用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 荃灣/葵青區最好口脾的小學?
go

荃灣/葵青區最好口脾的小學? [複製鏈接]

幫朋友問...

葵青/荃灣口脾好的學校有那幾間?有咩咁好???
有冇咩特別要求???難考嗎????
政府/直資??

因本人對這兩區的小學全冇頭緒,幫不到我朋友,希望BK媽咪可助我助她一把!

Many Thanks!
   0    0    0    0

有冇媽咪知道呀....Many TKS!

原文章由 jennyliu 於 08-7-4 22:55 發表
幫朋友問...

政府/直資??

因本人對這兩區的小學全冇頭緒,幫不到我朋友,希望BK媽咪可助我助她一把!

Many Thanks! ...

原文章由 jennyliu 於 08-7-6 19:50 發表
有冇媽咪知道呀....Many TKS!

7月12日基慧小學(馬灣)開放日,可以去參觀下,我仔仔黎緊升二年級,讀得好開心。係荃灣地鐵美心皇宮樓下有校巴入去,每程$5,1點起每20分鐘一班車。

我朋友亦聽過基慧小學(馬灣)口碑不錯,想問問升中會係邊區?
派得好唔好??

12/7 幾點...Many Tks!

原文章由 jk923 於 08-7-6 23:04 發表

7月12日基慧小學(馬灣)開放日,可以去參觀下,我仔仔黎緊升二年級,讀得好開心。係荃灣地鐵美心皇宮樓下有校巴入去,每程$5,1點起每20分鐘一班車。 ...

原文章由 jennyliu 於 08-7-8 16:26 發表
我朋友亦聽過基慧小學(馬灣)口碑不錯,想問問升中會係邊區?
派得好唔好??

12/7 幾點...Many Tks!

1點-5點 }}}http://www.kwmwps.edu.hk/My%20Webs/new.htm
聽講今年有55%派Band1   95%派頭3志願
係荃灣區

荃灣官立同青衣主恩,但兩間都好難入!
原文章由 jennyliu 於 08-7-4 22:55 發表
幫朋友問...

政府/直資??

Many Thanks! ...
‹ 上一主題|下一主題