用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 發展遲緩小朋友被新校拒收但又收哂我學費雜費你會點? ...
go

發展遲緩小朋友被新校拒收但又收哂我學費雜費你會點? [複製鏈接]

仔仔番新校第一日只有兩個鐘,番完校長同我講話仔仔需要專人去照顧佢,但係佢只有一個老師一班,所以叫我有心理準備,15號前會通知我仔仔適唔適合佢地學校

我真係好唔服氣,因為我交哂1個月學費,被套被舖,書簿,膳食,佢先同我咁講,我面試果時有同佢講明仔仔係遲緩,佢地本身都係一間有兼收位既幼稚園,點解可以咁唔包容我仔仔,只係兩個鐘就定佢in or out好唔公平

問題係我已經退左舊校學,拎番張學卷俾呢間學校,如果佢地唔收,臨時臨急我點搵學校???

如果係你,你會點做呢??真係等佢15號前通知我定係我快d問佢拎番所有野,即刻搵第間呢??

[ 本文章最後由 MARSTEN 於 08-8-8 22:15 編輯 ]
   0    0    0    0

醒目開學勳章

Why? They must know you boy's condition during interview? What's happen during the period between?
How old of your son?

If they really force you to  退學? ask them to give you some time to find the new school, did your boy under training now?
Any service from others like 協康 or step?

回覆 #2 MARSTEN 的文章

有兼收位既幼稚園都咁,都幾差,係邊間 ?
一定會轉校及取回學費.咁你排i位係唔係排同一間?如果係都要轉咪.

我之前排緊自己果間幼兒園i位時,即未有位時.校長也會安排我囝參加”到校服務”的特別課程,及佢地i位學生群體學習時也會讓我囝在旁參與.好的兼收學校一定會特別照顧有須要學生.

快快轉過間,

我仔仔只係第一日番兩個鐘,佢話仔仔有情緒,唔鍾意就發脾氣,走出位,仔仔5歲,第一日番新既環境我覺得應該包容d

琴日番學校長同我講,番多一個星期觀念下佢有無改善,無問題就收佢,如果真係要太多人手先攪到佢就叫我邊讀邊搵,搵到可以即走,佢退番我無用過既東西既錢俾我

原文章由 Anpanmama 於 08-8-9 11:30 發表
Why? They must know you boy's condition during interview? What's happen during the period between?
How old of your son?

If they really force you to  退學? ask them to give you some time to find the n ...

我仔仔已經5歲啦,佢都無排i位,佢係協康上左2年啦
其實佢係手多多同坐唔定之外都無咩野,又唔會打人咬人大叫,都唔明點解間學校咁對佢,可能佢真係驚無人手睇佢會整親掛

原文章由 PoohBB 於 08-8-10 01:38 發表
有兼收位既幼稚園都咁,都幾差,係邊間 ?
一定會轉校及取回學費.咁你排i位係唔係排同一間?如果係都要轉咪.

我之前排緊自己果間幼兒園i位時,即未有位時.校長也會安排我囝參加”到校服務”的特別課程,及佢地i位學生群體學習時也會 ...
‹ 上一主題|下一主題