用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班
樓主: ichiban
go

2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班 [複製鏈接]

我問過老師,穿運動衫。

點解不見了我的相片﹖

巧琳媽, got the photos, thank you~

How is other kids?

我覺得LK好似好"甘" (對我黎講)因紀紀係細女, 字又唔識多個.  我要調高EQ應付.

醒目開學勳章

大家O甘話,我都好驚,尤其是星期一/三,我幾乎無MUD時間見到小小鳥,要跟功課都幾甘!

今日嚇死我,工人姐姐約1pm打俾我, 佢講,

mum, XXXX took a wrong BUS!!!!!!!!!!!

我以佢搭錯車唔知去左邊?

後來班主任打俾我,原來係,

xxxx took a wrong bag!!!!!!!!!!!!!!!!

佢攞錯左siu-b個書包!

都好在不是bus,是bag啊 ......

原帖由 candietweety 於 08-9-2 18:39 發表
大家O甘話,我都好驚,尤其是星期一/三,我幾乎無MUD時間見到小小鳥,要跟功課都幾甘!

今日嚇死我,工人姐姐約1pm打俾我, 佢講,

mum, XXXX took a wrong BUS!!!!!!!!!!!

我以佢搭錯車唔知去左邊?

後來班主任打俾我,原 ...

醒目開學勳章

真係幾驚架,
仲要有D對話穿插!

Helper: Mom, XXXX took a wrong BAAAS!

Me: Where is XXXX now?

Helper: Maybe in school, in school!

Me: Ok, I phone the school first, u keep staying at where u r now!

Helper: Ok! I wait for your call here.

跟住我咪用公司電話打番學校,書記聽緊時班主任岩岩打我手提先真相大白!

原帖由 chan_wingyee 於 08-9-3 20:54 發表
都好在不是bus,是bag啊 ......

紀紀媽, 不必客氣.
講起功課, '琳琳'好懶, 'NC' 時從沒主動攞功課出來做,
真是不知点算 ?
問佢嘢, 十問'9'唔應.
鬧佢, 就扮聽不到 or 大叫'概'過你把聲, 比佢激死 !

....

正正媽, 有驚無險, 校車'EE'有List, 應該唔會上錯人/車.
至於攞錯書包,  'NC' 時 '琳琳' 同 '樂恩',
不單是書包, 連鞋都試過'掉'轉, 穿了回家.
連'Yo Yo' 的手帕都試過攞過返家.
所以每日我都要將佢'D'嘢, 由頭 check 到落腳,
'LK' 重話要佢地自己學拾書包, 真是好難 !
Sandy(Jady)

hello all
我女女今年讀 ncd 呀

唔覺意地見妳地講溫老師
想問大家溫老師係點 ka

我見呢幾日都有好多 姐姐入來 bcd 班找溫老師呀 !!

多謝大家先

各位媽咪,我想問...學校內聯網的user name同password學校幾時會比?

我女女很喜歡溫老師, 現在LKA在NCD隔離, 佢每朝都同溫老師打招呼呀!!!

原帖由 kiteli 於 08-9-4 21:00 發表
hello all
我女女今年讀 ncd 呀

唔覺意地見妳地講溫老師
想問大家溫老師係點 ka

我見呢幾日都有好多 姐姐入來 bcd 班找溫老師呀 !!

多謝大家先

醒目開學勳章

小小鳥都成日話好掛住溫老師架

回覆 # 的文章

SHCK的user number & password,
接近9 月尾先比到.
....   ....
Sandy(Jady)

醒目開學勳章

原帖由 jadysandy 於 08-9-6 16:12 發表
接近9 月尾先比到.
....   ....

早俾都無用,佢地都未update好,我頭先去過都入唔到去,話更新中

Sandy - thanks for the photos!!

User number & password - 除了要網頁update完外, 係咪要交會費後, 有新login info先入得呀??

Lorraine 都好掛住溫老師, 不過班房唔同層, 少機會見到

唔該晒各位

原帖由 jadysandy 於 08-9-6 16:12 發表
接近9 月尾先比到.
....   ....

有無靚媽知今年是否不用做剪報?  老師無提過
叫呀女問老師, 佢話老師說隨時都可以帶,唔知真定假???

mamummy,

記唔記得我呀, 好唐突果個呀, 我個女今年都係溫老師教呀:loveliness: .

原帖由 mamummy 於 08-9-8 10:23 發表
Sandy - thanks for the photos!!

User number & password - 除了要網頁update完外, 係咪要交會費後, 有新login info先入得呀??

Lorraine 都好掛住溫老師, 不過班房唔同層, 少機會見到 ...

醒目開學勳章

原帖由 mamummy 於 08-9-9 10:42 發表
有無靚媽知今年是否不用做剪報?  老師無提過
叫呀女問老師, 佢話老師說隨時都可以帶,唔知真定假???

really don't know

LKBpm 家長

除了中文主題書, 英文科d書知道Beeno & Phonics 知道邊一日要帶返學, 其他聖經, 兒歌書..........等應該係邊一日要帶, 可以有家長可以話俾我知.

星期一 - 中文主題書
星期二 - 中文主題書, Beeno
星期三 - 中文主題書, Phonics
星期四 - 中文主題書
星期五 - 中文主題書

ichiban

Mamummy,

不用客氣, 多謝你們的來臨.
newspaper cutting 是要交 about on Monday or Tuesday, 'LKC  (am)' 的話是在星期二拿出來講.

:)  ... :)  ... :)
Sandy(Jady)
‹ 上一主題|下一主題