用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東華三院馮黃鳳亭中學 vs 樂善堂楊葛小琳中學 ...
樓主: dickyally
go

東華三院馮黃鳳亭中學 vs 樂善堂楊葛小琳中學 [複製鏈接]

cheng wing chee, lam hon kwong
2間今早已筆試

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 connie1214 於 08-7-9 14:39 發表

梗係梁交燕, 你試下knock cheng wing chee, lam hon kwong
my friend's daught the academic is only band two middle,
but she allocated to cheng wing chee

我女間學校有個band 2(級次60以外)入左林漢光,
你的排位,無呂中,沙中,曾記,沙循,沙崇,
而且沙田咁多英中,夠位給band 1 生有突,
所以好奇怪band 1點會派去呢間????

可唔可以投訴下架 ?

原文章由 ZZdaphne 於 08-7-9 17:31 發表

所以好奇怪band 1點會派去呢間???? ...
:-)

原文章由 dickyally 於 08-7-9 19:26 發表
可唔可以投訴下架 ?

你要好肯定校方有無講過你小朋友 BANDING先.
還是估估下果隻 ?

因為有時 名次 相差幾名 ,BADING就唔同 .
即填表策略就唔同了.

另沙田邊間保良局 XXXX 小學呀, 好似無 4 個字咁多的小 學喎 . 真 R 頭  

想問下梁文燕好D定係楊葛小琳呢 ? 因為D老師不斷讚楊葛小琳好, 明天要去梁文燕面試, 我到底選邊間 ?
1) 梁文燕 (好似會考成績麻麻地)
2) 楊葛小琳 (話努力緊, 好似會考成績幾好)
3) 馮黃鳳亭 (好多人話唔好, 又有D人話好)
我個仔既前途要大家幫幫手啊 !
唔係 4 個 X, 係3個咋 !

原文章由 HPChingchingma 於 08-7-9 21:07 發表

你要好肯定校方有無講過你小朋友 BANDING先.
還是估估下果隻 ?

因為有時 名次 相差幾名 ,BADING就唔同 .
即填表策略就唔同了.

另沙田邊間保良局 XXXX 小學呀, 好似無 4 個字咁多的小 學喎 . 真 R 頭   ...

冬日勳章 醒目開學勳章

原文章由 ZZdaphne 於 08-7-9 17:31 發表

所以好奇怪band 1點會派去呢間???? ...

都吾出奇ga,我囝囝間小學有D band 1尾派左去band 2,
有band 2 又抽到鄭榮之wo,所以我都覺得有可能,
不過此情況集中發生在band 1尾身上......

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 yanyan-mummy 於 08-7-9 23:40 發表

都吾出奇ga,我囝囝間小學有D band 1尾派左去band 2,
有band 2 又抽到鄭榮之wo,所以我都覺得有可能,
不過此情況集中發生在band 1尾身上......

band 1--- 排位太穩陣,咪會去左band2;
band 2--- 頭位揀唔係好hit 的英中+number 好咪會去band1 ,
但樓主肯定band 1,
除了沙崇排位唔對路,
其他排位都好正路,
唔會派到咁,
我覺得佢仔唔會係band 1,
大抽獎唔洗理band 1 頭中尾.

[ 本文章最後由 ZZdaphne 於 08-7-10 00:00 編輯 ]

冬日勳章 醒目開學勳章

原文章由 ZZdaphne 於 08-7-9 23:58 發表

band 1--- 排位太穩陣,咪會去左band2;
band 2--- 頭位揀唔係好hit 的英中+number 好咪會去band1 ,
但樓主肯定band 1,
除了沙崇排位唔對路,
其他排位都好正路,
唔會派到咁,
我覺得佢仔唔會係band 1,
大抽獎唔洗理band  ...

吾係好明點解band 1太穩陣會去band 2?

原文章由 dickyally 於 08-7-9 21:59 發表
想問下梁文燕好D定係楊葛小琳呢 ? 因為D老師不斷讚楊葛小琳好, 明天要去梁文燕面試, 我到底選邊間 ?
1) 梁文燕 (好似會考成績麻麻地)
2) 楊葛小琳 (話努力緊, 好似會考成績幾好)
3) 馮黃鳳亭 (好多人話唔好, 又有D人 ...

我一定揀梁文燕, 當年英中同中中之爭, 只是輸左一個馬鼻俾
cheng wing chee, 會考成績不錯, 大學入學率都幾高.
梁文燕很多科目上當堂中英語并use. yeung kwok siu lam
is band three as before, but now it is rise to band two
中, but leung man yin is band one 尾 or band two first.
yeung kwok siu lam = kwok kwong

楊葛小琳真係咁差 ? 梁文燕昨天去面試, 都唔係好就腳 ! 點算呢 ? 但似乎馮黃鳳亭 D 學生都幾 "曳" , 梁文燕 D 學生乖唔乖呢 ?

原文章由 dickyally 於 08-7-11 13:57 發表
楊葛小琳真係咁差 ? 梁文燕昨天去面試, 都唔係好就腳 ! 點算呢 ? 但似乎馮黃鳳亭 D 學生都幾 "曳" , 梁文燕 D 學生乖唔乖呢 ?

我亞仔的波友 的爸爸是小琳的老師黎.

佢都話基督, 文燕 , 鳳亭 好過小琳.  而陳階都好過的啊 .....

今天有無好消息 ??

睇來, 你小朋友都好似我仔當年咁 .......

老師講左佢係 band one ....

偏偏那年趺左 1, 2 個 百分點.....

今日已去梁文燕註冊, 你個仔仔最後入左邊間 ? 仲話叩門, 邊有得叩架 ! 幾百人得個幾個位, 都唔知點解個天要咁對我, 我個仔都問左我好多次, 問點解會派成咁, 覺得自已好慘, 就連好多成績比佢差的都入左英中, 大家都好唔開心 !

原文章由 HPChingchingma 於 08-7-12 10:27 發表

我亞仔的波友 的爸爸是小琳的老師黎.

佢都話基督, 文燕 , 鳳亭 好過小琳.  而陳階都好過的啊 .....

今天有無好消息 ??

睇來, 你小朋友都好似我仔當年咁 .......

老師講左佢係 band one ....

偏偏那年趺左 1, ...
‹ 上一主題|下一主題