用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班
go

2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班 [複製鏈接]

Hi, 各位仍然是 NC 班的家長 :

仲有一個月便放完暑假, 9月開學便是各位小朋友由NC 班升上LK 班, 希望開左呢個 TOPIC 後, 可以 在 TOPIC """2007-08 嘉諾撒聖心幼稚園家長請進"""  延續我地一直係 TOPIC 上分享資訊, 唔知依家開定呢個 topic 會否太早, 始終都希望大家繼續發表意見, 交流在來緊之9月份有關小朋友LK 班的生活.

ichiban

[ 本文章最後由 ichiban 於 08-6-1 00:28 編輯 ]
   0    0    0    0

My daughter will be in LKA next year.  How about you?

原文章由 ichiban 於 08-6-1 00:25 發表
Hi, 各位仍然是 NC 班的家長 :

仲有一個月便放完暑假, 9月開學便是各位小朋友由NC 班升上LK 班, 希望開左呢個 TOPIC 後, 可以 在 TOPIC """2007-08 嘉諾撒聖心幼稚園家長請進"""  延續我地一直係 TOPIC 上分享資訊 ...

醒目開學勳章

我都想今日番黎開番哩個TOPIC,點知你地咁快手,我黎報到啦!

整個表先!

a.m.
LKA
Audrey---Chan Wing Yee--------------NCA

LKB
小小鳥----小鳥--------------------------NCA

LKC

p.m.

LKA

LKB

LKC

醒目開學勳章

仲有我有A班紅校呔,可以送出,不過要學期尾,可以寄OR再聯絡!

有無人有B班粉紅呔?

其實條呔只係$10,但係我覺得交換環保D!

哩D係D師姐教,佢地舊年忽然轉冷學校送唔切時又集合左D細碼冬天運動褲俾我地頂住,我想我地今年都可以將佢地哩份心意薪火相傳!

如果你地D小朋友高左好多,煩都留住D唔岩著嘅校服先,我估我地開左學可以幫到人架!

原文章由 chan_wingyee 於 08-6-3 09:34 發表
My daughter will be in LKA next year.  How about you?

聖心 will arrange my daughter in LKB next year.

ichiban

candietweety :

我都來係你的表上報名

a.m.
LKA
Audrey---Chan Wing Yee--------------NCA

LKB
小小鳥----小鳥--------------------------NCA

LKC

p.m.

LKA

LKB
Rita Lam------------------------------- NCB

LKC

原文章由 candietweety 於 08-6-3 18:30 發表
仲有我有A班紅校呔,可以送出,不過要學期尾,可以寄OR再聯絡!

有無人有B班粉紅呔?

其實條呔只係$10,但係我覺得交換環保D!

哩D係D師姐教,佢地舊年忽然轉冷學校送唔切時又集合左D細碼冬天運動褲俾我地頂住,我想我地今 ...

B班用桃紅tie ga

我有1條紅,2粉紅送出

[ 本文章最後由 5354 於 08-6-6 02:32 編輯 ]

2008-2009 LK班

Hi, every mummy

2008-09 will go to "LKC"
張巧琳Jady---Sandy---NCA
知唔知其他同學去邊班?有啲唔捨得呀!

原文章由 ichiban 於 08-6-5 23:22 發表
candietweety :

我都來係你的表上報名

a.m.
LKA

LKB

LKC

p.m.

LKA

LKB
Rita Lam-------------------------------  ...

醒目開學勳章

a.m.
LKA

LKB

LKC
張巧琳-----Sandy----------------------NCA

p.m.

LKA

LKB
Rita Lam------------------------------- NCB

LKC

醒目開學勳章

我都唔係好捨得,
巧琳媽,紀紀媽,下星期日個B DAY PARTY你地去唔去得我煩緊,個日係父親節,要SET好2個老竇D節目先得,趕3場又好累,我又想小小鳥見下D同學仔!

To:  小鳥媽

我地會去, 因為'主角'是琳琳最好的朋友, 佢地同校車, 連其他家長都知道佢地好friend, 但'LK'會分開佢地, 所以有D無奈,
我自己都很喜歡'佢'.

From : Sandy (巧琳媽)

Lorraine 會同小小鳥同班

a.m.
LKA

LKB
Lorraine----mamummy----------------NCA

LKC
張巧琳-----Sandy----------------------NCA

p.m.

LKA

LKB

LKC

巧琳媽,

我地都會去party,  到時見到!!

原文章由 jadysandy 於 08-6-9 00:45 發表
To:  小鳥媽

我地會去, 因為'主角'是琳琳最好的朋友, 佢地同校車, 連其他家長都知道佢地好friend, 但'LK'會分開佢地, 所以有D無奈,
我自己都很喜歡'佢'.

From : Sandy (巧琳媽) ...

We will go too.  紀紀also separate with her best friend next year.  And they also travel in same school bus, and sit next to each other.  I've also told my daughter that next year, they might not sit together in school bus, cos' LK tse tse need to take care of NC children.

原文章由 mamummy 於 08-6-10 10:25 發表
巧琳媽,

我地都會去party,  到時見到!!

醒目開學勳章

真係好,爺爺上星期日自己浦頭,食左佢果餐,我地哩個星期日可以去個party啦

hi,

有訂購2008親子運動日隻dvd的家長們, 你們有無見到自己的小朋友, 我在dvd 上就找不到了, 真係失望........!!!

ichiban

原文章由 ichiban 於 08-6-13 21:32 發表
hi,

有訂購2008親子運動日隻dvd的家長們, 你們有無見到自己的小朋友, 我在dvd 上就找不到了, 真係失望........!!!

ichiban

Hi, Ichiban

我連佢果班都找不到, 不過我好欣賞老師們的心思和努力.
每班自己練, 但又要同全校夾, 真是唔易.
算了, 不在乎是否出鏡, 只在乎佢地Happy.

From : Sandy (巧琳媽)
Remarks : See you this Sunday

醒目開學勳章

果日小小鳥無去所以無訂VCD!

似乎NCA最多小朋友報左到,希望多D同學黎哩度

醒目開學勳章

今日個B-DAY PARTY小小鳥超開心,我都好開心見到咁多媽咪!

我地都好開心, 但唸
‹ 上一主題|下一主題