用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網~大家分享派位結果
go

62網~大家分享派位結果 [複製鏈接]

我囡囡派左去何傳耀紀念小學~~
唔係我心儀的小學~~ 都唔知呢間小學好唔好. 聽聞又有"車震"事件

我本身有間私校打底.但我一心係去津校....唔想6年都交學費... 唉~~星期二要去叩門啦.....
   0    0    0    0

原文章由 JoJoleung911 於 08-6-8 14:11 發表
我囡囡派 左第5志願柴天上午校, 好DOWN, 80%都唔知點來, 頭3志願都唔得 ?? 有無人知間學校點 ??

老實講,如果3志願都唔得,應該係選得太"進取"

不過話說回頭,就算好似我咁"聽話"地,只選1-2間區內搶手既學校,第三志願退而求其次選間麻麻地既,而家真係"咁好彩"派到第三志願,個心一樣拿住拿住,不過就唔駛咁徬徨,起碼之前都做過功課知道呢間料子有幾多,叩唔到門照讀都叫過得去:;pppp:
希望來年選校家長真係要引以為監

我囡囡派 左第5志願柴天下午校, 好DOWN, 有無人知道呢間學校得唔得 ? thanks !

原文章由 sunsunsandy 於 08-6-8 13:21 發表
我囡囡派左去何傳耀紀念小學~~
唔係我心儀的小學~~ 都唔知呢間小學好唔好. 聽聞又有"車震"事件

我本身有間私校打底.但我一心係去津校....唔想6年都交學費... 唉~~星期二要去叩門啦..... ...

我囝囝派左去荃灣基慧(荃景圍),本來第一志願係石中山的,我都唔知基慧好唔好的,有冇人知呀?  我都會去石中山扣門的.

62網~大家分享派位結果

我都係好似你咁,頭兩個較好,第三間選次一些,現在派了第三志願,拿住份註冊證心情真是難以形容,最慘是剛於5月底搬了家,原住葵涌,現住荃灣,真是感到十分徬徨。唯有明天往叩門。
原文章由 丸丸 於 08-6-8 14:31 發表

老實講,如果3志願都唔得,應該係選得太"進取"

不過話說回頭,就算好似我咁"聽話"地,只選1-2間區內搶手既學校,第三志願退而求其次選間麻麻地既,而家真係"咁好彩"派到第三志願,個心一樣拿住拿住,不過就唔駛咁 ...

大家好:

我就比大家好d, 派到第一志願(荃灣官小).  但我所知何傳耀都唔差.....佢地升上何傳耀中學都好好...

回覆 #5 emily12345 的文章

醒目開學勳章

原文章由 JoJoleung911 於 08-6-8 14:11 發表
我囡囡派 左第5志願柴天上午校, 好DOWN, 80%都唔知點來, 頭3志願都唔得 ?? 有無人知間學校點 ??

柴天上OK, 上年中學派位派得不錯, 有皇仁、可風、安柱&何傳耀, etc. 柴天上一向比較低調 , d老師有愛心

亞女派左柴灣角天主教小學下午校...13志願,有冇人知間學校如何?....好灰!!

回覆 #1 Chrisse 的文章

62網~大家分享派位結果

我囡囡派左去柴天下午校,第十二志願

原文章由 peggy 於 08-6-8 17:59 發表

柴天上OK, 上年中學派位派得不錯, 有皇仁、可風、安柱&何傳耀, etc. 柴天上一向比較低調 , d老師有愛心

X 2。。。。。

明年到我仔仔選小一了, 我都好十五十六 , 唔知同佢選邊間學校好 ? 又唔知道點樣排位.   請你們比少少意見可以嗎 ?

呢間學校唔係差咁架喎,其實荃灣好既小學好多架,你派果間,其實好多人會叩門架

我派到第4志願,而我個friend派到第8志願,同樣都係柴天上午校,大家都想  。

原文章由 Double_Hei 於 08-6-8 20:01 發表
我派到第4志願,而我個friend派到第8志願,同樣都係柴天上午校,大家都想  。

唔好太失望,可X幾鍾意收柴天班叻仔叻女。。。

我會放棄荃灣官小 (1st choice), 加油各位!

[ 本文章最後由 gordon 於 08-6-8 22:25 編輯 ]

‹ 上一主題|下一主題