用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

我唔識同人 jam 歌喎
教育王國以外之相冊連結已被刪除

各位早晨呀!

我都唔係好曉同人JAM歌, 真係SORRY啦!

見你哋講比小朋友學嘢真係開心, 我仔仔就真係一樣嘢都無學, 我睇佢就悶, 但佢就唔覺悶咁喎...

不過, 都好啦, 學校嚟緊有兒童主人學, 我同佢報咗返了, 自己就返家長班; 你哋有無人參加呀?

原帖由 double 於 08-9-9 09:49 發表
好耐沒有上來了, 原來轉左地方
A班轉了老師, 得袁老師留低, B 班就冇轉, 但轉組.
但我唔係幾明我個女話A班有四組, 每個老師睇兩組, 但明明有三個老師架?
...

我唔知呢, 我只係問阿仔佢咩組, 佢話第一組 , 佢跟"春風老師"

我阿仔都學幾多野, 有英文, 普通話, drawing, 學琴

下年先同佢學游水

你地想了解佢地課堂上多d,最簡單又不易令小孩子們不厭你煩,莫過於和他們jam o下歌仔玩o下遊戲吧.  慢慢chop o下多d chop o下又多d.  ....算喇算喇...

請尋磨鉸叉燒包
輸了請你跟著我
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 金毛B媽 於 08-9-11 11:16 發表

我唔知呢, 我只係問阿仔佢咩組, 佢話第一組 , 佢跟"春風老師"

你又幾幽默個喎
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記:

jam歌? 你認第二無人咁認第一啦 ! 你都就o黎jam歌演奏級

我想問你地知唔知有隻VCD OR CD 係唱" 你要你要你要健康...大力士手......"果隻歌仔, 唔知隻碟叫咩名, 我想買

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-9-11 12:10 發表
OO記:

jam歌? 你認第二無人咁認第一啦 ! 你都就o黎jam歌演奏級

我想問你地知唔知有隻VCD OR CD 係唱" 你要你要你要健康...大力士手......"果隻歌仔, 唔知隻碟叫咩名, 我想買 :excite ...

放學icu 度?
我是藍的
錯錯錯
我是男的

http://www......rotaryvitarobics.org/dance_download.html(自己整走d點點)  貼自扶輪活力健康舞

* 我要我要我要健康
佢要佢要佢要健康
你要你要你要健康
我地一齊健康地活在香港*

1)右手掂左膊舉高手掂番過左膊 放番低
左手掂右膊舉高手掂番右膊 放番低
交叉手掂膊頭舉高手交叉手掂膊頭 放番低
交叉手掂膊頭舉高手交叉手掂膊頭 放番低

2)“Gong”下手掙伸右手伸左手
收番埋隻手掙放番低
“Gong”起兩隻手掙做個十字架
收番埋隻手掙放番低

3)曲起右手曲起左手夾一下跟住夾一下
推高晒跟住放番低推高晒跟住放番低

4)兩隻手擺耳邊側向右面番中間
伸高手拍兩下伸高手拍兩下
放番手落耳邊側向左面番中間
烏低身跟住挻番起烏低身跟住挻番起

5)大力士手交叉佢大力士手推高佢
大力士手交叉佢大力士手彎低佢

Repeat *

6)屈起隻右手掉轉做隻左手
“Fik”三下再“Fik”三下
屈起隻右手掉轉做隻左手
“Fik”三下再“Fik”三下

7)提高右脾放番低提高右脾放番低
提高左脾放番低提高左脾放番低
郁下右腳腕郁下佢郁下左腳腕郁下佢
提高右脾放番低提高右脾放番低
提高左脾放番低提高左脾放番低
郁下右腳腕郁下佢郁下左腳腕郁下佢

