人豆腐也,亦即佔人平宜也; 跌watt者,能量下降也.  冇guts者,本人也-行改名,坐改姓,冇膽怕認(笑)

你有冇吉士(粉)借我用? 等我壯o下膽.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記﹐

你夠膽選佢入立法會﹐就證明你夠晒吉士啦﹗
上界我係另外一區﹐就選左同佢連埋一條線既毛毛﹐今界
我同你同區﹐就保守D﹐選返白鴿黨。雖然今時今日既白鴿黨正如你話齋﹐跌晒WATT﹐就正因為甘我至投佢地﹐因為驚佢地 END UP 會輸﹗結果我既選擇係無錯既﹐因為都係險勝咋

原帖由 OO記 於 08-9-9 11:07 發表

抽水者,吃人豆腐也,亦即佔人平宜也; 跌watt者,能量下降也.  冇guts者,本人也-行改名,坐改姓,冇膽怕認(笑)

吉士(粉)就無, 高根粉就有, 啱唔啱

原帖由 OO記 於 08-9-9 11:07 發表

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-9-9 14:31 發表
吉士(粉)就無, 高根粉就有, 啱唔啱

高根粉 (gold像牌),唔洗客氣喇.

高跟鞋(尤其飛甩雞毛/趴打) 就o岩,個女大得快,等我慳返d. (佢成日著老婆d鞋,笑c我地,愛美真係女人本性)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 NatMom 於 08-9-9 13:28 發表
OO記﹐

你夠膽選佢入立法會﹐就證明你夠晒吉士啦﹗
上界我係另外一區﹐就選左同佢連埋一條線既毛毛﹐今界
我同你同區﹐就保守D﹐選返白鴿黨。雖然今時今日既白鴿黨正如你話齋﹐跌晒WATT﹐就正因為甘我至投佢地﹐因為驚佢地 END UP 會輸﹗ ...

首先聲名,為何你個回覆在前,而孖B媽在后,而我會先覆她的,莫非親疏有別? 非也,只不過BK顯示你當前離線而她當前在線,所以有望有對手即時辯論,就是這樣.  不過BK每逢upgrade都shortshort地,我明明在線都話我離線,如由教育跳去親子o個面or掉返轉都係,又要log-in一次?! 搞錯!

見阿涂都算稱職,上屆就算滙標事件時我都仲有投阿涂. 我覺得佢今屆win硬,因為地區樁腳穩. 話時話,其實毛姑姑輸唔夠二千七票俾Mouse Queen,咁如果阿涂唔告急;如果毛姑姑唔係自取其辱兼咀藐藐;如果大狀黨唔變工能黨. 戰果?....不過有如果,我揀今晚--中mark 6.

除了預期red rose黨議員有好戲帶給大家好看外,豉油黨今次慘敗,我地更有好戲睇,我敢預期會多了幾幕豉油黨與保皇黨的意見分歧畫面上演.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

昨天學校做花燈,有望中秋前拿回家賞月.

早幾日和她親子diy花燈,足足用了四五天完成.

大家的孩子在暑期的課外活動上有沒有見成果?

先講o下自己o個個先:

單車-還欠少少火候.
游泳-未曉,不過都有進步,但整個七月冇落水,依家自己教.
跆拳-由之前軟弱無力,到依家腳腳七注.
ballet-計埋暑期學了九個月升了1個grade.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記﹐

我都好期待毓人係立法會大戰掃把頭

其實毛姑姑選九龍西跟本就輸硬--佢個image都吾arm feel, 中產又吾夠中產﹐ 草根又吾夠草根﹐ 同人辯論又尷尷尬尬甘﹐ 吾輸就其﹗

Mouse Queen 贏係因為中聯扮動員所有既力量撐
佢﹐ 所以佢無o羊人識都贏(我敢講有好多投佢票既人根本吾知佢係mug水同做過D mug)﹐ 真係無天理

原帖由 OO記 於 08-9-9 16:19 發表

首先聲名,為何你個回覆在前,而孖B媽在后,而我會先覆她的,莫非親疏有別? 非也,只不過BK顯示你當前離線而她當前在線,所以有望有對手即時辯論,就是這樣.  不過BK每逢upgrade都shortshort地,我明明在線都話我離線,如由 ...

