用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班
樓主: ichiban
go

2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班 [複製鏈接]

time flies and LK is almost to the end!  I start to miss the kindergarten life!!

原帖由 candietweety 於 09-5-7 20:06 發表
change to another theme book next monday, this is the 2nd last one of this academic year already!

醒目開學勳章

搵到太古城有暑期溜冰course,
6/7起2個禮拜,星期1,3,5共6堂,
$810-,包送手套一對
9:00-9:55,頭半小時學,跟住練,
包鞋及場租,免首次註冊費
幾抵!(因為平日學係$700/5堂,每堂30min仲要收首次註冊費)

聖心比較早放暑假,
有無人有興趣一齊學?

好似好吸引,不過要夾下時間先再決定呀!

原帖由 candietweety 於 09-5-11 00:48 發表
搵到太古城有暑期溜冰course,
6/7起2個禮拜,星期1,3,5共6堂,
$810-,包送手套一對
9:00-9:55,頭半小時學,跟住練,
包鞋及場租,免首次註冊費
幾抵!(因為平日學係$700/5堂,每堂30min仲要收首次註冊費)

聖心比較早放暑假 ...

醒目開學勳章

各位媽咪,

小小鳥上星期日幫學校去左一個"全港故事擂台",好好彩入左圍,今個星期日要去決賽+/-總決賽,
佢地個賽制好複雜,
有3個主題,要預備3個創作故事,
唔知會講邊個,
有6個小朋友,
決賽前5分鐘先抽籤,
每個主題2個小朋友講,
要打擂台打走3個!入總決賽!
再即場派1套圖卡俾個小朋友,
講多1個即場創作!

4歲小朋友可能應付不來,
老C會幫手,
而家1星期要佢記個唔同故事同動作,
都有D難度,
希望大家幫李老C,羅老C,正正,爸爸同我祈禱啦!

你要對佢有信心, '正正' 得嫁,
父母的信心是佢最大的動力.
我們一定會為'正正'祈禱', 精神上一定會全力支持佢.
take it easy, everything will be all-right.

:)  ... :)  ... :)  keep smilling

原帖由 candietweety 於 2009/5/26 18:31 發表
各位媽咪,

小小鳥上星期日幫學校去左一個"全港故事擂台",好好彩入左圍,今個星期日要去決賽+/-總決賽,
佢地個賽制好複雜,
有3個主題,要預備3個創作故事,
唔知會講邊個,
有6個小朋友,
決賽前5分鐘先抽籤,
每個主題2個 ...
Sandy(Jady)

加油加油!  記住買份禮物仔俾正正, 當係reward佢的努力. 當然, 正媽你都好努力及嘔心瀝血, 所以比賽後出去食餐勁!
會為你們祈禱!

原帖由 jadysandy 於 09-5-28 09:48 發表
你要對佢有信心, '正正' 得嫁,
父母的信心是佢最大的動力.
我們一定會為'正正'祈禱', 精神上一定會全力支持佢.
take it easy, everything will be all-right.

:)  ... :)  ... :)  keep smilling

...

醒目開學勳章

Thanks, i deeply feel that we r not working alone and we will enjoy the event with a thankful heart to the LORD

醒目開學勳章

正正居然嬴左幼稚園組冠軍,多謝天父俾正正有好老師教導,一班好朋友(包括你地)支持及禱告!

回覆 528# candietweety 的文章

正正好叻女呀!恭喜晒呀!幫我錫正正幾十啖唔該!

Congratulations!! 正正真係好叻!!

正正今日係咪請病假?  呀囡聽羅老師講昨天比賽地方好凍, 所以正正泠病了, 希望佢快d好返

Hello Jedi-ma,

Sorry that I haven't checked the post for a long time, thanks and ToTo will be in NCB am the coming school year.

Yan-Nam told me that Jedi has joined the story-telling contest last week and many congrads to her for winning the contest!

Yan-Nam ma
原帖由 candietweety 於 09-1-17 17:36 發表
今日響新生名單度見到SIU-B brother's name, congrad!

醒目開學勳章

多謝關心,
正正尋日食得太雜,好多人俾糖佢,推都推唔到咁多,又飲過汽水,又食過雪榚,無午睡,可能因為環境,去唔到BU BU,比賽前早上去完教堂又學完溜冰!
加上食晚飯時,佢揸唔穩隻杯倒左杯茶落自己度,
我地D衫響車度無即時同佢換;
佢番到屋企就話想嘔,
嘔左,我地叫佢訓,
果陣8:40PM左右,無燒,36.4度,
9:20再探就39.1度,我地即刻喂paracetamol,去睇夜診,響診所探39.5;
11點先見到e生,
見e生果陣可能d藥有用,已經去番37.8,
今朝36.8,
成日都無再燒,
但係為左佢同公德心,我都無俾佢番學,
e生係俾埋聽日假佢,
不過佢中午已經好生猛,
嘈住要番學,
我話佢今日同聽朝都唔燒就俾佢帶口罩番,
佢一早訓左!
最辛苦係我地,今日照番工
原帖由 mamummy 於 09-6-1 14:33 發表
Congratulations!! 正正真係好叻!!

正正今日係咪請病假?  呀囡聽羅老師講昨天比賽地方好凍, 所以正正泠病了, 希望佢快d好返

恭喜晒 ! 自己都要多多保重.

原帖由 candietweety 於 2009/6/1 23:00 發表
多謝關心,
正正尋日食得太雜,好多人俾糖佢,推都推唔到咁多,又飲過汽水,又食過雪榚,無午睡,可能因為環境,去唔到BU BU,比賽前早上去完教堂又學完溜冰!
加上食晚飯時,佢揸唔穩隻杯倒左杯茶落自己度,
我地D衫響車度無即 ...
Sandy(Jady)

Good to know that Jedi is fine.  
永遠小朋友有事最辛苦係我地, 要捱夜, 要擔心,又心痛!!

無事就好了!  正能量好勁家mah!

醒目開學勳章

特別報告

今日放工發現正正手腳起左D紅點,
個人好吽,
仲有唔講野(佢真係無幾何),
同尋日好唔同,
即刻帶佢去睇醫生,
醫生話係手足口病,
要食4日藥,
病假到下星期一,
要星期2 9/6先再見!

問左,潛服期係3日,
9成係比賽果日中招!

請各位為佢祈禱!

Jedi-ma, hope Jedi get well soon... you and Jedi-ba take care too, when kids get sick, parents suffer too...
原帖由 candietweety 於 09-6-2 20:30 發表
特別報告

今日放工發現正正手腳起左D紅點,
個人好吽,
仲有唔講野(佢真係無幾何),
同尋日好唔同,
即刻帶佢去睇醫生,
醫生話係手足口病,
要食4日藥,
病假到下星期一,
要星期2 9/6先再見!

問左,潛服期係3日,
9成係比 ...

紀紀會讀ukb, 你地呢?

醒目開學勳章

等我搶先整個新版,大家去果邊報到啦!
原帖由 chan_wingyee 於 09-6-3 17:34 發表
紀紀會讀ukb, 你地呢?
‹ 上一主題|下一主題