用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇媽咪的小朋友上年曾是基灣(愛碟灣)後補生,要考筆試 ...
go

有冇媽咪的小朋友上年曾是基灣(愛碟灣)後補生,要考筆試?(TOP URGENT) [複製鏈接]

醒目開學勳章

有冇媽咪的小朋友上年曾是基灣(愛碟灣)後補生,要考筆試?(TOP URGENT)

如題!請問大概考些什麼?因為小囡下星期6(26號)要考!THANKS.

醒目開學勳章

Re: 有冇媽咪的小朋友上年曾是基灣(愛碟灣)後補生,要考筆試?(TOP URGENT)

up

醒目開學勳章

Re: 有冇媽咪的小朋友上年曾是基灣(愛碟灣)後補生,要考筆試?(TOP URGENT)

小女今年升三年級,當年也是候補生.我記得要考中,英,數.因為我個女話唔識串(魚)的生字.之後會見父母,會問點解揀呢 間學校等.不過,我個人認為最緊要是小朋友本身有冇音樂底子.例如:學樂器,基灣很重視音樂.當年我女已報了二級鋼琴考試.而基灣真的很多功課做.要有心理準備.

醒目開學勳章

skmum:
Thanks.請問咁係唔考得好深呀?我現在好鬼緊張!

xanthe:

你好,當日我也是很緊張.其實我女考完後記得很少.但是現在的功課就比較深.祝你好運.  

醒目開學勳章

skmum,

Thanks.
‹ 上一主題|下一主題