用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班
樓主: ichiban
go

2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班 [複製鏈接]

Jasey,

記得, 你女女適應得好嗎?  溫老師真是好好, 所有小朋友(連家長)都喜歡佢!!

原帖由 jasey 於 08-9-9 18:09 發表
mamummy,

記唔記得我呀, 好唐突果個呀, 我個女今年都係溫老師教呀:loveliness: .

Sandy,

Thanks for the confirmation!  我都要學習信個女, 佢話要帶返學校的物品, 都盡量幫佢安排

原帖由 jadysandy 於 08-9-10 08:02 發表
Mamummy,

不用客氣, 多謝你們的來臨.
newspaper cutting 是要交 about on Monday or Tuesday, 'LKC  (am)' 的話是在星期二拿出來講.

:)  ... :)  ... :)

請問各位媽咪,

係咪要帶燈龍返學呀,我個女同我講話老師叫要帶返學,唔知有無老點我?

佢OK呀, 上堂好投入, 佢都好喜歡溫老師呀.  

原帖由 mamummy 於 08-9-10 10:17 發表
Jasey,

記得, 你女女適應得好嗎?  溫老師真是好好, 所有小朋友(連家長)都喜歡佢!!

原帖由 Mui_Mui 於 08-9-10 10:37 發表
請問各位媽咪,

係咪要帶燈龍返學呀,我個女同我講話老師叫要帶返學,唔知有無老點我?

hi,

我囡囡同我講, 明天要帶汽球, 星期五帶燈籠, 同你囡囡都一樣, 我諗真掛...........

我的女話不用帶'燈籠 ... etc.', 不過佢現在
讀 'LKC (am)',  但在 "NC" 時是要帶.
你們可以打電話回校問吓.

...  ....
Sandy(Jady)

醒目開學勳章

我今朝問小小鳥係咪要帶燈籠,佢同我講話老師叫佢地帶氣球,晨早流流,去邊搵個氣球俾佢.....

Jadysandy, Ichiban, candietweety
我同學校clairfy左啦,原來星期一分享堂有同學仔帶左燈籠返去分享,跟住老師就叫小朋友如果想帶燈籠返學校分享的可以帶...唔係硬性規定要帶呀...不過我禽日已買左一個細嘅燈籠比阿女,叫佢帶返去分下享
But阿女無叫帶balloon喎

呀囡都係今朝先講要帶氣球, 好彩屋企有存貨, 即刻吹個比佢,  問佢點解唔早些講, 佢話自己傻豬唔記得, 又話昨天病了....多多籍口

原帖由 candietweety 於 08-9-11 07:48 發表
我今朝問小小鳥係咪要帶燈籠,佢同我講話老師叫佢地帶氣球,晨早流流,去邊搵個氣球俾佢.....mouth:" />

I've asked my daughter (LKA am), she said there's no need to bring worh.  She told me they have made a lantern at school, and they can play in mid-autumn.  Also, she is having fun in computer lesson!  I never let her touch the computer at home, so now she is eyeing on it!!!

Thank you all mother's answer, "LKC (am)" 真是什麼都不用帶, 因為在等校車時, 我都有問過佢同班同學,
老師冇話要帶嘢.

吓 ! 原來升班後各班的要求都不同, 真是會有些難度,
咪每日返來都要同佢問話, 今次又有機會比佢話我 "煩",
真是'唔扺'.

:;pppp: ..    ..   .. ..   ..
Sandy(Jady)

有冇比紀紀玩 "exploring the learning world", 幾好玩,
廣東話/国語可選, & Eng parts, 油畫 ... etc.
現在的Computer lesson 都是玩這樣嘢.

..
Sandy(Jady)

Hello ichiban, my daughter is in LKB am, not sure whether it's the same.  Apart from the items you mentioned, they also need to bring the chinese song book everyday, no need to bring the bible book.  Newsclip cutting is required and shared on Thursday.
原帖由 ichiban 於 08-9-9 22:41 發表
LKBpm 家長

除了中文主題書, 英文科d書知道Beeno & Phonics 知道邊一日要帶返學, 其他聖經, 兒歌書..........等應該係邊一日要帶, 可以有家長可以話俾我知.

星期一 - 中文主題書
星期二 - 中文主題書, Beeno
星期 ...

醒目開學勳章

我都想俾佢玩,
但係老師發果張通告MUD都無,
無LONGIN NAME, 無PASSWORD,
我已經MARK 左響張回條俾老C知

用去年的 Login & Password 得啦, 今年僅可以開到
兩本書, 還可以 Print Cert.
其實暑假時一直都可以玩 'NC' 個十本主題書.
Sandy(Jady)

用去年的 Login & Password 得啦, 今年僅可以開到
...
Sandy(Jady)

醒目開學勳章

原帖由 jadysandy 於 08-9-13 16:35 發表
...

Oh! You r so smart

hello,各位媽咪,唔見個password幾年,終於從新開過個戶口!好彩噚日紀紀媽話你到有好多分享學校,我又入睇下先!我個女係讀LKB am,同Yan Nam 係同學仔!

係我個女話我知可以上去玩,舊年全年我都冇上過去,所以冇cert!

大家有冇發現主題書教完"交朋友"之後係用"一起玩"而唔係"花花的班點"呀?咁就match唔到網上面活動!

原帖由 jadysandy 於 08-9-13 16:35 發表
...

係喎, 好心水清呀,

但"花花的小斑點" 是寫 - '低班2
   "一起玩"          是寫 - '低班3'
是不是要同學校 Clarify吓 ?
..
Sandy(Jady)
‹ 上一主題|下一主題