用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

Homework record 囡囡寫了以下:
Maths - Bring stay book ???
General Studies - P007 ???

是代表什麼?

koho:
好開心. Tiffany 講今日小息和心玥一齊玩. 今晚又寫屋企電話明天給她.

Hi Kongsou & bignose,
多d人一齊交流  .

tatacat:

Maths - Bring stay book >> bring story book
General Studies - P007 >>> circulars p007

應該同 maths & general studies 無關, 只是不夠位寫...., 其實, 最初我都看不明白, 好彩call 0左心玥mami, 她解釋後, 我先破解到亞女的密碼

我個仔係Maths同General Studies都冇寫野,只係寫左:-
Chinese - (1) write your wishes of new school year   (the stan....... ??? (都未上課就要作文???)
(2) bring looker lotel ??? (估係帶locker幅畫)

English - (1) class slgon ???
              (2) 明 才 ???
               (完全估唔到)
問佢係乜野, 佢又唔知。 有冇人知道所有homework record內容係乜?

原帖由 tatacat 於 08-9-3 22:10 發表

是代表什麼?

koho:
好開心. Tiffany 講今日小息和心玥一齊玩. 今晚又寫屋企電話明天給她. ...
匡匡媽+匡匡爸+匡匡, 一家三口笑哈哈....!!!

(1) write your wishes of new school year  (簡單寫在星星紙上)
(2) bring looker label
(3)class Slogan (黃紙, 親子口號, 8/5交)
(4) 明天按時間表上課
(5) 通告p007

hi joycelee,

我估係:
1) write your wishes of new school year (寫在那2張星紙上)
2) bring locker label (貼相片及過膠那張紙)
3) 明天按時間表上課
4) bing story book
5) class slogan
6) circulars no.P007

唔知仲有冇其他呢?

Dear all:

學校真係有黄蜂嫁, 在男厠內.
大家可否幫幫忙報料呀, 因為仔仔不大喜歡講學嘅事比我聽, 希望大家同情吓無知媽媽, 真係感激不盡

chinfung:

真係多謝關心, 我都可能下個月坐校車嫁; 得到你了解真感動; 我嗰女見到我就要我返工(職位係雙陪)日陪夜陪!
星期二見到報料話個仔沒有跟你們小朋友一起後我就門cavis去左邊, 佢話响地下最側邊, 重無食小食, 真係聽完有啲心痛.  請各位多多照顧吓.

心心:

我報名月圓大聚會.
我重想問吓,3年都同班是否展峯話你知嫁, 定係可又失憶呀?.......又想起忘記去新生家長會一事.

koho:

我個仔星期二都比蚊針左

kakamum
綺, 對1對點解我少左1項bring story book, 又要帶自己story book?

原帖由 KAKAMUM 於 08-9-3 22:27 發表
Hi Kongsou & bignose,
多d人一齊交流  .

tatacat:

Maths - Bring stay book >> bring story book
General Studies - P007 >>> circulars p007

應該同 maths & general  ...

心玥mami :
唔駛客氣, 我都係估估o下o者

回覆 # 的文章

Hi,

重有帶歺具

kakamum / 心心:
多謝解碼.  亞囡d外星字睇到我r晒頭.

re: LWL program - 幾時要交?  你地會給小朋友學什麼?

ccaa1
今日naoki話2個小息, 1次響classroom食野, 第2次(今次到佢自己)1個人響下面操場, 我問佢咩事1個, 佢話想自己散下步wor
唔洗驚, 可能恆恆好奇都去周圍8下

Hi,

請問明天是否穿PE衫呀?

tatacat
LWL真係頭痕, 我都有QUESTION, 有冇限報多少? 3樣?

回覆 # 的文章

心心:

我今日打電話問學校話只可報2樣

心心
今晚真係非常忙碌, 傢俬舖d人上黎修理, 搞到一屋都亂哂, 又要幫呀囡執功課, 佢又矇盛盛, 好彩多得你提點.

ccaa1,
下~2樣咁小
明天亞仔話穿pe校服

明天call你傾星期六月圓場會既事, 今個星期開學, 真係好緊張, 好想快d見到你地同你地傾下計:

3年同班係盧校長響今年簡介會講架

終於執完d書和作業落書包.  超重.  
人仔細細要咩咁重, 唔知亞囡掂掂.

係咪連d workbook都要帶返學? 另外,英文workbook 會唔會打錯,應該係帶 1, 佢打咗2,我都揾無到2?
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

原帖由 tatacat 於 08-9-3 22:10 發表

是代表什麼?

koho:
好開心. Tiffany 講今日小息和心玥一齊玩. 今晚又寫屋企電話明天給她. ...

Tiffany 媽咪:

知道d小朋友咁投入, 咁愉快, 做父母既真係好.. 好..好開心, 希望所有小朋友都有一個美好的童年.

回覆 # 的文章

心心:

今日幫個仔執書我都好緊張,重對住個仔發皮氣,日後都唔知點面對日子.
‹ 上一主題|下一主題