用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008-2009 NCD am 班
樓主: sarahmama
go

2008-2009 NCD am 班 [複製鏈接]

之之媽都話會一齊出黎架...咁我地再諗諗有咩好地方...

原帖由 薳然媽媽 於 09-6-4 22:36 發表
好呀, 馬灣挪亞方舟都好呀, 之後仲可以沙灘玩沙呀.

原來萃韵真係冇返學呀, 琴晚yuki林訓時同我講萃韵冇返到學呀,明天佢生日會唔知萃韵返唔反黎呢?咁..明天先算啦.自己係度講..我仲以為佢亂講廿四添
希望萃韵快d好返啦...快d返學一齊玩啦...

原帖由 bobodog 於 09-6-4 23:29 發表
aiya...萃韵感親冇返学4日啦...等我睇吓明天有冇喘才比佢返学..好可憐...可能冇得attend birthday party : (

萃韵好D未呀 ?
頭先問薳然, 佢話萃韵今日都無返.  我話佢聽萃韵咳咳呀, 佢問我點解佢咳咳.....  
其實佢之前無察覺萃韵無返幾日學架, 係我今朝同佢搭港鐵返學時問佢, 佢居然答我, 依家都未返到學校, 都唔知萃韵係咪無返學播, 真係咀JEL JEL .

薳然下午打電話比我一開口就話, 今日有警察黎學校呀, 我個心即刻諗, C啦發生咩事呀, 不過薳然一輪咀講, 我未來得及插咀問佢, 佢繼而就話警察黎同我地講交通安全呀....  , 哦,原來係咁, 嚇得我呀.

原帖由 Hollycircle 於 09-6-5 18:03 發表
原來萃韵真係冇返學呀, 琴晚yuki林訓時同我講萃韵冇返到學呀,明天佢生日會唔知萃韵返唔反黎呢?咁..明天先算啦.自己係度講..我仲以為佢亂講廿四添
希望萃韵快d好返啦...快d返學一齊玩啦...

...

ho ah ho ah....thanks a lot...she's back to school today la...and brought back a lot of birthday gifts...haha...
原帖由 薳然媽媽 於 09-6-5 00:08 發表
希望萃韵快D好返.  之前睇過您POST, 萃韵係咪有哮喘呀 ?
我今早啱啱見個客, 佢介紹左佢生產既儀器, 增強人體免疫力, 我無記錯佢HIGHLIGHT既其中一個FUNCTION係可以治癒哮喘, 聽日EMAIL份CATALOGUE比您睇吓呀.  部機 ...

大家好嗎, d小朋友停課大家係唔係都好唔得閒呢.

照依家哩個情況, 睇來散學禮都無得去嘞, 真係浪費晒小朋友一番心機練習表演, 等呀女仲成日响屋企打功夫同練台詞添.  

另外, 我問咗馬灣公園, 原來馬灣公園同方舟公園係唔同架, 馬灣公園有個親子同行體驗日, 係一日活動, 上午有人帶隊參觀馬灣公園, 下午會有集體活動. 每人$121, 如加$22就包三文治午餐.

至於方舟公園, 佢地有好多種唔同工作坊, 又有好多唔同展館, 有套票.

Hi

Hi all,

大家好嗎, 好耐無見大家上來啦, 大家一定係好忙嘞.  10/7收到學校個folder同新書, 真真正正感受到nc完咗嘞.  小朋友又要升班, 時間真係過得好快好快. 我哋一班只係有1/4會同班, 唔知小朋友會唔會唔捨得呢?

我想問大家18/7仲會唔會出來玩呀? 薳然媽媽可能忙緊書展, 唔得閒安排活動呀. 我20-21/7請咗2日假, 20/7應承咗呀囡帶佢去playtown玩, 大家睇下有無興趣一齊去玩啦, http://www.playtown.com.hk/photos.htm.

$100可以玩一日, 可以re-entry, 時間就可以有彈性d, 大家一齊玩下, 聚下, 影下相囉.

hi  jasey ~

好似好岩小朋友玩,20/7之之果日中午後都得閒,應該可以join來玩啊...)))

好呀, 好呀, 我頭先話俾忞忞聽之之都一齊去playtown, 佢好開心呀!

原帖由 蛋蛋媽410 於 09-7-13 22:13 發表
hi  jasey ~

好似好岩小朋友玩,20/7之之果日中午後都得閒,應該可以join來玩啊...)))
‹ 上一主題|下一主題