用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 想問吓由中環愉景灣碼頭搭的士到聖心大約幾耐&幾錢? ...
go

想問吓由中環愉景灣碼頭搭的士到聖心大約幾耐&幾錢? [複製鏈接]

如題.
thanks!
   0    0    0    0

視乎塞唔塞車啦, 通常唔塞車15分鐘一定到, 一程$30以內。

塞車就計唔到啦, 不過我搭咁多次, 未試過over$40一程

原文章由 薳然媽媽 於 08-5-21 23:09 發表
如題.
thanks!

薳然媽媽,

記唔記得我, 我哋囡囡係同班架, 妳有無睇過學士台呀?

Jasey,

記得記得,我記得您呀.
唔好意思呀,咁遲至覆返您,我post左個問題後,就出左差,跟住返來又病左,依家至上網咋.
哈哈,您又知我地考慮過學士台? 但係都一直無盤,所以無得睇呀.再加上,最近我調左部門,所以比以前忙好多好多,依家都唔諗搬去對面海啦,日日要夜走,返到屋企好夜啦,會少左好多時間親子,所以考慮搬公司附近,咁阿囡就搭的士返學囉.另一個原因,就係唔想阿囡停左d興趣班,佢依家日日下午都返,見佢返得好開心,唔想佢無野學,淨係留響屋企,佢好鬼嘈架,費事佢響屋企嘈住妹妹.
您呢,您地返學交通方便嗎 ?

原文章由 jasey 於 08-5-22 14:54 發表
薳然媽媽,

記唔記得我, 我哋囡囡係同班架, 妳有無睇過學士台呀?

thanks, Beaclem.
咁您小朋友係咪日日都搭架?
會唔會考慮一齊搭,share車費?

原文章由 beaclem 於 08-5-22 13:05 發表
視乎塞唔塞車啦, 通常唔塞車15分鐘一定到, 一程$30以內。

塞車就計唔到啦, 不過我搭咁多次, 未試過over$40一程

hi 薳然媽媽,

我住係學士台附近, 覺得學士台幾好o架, 唔太舊又唔太貴.  出中環,灣仔好快好方便. 去油尖旺都唔駛半個鐘, 去cwb反而仲耐. 我哋返聖心都好多車搭, 車程預埋busy hours塞車我諗半個鐘都夠掛.

原文章由 薳然媽媽 於 08-5-30 22:57 發表
Jasey,

記得記得,我記得您呀.
唔好意思呀,咁遲至覆返您,我post左個問題後,就出左差,跟住返來又病左,依家至上網咋.
哈哈,您又知我地考慮過學士台? 但係都一直無盤,所以無得睇呀.再加上,最近我調左部門,所以比以前忙好多好多,依家都唔諗 ...

[ 本文章最後由 jasey 於 08-6-4 12:44 編輯 ]

應該會跳三四次錶~

原文章由 薳然媽媽 於 08-5-21 23:09 發表
如題.
thanks!

我兩名都讀小學架啦, 一個就黎讀中學, 我知道價錢係因為我有時會搭的士由羅便臣道去港外線(離島)碼頭, 我都唔係成日搭, 每個月搭一、兩次咁啦, 但咁耐以黎都係唔過$40咁囉

p.s. 我兩名都曾經讀過聖心幼稚園, 我D仔女可以算係你囡囡既師姐同師兄

原文章由 薳然媽媽 於 08-5-30 22:58 發表
thanks, Beaclem.
咁您小朋友係咪日日都搭架?
會唔會考慮一齊搭,share車費?

Thanks & 明白, Beaclem.
其實之前話share車費,後尾都比老公話會好麻煩,要等黎等去,叫我唔好慳埋d婆那數.
您對仔女讀小學,上午班定下午班呀? 上午班依家咪要好早起身返學囉?真係唔知將來呢幾年有無機會轉到全日制呢 ?

原文章由 beaclem 於 08-6-9 21:56 發表
我兩名都讀小學架啦, 一個就黎讀中學, 我知道價錢係因為我有時會搭的士由羅便臣道去港外線(離島)碼頭, 我都唔係成日搭, 每個月搭一、兩次咁啦, 但咁耐以黎都係唔過$40咁囉

p.s. 我兩名都曾經讀過聖心幼稚園, 我D仔 ...

Jasey,

其實若果學士台有租盤,我地都會考慮學士台架.我覺得佢旺中又靜,因我地兩公婆都響西九龍返工,我知學士台附近有忘命van到荃灣,同事話返工放工坐忘命van車程大約20分鐘,都叫做快.

您地就好啦,住得咁近學校,小朋友都唔駛咁辛苦.

原文章由 jasey 於 08-6-4 12:33 發表
hi 薳然媽媽,

我住係學士台附近, 覺得學士台幾好o架, 唔太舊又唔太貴.  出中環,灣仔好快好方便. 去油尖旺都唔駛半個鐘, 去cwb反而仲耐. 我哋返聖心都好多車搭, 車程預埋busy hours塞車我諗半個鐘都夠掛.

...

我囡讀下晝班(小學),今年九月升中學架啦, 上午校好似好早返架(詳情你可以去小學討論區問下), 我囡五、六年級就已經轉全日制, 上午校一至六年級都係半晝, 其實係我囡小一、二時, 下午校校長已經講過話想要個新校舍轉全日制, 但係講咗好耐, 而家直情提都無再提起過咯

所以你話幾時轉全日制, 我都唔係咁清楚呀

至於我個囝, 幼稚園時係讀下午校, 而家讀小一啦, 今年升小二, nice to meet you
原文章由 薳然媽媽 於 08-6-11 22:58 發表
Thanks & 明白, Beaclem.
其實之前話share車費,後尾都比老公話會好麻煩,要等黎等去,叫我唔好慳埋d婆那數.
您對仔女讀小學,上午班定下午班呀? 上午班依家咪要好早起身返學囉?真係唔知將來呢幾年有無機會轉到全日制呢 ?

...
‹ 上一主題|下一主題