我果個﹕

游水-完全未識﹐仲學緊

話劇-原本可以表演得好好﹐ 點知有個同學仔發台瘟亂講野挖苦佢﹐ 攪到表演後本部失準﹐ 表演完仲淚灑當場﹐ 我都登佢好吾底。不過當係一個經驗﹐ 我教佢下次有人表演緊既時候亂講野吾使理﹐ 自己繼續做落去就得喇

畫畫-好有興趣﹐ 打算繼續學

鋼琴-終於要放棄﹐ 遲下大D先算

其他(你知NICE有幾多立立雜雜既堂架啦)-當打發時間﹐ 不過都幾得意既

原帖由 OO記 於 08-9-9 16:50 發表

先講o下自己o個個先:

單車-還欠少少火候.
游泳-未曉,不過都有進步,但整個七月冇 ...

我報咗Ballet & Jazz 暑期班10, 到第八堂已經派証書, 還建議報長期中班, 但每次回家我都問佢地上堂教咗的咩呀! 跳舞比我睇吓啦! 兩隻仔就跳傻仔舞比你睇, 少少跳舞形態都無, 到第十堂(最後一堂)我要求入去睇吓佢地進度時, 老師話無得睇, 我話我想報中班, 但唔知佢地上堂情形並想理解吓, 但得到答案係無得睇 可能我報錯班or報錯學校呀 !

原帖由 OO記 於 08-9-9 16:50 發表

先講o下自己o個個先:

單車-還欠少少火候.
游泳-未曉,不過都有進步,但整個七月冇 ...

我就係呢間學跳舞, 原來真係報錯學校呀 !

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

原帖由 NatMom 於 08-9-10 08:53 發表
我果個﹕

游水-完全未識﹐仲學緊

話劇-原本可以表演得好好﹐ 點知有個同學仔發台瘟亂講野挖苦佢﹐ 攪到表演後本部失準﹐ 表演完仲淚灑當場﹐ 我都登佢好吾底。不過當係一個經驗﹐ 我教佢下次有人表演緊既時候亂講野吾使理﹐ 自己繼 ...

俾返當年DoDo姐d大show執生片過佢睇.
俾今晚家好月圓尾斷佢睇,分別代入不同被挖苦的角式,如何去應變處理(不過乜野係第三者自己諗o下點解釋,好似依家週街d細路罵人賣淫為樂,大家就要費一番唇舌).

我和你暫時剛剛相反,因資源分配,自己教她游,騰出money讓她學琴,上了幾堂,都ok.  

另外個人意見,如有跳舞底or與他們唱歌玩音樂,知道他們拍子感no problem的話,(當然最重要係要喜歡學樂器),完全不用上幾大琴行的啟蒙班.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-9-10 11:18 發表
我報咗Ballet & Jazz 暑期班共10堂, 到第八堂已經派証書, 還建議報長期中班, 但每次回家我都問佢地上堂教咗的咩呀! 跳舞比我睇吓啦! 兩隻仔就跳”傻仔舞”比你睇, 少少跳舞形態都無, 到第十堂(最後一堂)我要求入去睇 ...

(一個四歲做一字馬易過六七歲)

正式考試要起碼五歲,要按步就班架,依家學o下合群,拍子,身體協調,提升興趣ma,”傻仔舞”?同劉兆銘比. o甘佢有冇興趣繼續?  教佢地d動作當然得意過大哥哥大姐姐啦.

d學生會pass d老c先俾佢去考,每個動作要有把握才俾佢去,都唔少日子架,基本功ma.

有glass俾你望上課情況的課室,都有架,睇你就唔就到遇唔遇到o者.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

玻璃門都無呀 ! 連要求開門留少少縫睇下都唔得, 佢重關實的門呀 !

原帖由 OO記 於 08-9-10 13:41 發表

(一個四歲做一字馬易過六七歲)

正式考試要起碼五歲,要按步就班架,依家學o下合群,拍子,身體協調,提升興趣ma,”傻仔舞”?同劉兆銘比. o甘佢有冇興趣繼續?  教佢地d動作當然得意過大哥哥大姐姐啦.
有glass俾你望上課情況的課室,都有架,睇你就唔就到遇唔遇到o者.

有冇人同我jam o下歌先

行個禮請你同踏步
握握手跟你猜猜拳.............

有冇人同我jam
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題