8)右腳打橫收番埋踢上放番低
點一點再點一點轉下佢再點一點
左腳打橫收番埋踢上放番低
點一點再點一點轉下佢跟住點一點

9)右腳伸腳尖拗腳掙伸腳尖放低換腳
伸腳尖拗腳掙伸腳尖放低換腳
伸腳尖拗腳掙伸腳尖放低換腳
伸腳尖拗腳掙伸腳尖放低佢
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記:

比十個叻你

原帖由 OO記 於 08-9-11 12:40 發表
http://www......rotaryvitarobics.org/dance_download.html(自己整走d點點)  貼自扶輪活力健康舞

* 我要我要我要健康
佢要佢要佢要健康
你要你要你要健康
我地一齊健康地活在香港*

1)右手掂左膊舉高手掂番過左膊  ...

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-9-11 14:17 發表
OO記:

比十個叻你

何足掛齒!  (大單野我唔得架)

扶輪活力健康舞  VOCAL by 林慕德&VEGA
提提大家,留意教學健康舞示範下載(即教學版),為何明明歌詞話舉高左手但個個都走去舉右手--因為是鏡面教學的,即是你當示範班導c及同學係你塊鏡o甘照住你.

我是藍的
錯錯錯
我是男的

據BK點擊統計,我地哩到成日幾都冇人入過黎睇.

o甘,大家有時間就同囝囝囡囡跳o下孖B媽講o個隻舞,學校教左第一個動作喇.

唔講住喇.

祝大家家好月圓!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

嘩~~ OO記: 你都好犀利姐, 睇到我眼都花埋, 同埋真係要用個腦去諗諗先得...

不過, 我真係好開心, 你係度話咗咁多嘢比我哋知, 仲有你D心機, 真係多謝哂...

我都係度, 祝大家有個開心嘅中秋節!

OO記基本天文地理, 廚藝, 文藝, 體育, 中英數樣樣都可以答到你

我地星期六見啦 !

原帖由 aquarius828 於 08-9-12 15:55 發表
嘩~~ OO記: 你都好犀利姐, 睇到我眼都花埋, 同埋真係要用個腦去諗諗先得...

不過, 我真係好開心, 你係度話咗咁多嘢比我哋知, 仲有你D心機, 真係多謝哂...

我都係度, 祝大家有個開心嘅中秋節! ...

OO記 就真係一位好 daddy 呀....

孖B 媽, 星期6見啦

係一個唔知個 酉鬼 字點寫o既爸爸.

星期六見.

提提大家,d細路將隻健康舞d動作學齊晒喇
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 OO記 於 08-9-18 17:50 發表

星期六見.

我阿仔自己口 up up 都有唱隻歌同做動作, 不過我叫佢再跳, 佢又唔肯

近期你地小朋友有冇唱呢隻歌仔 :

"齊來頌, 頌主愛, 愛心傳......"

我覺得的節奏好好聽, 唔知宣道小學地庫有無得買, 星期六都要去睇睇

我倆個喜歡亂唱, 唔跟歌詞唱

咁係Rap or Jam 歌呀 !

原帖由 OO記 於 08-9-18 17:50 發表

星期六見.

原帖由 BOYSTWINSBB 於 08-9-19 10:34 發表
近期你地小朋友有冇唱呢隻歌仔 :

"齊來頌, 頌主愛, 愛心傳......"

我覺得的節奏好好聽, 唔知宣道小學地庫有無得買, 星期六都要去睇睇

我地舊年結業及畢業禮都有唱,哩排少d聽佢唱,不過間中會同佢唱架,我自覺唱得唔差架,不過當然冇與我同姓o個位老師唱得o甘好啦.  

主愛同在
來同頌,頌主愛,愛歌傳遍萬里長,滿是榮光,遍達穹蒼。
來同頌,頌主愛,愛心燃遍萬里長,讚頌同聲,萬民和應。

山呼海應天軍天使開口唱頌讚歌,
高聲宣告您是神,萬代神活在我心。

來同頌,頌主愛,愛歌傳遍萬里長,讚頌同聲,萬民和應。
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題