用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東華三院馮黃鳳亭中學 vs 樂善堂楊葛小琳中學 ...
go

東華三院馮黃鳳亭中學 vs 樂善堂楊葛小琳中學 [複製鏈接]

我個仔 Band 1 派了樂善堂楊葛小琳中學, 如果轉東華三院馮黃鳳亭中學如何 ? 兩間邊間好 ?
   0    0    0    0
:-)

原文章由 dickyally 於 08-7-8 15:41 發表
我個仔 Band 1 派了樂善堂楊葛小琳中學, 如果轉東華三院馮黃鳳亭中學如何 ? 兩間邊間好 ?

照計 band 1 唔會派到去小琳 :-|
如是,肯定是學校或老師講錯你小朋友的banding.

請問小琳你是放他排第幾??
我想知是否好似我個仔當年情況一樣.

你個問題當然是馮黃鳳亭.

無可能, 楊郭小琳是band two 尾, band
three 頭, 兩者選擇其一, 梗係馮黃鳳亭

我個全級考第 22, 個 Banding 應該是對的, 由於老師話受歡迎學校只可在第一志願選一次, 所以我選了 :

1471培英中學
2459蘇浙公學
3460郭得勝中學
1471培英中學
2459蘇浙公學
3460郭得勝中學
4476崇真中學
5454林漢光中學
6467鄭榮之中學
7479馮黃鳳亭中學
8456梁文燕中學
9462葛小琳中學
10453基督書院
11449覺光法師中學
12455劉百樂中學
13470博愛醫院陳楷紀念中學

原文章由 HPChingchingma 於 08-7-8 16:06 發表

照計 band 1 唔會派到去小琳 :-|
如是,肯定是學校或老師講錯你小朋友的banding.

請問小琳你是放他排第幾??
我想知是否好似我個仔當年情況一樣.

你個問題當然是馮黃鳳亭.
  ...

楊葛係屬於band 2 喎,不過呢間學校上緊位,今年自行收生既時候十分踴躍,好似6..7個人爭一個位..

咁到底邊間好 D ? 而家叩門又難到死, 諗住轉番間唔好咁差既, 幫幫忙, 謝謝 !

原文章由 janetkalok 於 08-7-8 21:58 發表
楊葛係屬於band 2 喎,不過呢間學校上緊位,今年自行收生既時候十分踴躍,好似6..7個人爭一個位..

如果你個小朋友真係band 1 派左去band 2 既學校...不如你試下叩 band 1 尾既學校啦.穩陣d..機會都大d...不過要快喇..好多人今日已經去晒叩門喇..聽日唔知仲有冇位..唔知可唔可以打去問呢

如果真係band one 的話, 試敲下林漢光, 鄭榮枝,胡忠, 梁文燕, 郭得勝. 如果不幸, 以上所有都不收試下基督好過覺光, 選馮王鳳亭好過楊郭少琳.馮王鳳亭band two 頭,楊郭少琳band two 尾

已經叩門, 但係有 D 時間又撞晒, 所以只係去左培英, 但係得5個位, 我諗都無咩機會, 所以諗住轉間好少少既中中, 但我根本對楊葛小琳一D 都唔認識

原文章由 janetkalok 於 08-7-8 22:16 發表
如果你個小朋友真係band 1 派左去band 2 既學校...不如你試下叩 band 1 尾既學校啦.穩陣d..機會都大d...不過要快喇..好多人今日已經去晒叩門喇..聽日唔知仲有冇位..唔知可唔可以打去問呢 ...

醒目開學勳章 王國長老

我個全級考第 22, 個 Banding 應該是對的, 由於老師話受歡迎學校只可在第一志願選一次, 所以我選了 :

1471培英中學
2459蘇浙公學
3460郭得勝中學
1471培英中學
2459蘇浙公學
3460郭得勝中學
4476崇真中學
5454林漢光中學
6467鄭榮之中學
7479馮黃鳳亭中學
8456梁文燕中學
9462葛小琳中學
10453基督書院
11449覺光法師中學
12455劉百樂中學
13470博愛醫院陳楷紀念中學

如果Band 1都好正路,唔係算好進取,
點會派到9呀,介唔介意講邊間小學。
沙田band 1 應該夠位給band 1 生呀。

[ 本文章最後由 ZZdaphne 於 08-7-8 22:46 編輯 ]

保良局 xxxx 小學

原文章由 ZZdaphne 於 08-7-8 22:36 發表

甲1471培英中學2459蘇浙公學3460郭得勝中學乙1471培英中學2459蘇浙公學3460郭得勝中學4476崇真中學5454林漢光 ...

如果確定王鳳亭收的話你先去註冊. 然後再敲我所提及的學校, 如果band one student 而讀楊郭小琳 好似有D 那過, 明天盡快去

基督書院又如何呢 ?

原文章由 connie1214 於 08-7-8 22:44 發表
如果確定王鳳亭收的話你先去註冊. 然後再敲我所提及的學校, 如果band one student 而讀楊郭小琳 好似有D 那過, 明天盡快去

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 connie1214 於 08-7-8 22:28 發表
如果真係band one 的話, 試敲下林漢光, 鄭榮枝,胡忠, 梁文燕, 郭得勝. 如果不幸, 以上所有都不收試下基督好過覺光, 選馮王鳳亭好過楊郭少琳.馮王鳳亭band two 頭,楊郭少琳band two 尾 ...

agree.................

加油呀!!!!

梁文燕比基督好嗎 ?

原文章由 dickyally 於 08-7-8 22:52 發表
梁文燕比基督好嗎 ?

當然梁文燕比基督好la !

梁文燕比馮黃鳳亭好嗎 ?

原文章由 dickyally 於 08-7-8 23:35 發表

沙田的中中來說,梁文燕 和 胡忠 是幾好。

保良局 xxxx 小學???
試試胡忠會不會有機.......

原文章由 nywing 於 08-7-9 10:31 發表

沙田的中中來說,梁文燕 和 胡忠 是幾好。

保良局 xxxx 小學???
試試胡忠會不會有機.......

沙田區有  XXXX 小學係4 個字 ???

同保良局 ,  應該唔理呢的關係 .

我估係唔係讀黃嗚謙?? 如是 , 全年級學生有沒有 66名以上.
其他沙田 保記學生考 NO.22 都可以是 BAND ONE 生.

還有 NO.22 是 計埋第3 次呈分試, 即 3月尾至4 月果一次試 , 合計的名次才是 .

其他沙田 保記學生考 NO.22 都可以是 BAND ONE 生.

還有排位的中學, 質素和及受歡迎程度真係差不多. 照計不要咁排比較好的.

原文章由 dickyally 於 08-7-8 23:35 發表

梗係梁交燕, 你試下knock cheng wing chee, lam hon kwong
my friend's daught the academic is only band two middle,
but she allocated to cheng wing chee
‹ 上一主題|下一主題