用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

金鐘轉車

dear all ,

想問下, 係金鐘, 除了搭 taxi 上 學校.

仲有咩野途徑呀 ??

因為我住九龍東 ka .

想知多 d 途徑上學校
因我充一試過係 北角轉 No. 56 van 仔
兜得太耐了.
唔知有無人有其他方法呢 ??

因我都要接阿女放學, 都要知... SEARCH 過新巴, 您睇下得唔得.
http://www.nwstbus.com.hk/routes/routeinfo.aspx?intLangID=2&searchtype=2&orgdistrict=CW+&orgarea=000002&orgfbid=&desdistrict=CW+&desarea=000063&desfbid=&daytime=1&route=12M&routetype=D&company=5&routedirection=T

係高主教個站落車, 隔離就係啦.... 但我唔知要幾耐時間, 所以我會預早小小...

原文章由 kiteli 於 08-7-3 11:18 發表
dear all ,

想問下, 係金鐘, 除了搭 taxi 上 學校.

仲有咩野途徑呀 ??

因為我住九龍東 ka .

想知多 d 途徑上學校
因我充一試過係 北角轉 No. 56 van 仔
兜得太耐了.
唔知有無人有其他方法呢 ?? ...

原文章由 May_Wai 於 08-7-3 11:40 發表
因我都要接阿女放學, 都要知... SEARCH 過新巴, 您睇下得唔得.
http://www.nwstbus.com.hk/routes/routeinfo.aspx?intLangID=2&searchtype=2&orgdistrict=CW+&orgarea=000002&orgfbid=&desdistrict=CW+&desarea=0000 ...

12 M 係循環線,
金鐘上車去到  sh 門口要 18 個站先到,

真係兜到暈 wor  

唔知仲有無其他方法呢 ??

原文章由 kiteli 於 08-7-3 12:27 發表

12 M 係循環線,
金鐘上車去到  sh 門口要 18 個站先到,

真係兜到暈 wor  

唔知仲有無其他方法呢 ??

係東區去sh,得56同的士架咋...............,仲有一架唔知係邊開出既綠van去正街.........<<<呢架無資料

你唔想係北角上56,可以係金鐘......但好難上車......(呀.....仲有架56a,由銅鑼灣開出,都經金鐘)

其他例如12m, 23a都係dull 好耐架

原文章由 Sindy 於 08-7-3 16:55 發表

係東區去sh,得56同的士架咋...............,仲有一架唔知係邊開出既綠van去正街.........

唔該妳呀
睇怕都走唔開 56 呢架車了

56a 我都睇過 la , 佢係繁忙時段先有 ka , 我又搭唔到了

到時, 不如我地搵幾個媽咪組個的士團, 大家一齊係金鐘等, 一齊搭的士接放學, 咁咪會好d囉....

12m, 我都驚塞車...

原文章由 kiteli 於 08-7-4 09:20 發表

唔該妳呀
睇怕都走唔開 56 呢架車了

56a 我都睇過 la , 佢係繁忙時段先有 ka , 我又搭唔到了

原文章由 May_Wai 於 08-7-4 09:29 發表
到時, 不如我地搵幾個媽咪組個的士團, 大家一齊係金鐘等, 一齊搭的士接放學, 咁咪會好d囉....

12m, 我都驚塞車...

朝早返學時間都唔駛點組團架..........見到有校友仔,就上前問佢一齊撘就得架啦.........通常都會好nice 一齊的