用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 SRL有小一預備班嗎?
go

SRL有小一預備班嗎? [複製鏈接]

有女兒2008年9月入讀聖羅撒p1家長請幫忙!

請問你地女兒在6月註冊及開家長會後是否在暑假要上小一預備班呢! 如有,今年是幾時上及幾時完結. 因本人女兒明年想入SRL小一,想下明年7月尾是否可一家人去旅行.前幾天已book機票7月尾去, 後來想起女兒可能要上預備班, 點算?
   0    0    0    0

srl 係無小一預備班, 但幼稚園部的k3小朋友於放暑假前會有幾會到小學部上幾日堂作適應的準備.

原帖由 Siman 於 08-8-29 11:55 發表
有女兒2008年9月入讀聖羅撒p1家長請幫忙!

請問你地女兒在6月註冊及開家長會後是否在暑假要上小一預備班呢! 如有,今年是幾時上及幾時完結. 因本人女兒明年想入SRL小一,想下明年7月尾是否可一家人去旅行.前幾天已bo ...

AgnesHimMa

Thanks for yr reply. 你女兒讀幾年級呀? 希望阿女可做你阿女師妹la!

有無人見過新校舍個圖是否好宏呢?有無聽過校長話聖羅撒小學同中學會變一條龍呀? 因在edcity見到話準備與中學接龍, 真的嗎?

原帖由 AgnesHimMa 於 08-9-1 13:29 發表
srl 係無小一預備班, 但幼稚園部的k3小朋友於放暑假前會有幾會到小學部上幾日堂作適應的準備.
‹ 上一主題|下一主題