用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網~大家分享派位結果
樓主: sunsunsandy
go

62網~大家分享派位結果 [複製鏈接]

原文章由 曉彤媽咪 於 7/4/2008 23:42 發表

我叩咗數間學校都不成功 , 現在可能會轉第二間.

我都係叩咗幾間學校都不成功. 至於此校口碑麻麻~~這裡好少長家題及此校,但以我所聽的,此校畢業生的成績都OK. 好多入到BAND1中學.(全級頭20名可升何傳耀中學). 我老公個FRIEND以前讀此校的,畢業讀何傳耀中學,跟住讀港大. 我媽咪街坊的囝囡也曾讀過此校, 佢地都話此校唔差的.
所以我都唔打算再搵其他學校啦. 決定讀何傳耀. 希望囡囡會讀得開心啦.

現在可能會轉第二間~~你係咪已經決定唔讀何傳耀啦? 因9號前要交書簿費bor.   你依家搵緊邊間ar?  希望你成功啦. 加油!!

原文章由 sunsunsandy 於 08-7-7 14:12 發表

我都係叩咗幾間學校都不成功. 至於此校口碑麻麻~~這裡好少長家題及此校,但以我所聽的,此校畢業生的成績都OK. 好多入到BAND1中學.(全級頭20名可升何傳耀中學). 我老公個FRIEND以前讀此校的,畢業讀何傳耀中學,跟住 ...

我就交咗學費啦,,如果依六年好似要谷佢咁,我怕個女同我辛苦,
現在找緊其他學校

原文章由 曉彤媽咪 於 7/7/2008 18:11 發表

我就交咗學費啦,,如果依六年好似要谷佢咁,我怕個女同我辛苦,
現在找緊其他學校

我囡係唔谷得果種. 我都係順其自然,盡力協助囡囡. 都唔想俾太大壓力佢. 希望佢讀得開心啦!

大部分學校後補生面試已經完左. 依家再叩門會否很難?

原文章由 sunsunsandy 於 08-7-8 10:25 發表

我囡係唔谷得果種. 我都係順其自然,盡力協助囡囡. 都唔想俾太大壓力佢. 希望佢讀得開心啦!

大部分學校後補生面試已經完左. 依家再叩門會否很難? ...

當初我都好想谷佢 , 但想吓六年咁長時間喎,,,我怕大家都辛苦 , 所以現在都找緊有無第二間適合佢.

大家好,之前囡囡考入沙田某直資小學,但放棄咗,想攪入浸聯又入唔到,叩門又唔成功,最後入伍季明(上午),希望囡囡可以開心學習.

原文章由 momomammy 於 08-7-9 10:26 發表
大家好,之前囡囡考入沙田某直資小學,但放棄咗,想攪入浸聯又入唔到,叩門又唔成功,最後入伍季明(上午),希望囡囡可以開心學習.

請問伍季明係佢找你interview?

當然唔會啦,我是叩門的,乙部第二志願,昨天收了.

原文章由 momomammy 於 08-7-9 10:58 發表
當然唔會啦,我是叩門的,乙部第二志願,昨天收了.

我甲部填咗佢第三志願,都沒有機會面試
‹ 上一主題|下一主題