用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 有無人可以告知九龍城聖家好D定九龍塘個間好D呢? ...
樓主: worry
go

有無人可以告知九龍城聖家好D定九龍塘個間好D呢? [複製鏈接]

原帖由 Monghar 於 09-6-8 15:58 發表
Hi all,

Just want to know how is the language skills at 嘉諾撒聖家學校(九龍塘)?  Are they like St. Mary - will use P2 English textbook for P1?  Can you share a bit more of the information to me as my ...

如問九龍塘聖家,應去隔離討論區至啱,不過應該兩間聖家都係中文小學,除英文外其他科都係中文教,不會用高一級既書。

Thank a million!

原帖由 1314 於 09-6-8 16:49 發表

如問九龍塘聖家,應去隔離討論區至啱,不過應該兩間聖家都係中文小學,除英文外其他科都係中文教,不會用高一級既書。

1314,

我已交了叩門信及個人資料去九龍城聖家, 希望有回音啦.  另外想問你知唔知佢地會幾時call 人面試呢? 是否大人及小朋友都要面試呢?

原帖由 1314 於 09-6-6 23:34 發表

其實我諗十個有九個都會揀九龍塘聖家,次選才是九龍城,你睇佢地討論區幾多人回應就知。無論校舍面積同設施都又大又新,九龍城係原址已經五十幾年,缺點是校舍細。兩間聖家除左同係嘉諾撒同宗教之外,好似無乜野一樣,佢地用既 ...
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

原帖由 Crabtree 於 09-6-9 10:24 發表
1314,

我已交了叩門信及個人資料去九龍城聖家, 希望有回音啦.  另外想問你知唔知佢地會幾時call 人面試呢? 是否大人及小朋友都要面試呢?

幾時就唔清楚,不過肯定會in家長,因我個囡有同學個家長話當年校長仲問佢第1-2輪都唔係揀聖家,點家依家會黎叩門。
‹ 上一主題|下一主題