用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 小王子小公主升高班啦!!
樓主: Oscar媽
go

小王子小公主升高班啦!! [複製鏈接]

滐滐下堂升自由式初班, 咩都唔用徒手游到幾步咋, 不過已經比上年進步咗好多, 希望嚟緊8堂佢可以學識自由式, 9月你會報咩時間呀? 我都想比佢繼續學, 或者學星期六下午一時, 等佢唔使咁凍
原文章由 KaiHinMaMa 於 08-8-9 10:19 發表
8月已經開晒班而且full晒啦, 他有得比我轉去9月我都已經好開心啦

哈哈, 你講得好好笑

原文章由 mimicheng 於 08-8-9 00:55 發表

講開遊水,浩楠遊咗8堂,我估唔到康文署有評分,係遊得5米 唔合格,我就同浩楠講不如放學去游 ,去話我會好累,我返學好多野做唔係呀!因康文暑9月有堂,我唔哩去有位我就報, 死咪。 ...

謙謙都係, 識得自己游, 最多8秒, 因為唔識呌氣

現在學緊自由式, 但手腳唔協調, 用手游就唔記得踢水, 一係2樣都用時, 個頭唔識打側呌氣, 我希望今年內識游啦

原文章由 jessieoh 於 08-8-11 12:14 發表
滐滐下堂升自由式初班, 咩都唔用徒手游到幾步咋, 不過已經比上年進步咗好多, 希望嚟緊8堂佢可以學識自由式, 9月你會報咩時間呀? 我都想比佢繼續學, 或者學星期六下午一時, 等佢唔使咁凍
...

我都仲未諗到呀, 星期六軒軒要返英文和tom lee, 所以如無變動就迫住要返星期日, 但返星期日就變左無時間去玩囉
滐滐星期六係咪要學琴和珠心算??加埋游水

原文章由 jessieoh 於 08-8-11 12:14 發表
...

原文章由 msnicoleng 於 08-8-11 14:19 發表
謙謙都係, 識得自己游, 最多8秒, 因為唔識呌氣

現在學緊自由式, 但手腳唔協調, 用手游就唔記得踢水, 一係2樣都用時, 個頭唔識打側呌氣, 我希望今年內識游啦

...

浩楠同謙哥一樣 。 但無8秒禁多,5秒到。

原文章由 KaiHinMaMa 於 08-8-11 16:49 發表
我都仲未諗到呀, 星期六軒軒要返英文和tom lee, 所以如無變動就迫住要返星期日, 但返星期日就變左無時間去玩囉
滐滐星期六係咪要學琴和珠心算??加埋游水

...

jessie
最好唔好一日比咁多野佢學喇, 小朋友會好辛苦仲有游完水會好眼訓, 我老公有一次去珠心算班接阿仔放學, 見到胡生同一個家長講我今堂對妳小朋友已經盡晒力, 因為上堂時要叫醒佢4次跟住佢媽媽話係呀佢今朝游水黎呀!!!

原文章由 KaiHinMaMa 於 08-8-11 16:49 發表

...

我都係唔想星期日野阿仔學, 不過珠算班又係正星期日所以真係無辦法, 想帶佢去玩都唔得

都啱既~ 一於星期五放學比佢去游水。滐滐都有講有小朋友上珠心算好眼瞓 , 依家d小朋友真係好忙
原文章由 billysim 於 08-8-12 14:07 發表

jessie
最好唔好一日比咁多野佢學喇, 小朋友會好辛苦仲有游完水會好眼訓, 我老公有一次去珠心算班接阿仔放學, 見到胡生同一個家長講我今堂對妳小朋友已經盡晒力, 因為上堂時要叫醒佢4次跟住佢媽媽話係呀佢今朝游水 ...

滐滐游完水成日話要食野, 咁都好~ 佢咁瘦, d仲好

但係呢個方法對謙謙唔係幾work

原文章由 jessieoh 於 08-8-12 16:56 發表
滐滐游完水成日話要食野, 咁都好~ 佢咁瘦, 肥d仲好  

如果星期五去學游水真係會好d, 唔使星期六返咁多樣, 感覺上返上午班d時間真係見使d

原文章由 jessieoh 於 08-8-12 16:05 發表
都啱既~ 一於星期五放學比佢去游水。滐滐都有講有小朋友上珠心算好眼瞓 , 依家d小朋友真係好忙

nicole,
我星期日唔得呀!爺爺嫲嫲叫入長洲慶祝柏熙
生日(補祝),下次再約過啦!你地玩得開心D!

okok, 你都玩得開心d 啦

原文章由 carolcheang 於 08-8-13 19:51 發表
nicole,
我星期日唔得呀!爺爺嫲嫲叫入長洲慶祝柏熙
生日(補祝),下次再約過啦!你地玩得開心D!

我睇左你親戚果樹既水池, 水池呢, 我屋企果個就再大d, 我果個係長方形, 可容納10位以上, 但係花園呢, 你果度好似好大喎

原文章由 KaiHinMaMa 於 08-8-12 18:03 發表
如果星期五去學游水真係會好d, 唔使星期六返咁多樣, 感覺上返上午班d時間真係見使d

[ 本文章最後由 msnicoleng 於 08-8-14 12:36 編輯 ]

上次我們都要花幾多時間去pump個水池和裝水, 如果你個水池仲要大d呀  , 班小朋友見到一定
他個個唔係花園, 係天台黎架

原文章由 msnicoleng 於 08-8-14 11:41 發表
我睇左你親戚果樹既水池, 水池呢, 我屋企果個就再大d, 我果個係長方形, 可容納10位以上, 但係花園呢, 你果度好似好大喎

都真係用很多時間去pump, 我會早d pump定, 慢水注入, 然後, 等大陽射耐d, 咁, 到時玩時, d 水就會係暖水, 就唔怕凍啦

原來係天台, 怪不得咁大啦

原文章由 KaiHinMaMa 於 08-8-14 13:36 發表
上次我們都要花幾多時間去pump個水池和裝水, 如果你個水池仲要大d呀  , 班小朋友見到一定
他個個唔係花園, 係天台黎架

你真係細心呀 , 不過其實唔使咁早啦, 等我們入到黎先pump都未遲啦, 我們黎到多d人幫手ma, 而且我們都唔會咁早玩水啦, 2-3點玩都仲好晒, 唔驚凍

原文章由 msnicoleng 於 08-8-14 15:06 發表
都真係用很多時間去pump, 我會早d pump定, 慢水注入, 然後, 等大陽射耐d, 咁, 到時玩時, d 水就會係暖水, 就唔怕凍啦

原來係天台, 怪不得咁大啦

...

我入到嚟,但所有嘢都亂晒籠,最近的對話又睇唔到,成日做遊客,要登陸核對資料先得,新的在前又變咗舊的在前,點都改唔到,總之就好煩.
孩子是未來的寶貝,母親是幸福的大地,是太陽,
照耀着我們的未來.

醒目開學勳章

係呀!!我會係版主樂園反映下

原帖由 angel510 於 08-8-22 12:38 發表
我入到嚟,但所有嘢都亂晒籠,最近的對話又睇唔到,成日做遊客,要登陸核對資料先得,新的在前又變咗舊的在前,點都改唔到,總之就好煩.

醒目開學勳章

oscar 星期六 in 王錦輝 la!!
‹ 上一主題|下一主題