用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1L Kent Road (pm) Class
樓主: sfong1218
go

K1L Kent Road (pm) Class [複製鏈接]

回覆 # 的文章

我都唔知嘉熙係咩組, 等我返去問下佢先!!

我係18號見家長喎, 你地咁多人都係25號嘅!! 咁咪見唔到咯~~

我問嘉熙, 佢都唔肯講比我知佢有咩同學, 叫咩名, 有d喥真係好... 了解佢多d...

最近學校唱d歌, 唔知遲d會唔會有返歌詞呢?? 真係好想要呀!! 究竟學校教左幾多首歌呢? 嘉熙得閒又唱一首, 得閒又唱另一首... 哈~~ 我都未學得晒呀!!

想問呢... 點解我訂閱唔到呢版嘅... 又收藏唔到... 可以教下我嗎?? 每次都好難搵返入嚟呀!! thx......

早幾日嘉熙唱"To Market"和"Farmer" 比我聽, 不過我聽得唔係好清楚, 有無媽媽聽到/知道唱咩呀??

係呀, 我個仔都有唱 ' Farmer', 不過我淨係聽到佢唱 'Farmer" 個字, 其他都聽唔到佢唱什麼

原帖由 Vickee 於 08-10-17 09:01 發表
早幾日嘉熙唱"To Market"和"Farmer" 比我聽, 不過我聽得唔係好清楚, 有無媽媽聽到/知道唱咩呀??

To market, to market, to buy a fat pig.
Home again, home again, jiggerty jig.

To market, to market, to buy a fat hog,
Home again, home again, jiggerty jog.

To market, to market, to buy a plum bun,
Home again, home again. Market is done.

To market, to market, to buy a plum bun,
Home again, home again, Market is done.

Jack be nimble,
Jack be quick,

Just jump over, the candlestick

The farmer in the dell
Hi-ho, the derry-o

A little ball, a bigger ball and a great big ball, I see

Now, let us count the balls,
1-2-3

vickee,

你好勁呀, 我可以同個仔溫啦

原帖由 Vickee 於 08-10-17 17:34 發表
A little ball, a bigger ball and a great big ball, I see

Now, let us count the balls,
1-2-3

尋日亞囡返到有唱有跳,1234, 2234, 3234, 4234 還有動作好得意。佢話 MISS WONG 教

mackyfungng,哈~~ 唔係我勁... 係我老公搵架... 佢仲post埋上嚟... 佢竟然'SHU'左入嚟我都唔知呀!!

原帖由 mackyfungng 於 08-10-17 18:22 發表
vickee,

你好勁呀, 我可以同個仔溫啦

嘉熙都有呀!! 不過佢只係邊玩邊講... 咩動作都無做呀?? 唔知係咪同佢地做運動呢??

原帖由 thepooh1997 於 08-10-18 10:43 發表
尋日亞囡返到有唱有跳,1234, 2234, 3234, 4234 還有動作好得意。佢話 MISS WONG 教

今日我見完ms.ma喇... 好似無咩特別野講... 一早趕到去... 唔駛五分鐘出返嚟... (連埋拎埋校服)!! 你地係咪咁呀??

p.s.嘉熙係"香蕉組"喎!!!!

vickee,

甘要向你老公講聲唔該啦

原帖由 Vickee 於 08-10-18 23:38 發表
mackyfungng,哈~~ 唔係我勁... 係我老公搵架... 佢仲post埋上嚟... 佢竟然'SHU'左入嚟我都唔知呀!!

嘩,唔該晒嘉熙爸爸,唔係我都唔知阿仔唱乜。我個仔話老師教佢地唱到 "Home again, home again, jiggerty jig. "就要手按住椅背,pat pat 係度係咁搖,佢做呢個動作時,自己都不停咁笑。

其實老師都無乜特別野講,只係我地較多問題,所以老師先講多少少。

thepooh1997, 我同你相遇唔到呀,因為我差啲遲到,好彩最後都趕到,但入到去課室只有一個家長同miss wong傾緊,我估佢係上午班既家長,所以你應該走咗lu。

其實果日都睇唔清楚阿仔班房係點,個過程實在太快,一入去就見ms ma,走時有啲家長坐係度等緊,ms ma 同ms wong又分別見緊家張,係班房周圍睇唔係幾好,所以一見完就即刻離開咗班房lu。

原帖由 mackyfungng 於 08-10-19 17:00 發表
vickee,

甘要向你老公講聲唔該啦

唔駛咁客氣... 哈~~ !! 佢實認晒叻喇!!

sfong1218,

佢地跳得好得意架...

係呀!! 我都好想望真d個班房, 話晒我老公都係第一次入去...

原帖由 sfong1218 於 08-10-19 17:44 發表
嘩,唔該晒嘉熙爸爸,唔係我都唔知阿仔唱乜。我個仔話老師教佢地唱到 "Home again, home again, jiggerty jig. "就要手按住椅背,pet pet 係度係咁搖,佢做呢個動作時,自己都不停咁笑。

其實老師都無乜特別野講,只係我地較多 ...

UPDATED

K1L

joemyt

barry
香蕉組
relau

婷婷 (Lydia)
橙組
fgult

曉澄
橙組
qqlau

駿駿
橙組
thepooh 1997

懿翹
蘋果組
sfong1218

展禾
蘋果組
chr336

栢Cody

vickee

嘉熙
香蕉組

K1E
Mackyfungng

Issac
香蕉組
Mankeimama

Victoria
蘋果組

醒目開學勳章

今日MISS係唔係要小朋友帶一張BB時候既相,仲要哈哈笑嘅,阿仔返學前先話比我聽,我同佢揾相,差D赶唔到坐校車.

尋晚亞囡返到有講要一張bb時的相帶反學問佢點解,答係 Miss Ma 叫帶反學放在玻璃架到 (我估係相架啦) 還有星星貼紙獎品。
‹ 上一主題|下一主題