用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 嘉諾撒聖家學校(九龍塘)扣門機會如何? ...
go

嘉諾撒聖家學校(九龍塘)扣門機會如何? [複製鏈接]

請問有沒有人扣聖家?不知程序如何的呢?
   0    0    0    0
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

nearly....................0%.......

回覆 #1 snowB 的文章

我有扣門,但冇反應,非常心急。

大家不用心急, 上年我囡囡都係叩門入到的, 因為這個星期學校考試, 老師比較忙, 加上又要睇吓呢兩日有冇學生唔註冊, 我估下星期會通知大家面試時間, 記得上年好似6月中叫我囡囡去 interview, 6 月尾前已通知取錄, 祝大家好運

原文章由 vvmakyy 於 08-6-12 11:31 發表
大家不用心急, 上年我囡囡都係叩門入到的, 因為這個星期學校考試, 老師比較忙, 加上又要睇吓呢兩日有冇學生唔註冊, 我估下星期會通知大家面試時間, 記得上年好似6月中叫我囡囡去 interview, 6 月尾前已通知取錄, 祝 ...

請問你囡囡上年面試問題是什麼?

原文章由 vvmakyy 於 08-6-12 11:31 發表 大家不用心急, 上年我囡囡都係叩門入到的, 因為這個星期學校考試, 老師比較忙, 加上又要睇吓呢兩日有冇學生唔註冊, 我估下星期會通知大家面試時間, 記得上年好似6月中叫我囡囡去 interview, 6 月尾前已通知取錄, 祝 ...
請問你囡囡上年面試問題是什麼?

Sorry, 咁耐唔記得考咩啦, 印象中, 中文同英文都有考看圖識字, eg. 樹, ball, flower....., 都係 k3教過的字, 數學加減數, 同埋 fill in the blank, eg.  1, 3,  ____, 7, 9, 英文都有類似這些形式, 唔係太難, 大家放心

vvmakyy,

好感謝你!希望在人間...我們再等一下,收到 interview 通知的請上來報料啊!

snowB

原文章由 vvmakyy 於 08-6-12 13:34 發表
Sorry, 咁耐唔記得考咩啦, 印象中, 中文同英文都有考看圖識字, eg. 樹, ball, flower....., 都係 k3教過的字, 數學加減數, 同埋 fill in the blank, eg.  1, 3,  ____, 7, 9, 英文都有類似這些形式, 唔係太難, 大家 ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

vvmakyy,
請問你女兒覺得功課多唔多及壓力大唔大呢?
Thanks.

原文章由 vvmakyy 於 08-6-12 13:34 發表
Sorry, 咁耐唔記得考咩啦, 印象中, 中文同英文都有考看圖識字, eg. 樹, ball, flower....., 都係 k3教過的字, 數學加減數, 同埋 fill in the blank, eg.  1, 3,  ____, 7, 9, 英文都有類似這些形式, 唔係太難, 大家 ...

阿囡平均每天都有
6-7樣功課, 計埋改正, 學校下午有一堂多元智能堂係比學生上活動, 如果沒有報就可以利用這段時間做功課, 未做完返到屋企做都好快完成, 至於壓力, 小朋友唔會覺得有壓力, 暫時小一, 學校亦未有特別谷學生, 係都只是家長

原文章由 NAT媽 於 08-6-12 15:21 發表
vvmakyy,
請問你女兒覺得功課多唔多及壓力大唔大呢?
Thanks.

vvmakyy,
Thank you!
希望好似你上年一樣叩門成功啦.

原文章由 vvmakyy 於 08-6-12 16:04 發表
阿囡平均每天都有
6-7樣功課, 計埋改正, 學校下午有一堂多元智能堂係比學生上活動, 如果沒有報就可以利用這段時間做功課, 未做完返到屋企做都好快完成, 至於壓力, 小朋友唔會覺得有壓力, 暫時小一, 學校亦未有特別谷 ...

醒目開學勳章

我都係叩門,等緊消息,非常心急。

多咀問句   你哋份FILE比边個, 我見到個'沈沈' 佢話放係枱面就ok...

都5知会5会去到校長手度

很明白你們現在的心情,不過,希望在明天!  機會一定有既!

吾駛擔心!  一向收 file 既負責人都係學校既嬸嬸。

原文章由 EE媽咪 於 08-6-12 16:48 發表

多咀問句   你哋份FILE比边個, 我見到個'沈沈' 佢話放係枱面就ok...

EE媽咪,
我10/6交,但嬸嬸叫我放入鐵閘內有個紙盒呀!
係個個唔同?

原文章由 EE媽咪 於 08-6-12 16:48 發表

醒目開學勳章

原文章由 NAT媽 於 08-6-12 17:22 發表
EE媽咪,
我10/6交,但嬸嬸叫我放入鐵閘內有個紙盒呀!
係個個唔同?

我今日先交.... 校長封信琴晚先有

我都睇怕我系最尾尾果個

請問舊聖家好唔好呀?有無人叩門呀?有無interview消息??

NAT媽:

我同妳一樣...
8/6交file, 門口個嬸嬸叫我將file交給她放入紙箱..叫我放心......現在只有等

各位聖家媽咪, 根據以往經驗, 請問知唔知聖家(九龍塘) 的叩門位大慨有幾多呢? 今年小班實施, 唔知會唔會影響收生人數?

我11/6交profile, 12/6下午收到電話
原文章由 chan888yan 於 08-6-12 18:40 發表
請問舊聖家好唔好呀?有無人叩門呀?有無interview消息??

回覆 #19 NKYK 的文章

收到電話? Interview ?  幾時呀?

[ 本文章最後由 clarusmama 於 08-6-13 15:08 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題