用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城聖家小學派位, 有無人知?
go

九龍城聖家小學派位, 有無人知?

如題, Thanks !

有無人知呢?

請查看小學一覽裡面的嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 應該找到你們需要的資料, 謝謝!

但我係問九龍城唔係九龍塘喎. 係咪即係小學一覽裡面的嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 裡面可找到呀?

原文章由 fatpanda 於 08-7-10 18:21 發表
請查看小學一覽裡面的嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 應該找到你們需要的資料, 謝謝!

原文章由 daichoigo 於 08-7-10 19:50 發表
但我係問九龍城唔係九龍塘喎. 係咪即係小學一覽裡面的嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 裡面可找到呀?

每年都大約有60人派返中學部,你女今個學期點,應該大有進步吧!

回覆 #4 daichoigo 的文章

Sorry, 我以為你在查問九龍塘聖家的派位資料, 至於九龍城聖家的祺資料, 就需要她們的學生或家長自行統計後補料, 謝謝!

Thanks, fatpanda.

原文章由 fatpanda 於 08-7-10 23:20 發表
Sorry, 我以為你在查問九龍塘聖家的派位資料, 至於九龍城聖家的祺資料, 就需要她們的學生或家長自行統計後補料, 謝謝!

就我所知
1 DGS, 3 銀禧, 2上智, 旅港, 丘佐榮, 華英. 凡報聖家中大部分都入到, 只有個別入不到. 推算more than 70/98(全級人數)都入  BAND 1英中

3kidsma,唔該晒你的答覆, 你係咪有囡囡在聖家九龍城今年升中呀?

daichoigo

3kidsma,

好犀利,你知道有人入到協恩嗎?

原文章由 3kidsma 於 08-7-15 12:46 發表
就我所知
1 DGS, 3 銀禧, 2上智, 旅港, 丘佐榮, 華英. 凡報聖家中大部分都入到, 只有個別入不到. 推算more than 70/98(全級人數)都入  BAND 1英中

有2個入到協恩,1個是全級第一,另一個不詳。

其實會唔會全級頭十名內都會選更好的學校呢, 而將聖家書院放後一個志願?

嗯, 希望我囡囡能夠keep住一路都70名內, 先可以升番聖家書院啦. 點解學校個網頁無公佈d 同學仔派邊間嘅?

原文章由 漢堡飽 於 08-7-16 22:27 發表

回覆 #12 daichoigo 的文章

呀女剛剛收到通知要去聖家面試.請問要教呀女點稱呼校長.

得知她叫葉王秋兒女士,咁要稱呼
葉校長,定王校長呢?
請指教指教

不好意思, 我不知道聖家書院校長的名字, 我囡囡讀聖家小學的.
有無媽咪可以幫到maomaochan呀?

原文章由 maomaochan 於 08-7-17 12:52 發表

葉校長,定王校長呢?
請指教指教

原文章由 daichoigo 於 08-7-17 14:08 發表
不好意思, 我不知道聖家書院校長的名字, 我囡囡讀聖家小學的.
有無媽咪可以幫到maomaochan呀?

daichoigo :

唔緊要啦,都多謝你的回應. 我想都應該叫佢葉校長的.

好開心! 呀女成功進入了聖家書院了 !

恭喜!
原文章由 maomaochan 於 08-7-17 23:21 發表

daichoigo :

原文章由 maomaochan 於 08-7-17 12:52 發表

葉校長,定王校長呢?
請指教指教

Mrs Lucilla Yip,可稱呼為Mrs Yip。

恭喜晒!!

原文章由 maomaochan 於 08-7-17 23:21 發表

daichoigo :

今年九龍城聖嘉升中成績唔錯。女拔(2), 瑪利諾、協思、上智、旅港、華英、丘佐榮、銀禧.....恭禧。

原文章由 漢堡飽 於 08-7-16 22:27 發表

我想問頭30名大約會簡咩學校?唔揀聖家派唔到仲可唔可以後補?