用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 男仔讀:民生/禮賢/祟真, 邊間好呢?
go

男仔讀:民生/禮賢/祟真, 邊間好呢? [複製鏈接]

男仔讀:民生/禮賢/祟真, 邊間好呢?
   0    0    0    0

民生啦, 出晒名.牛王 hee ee
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

原文章由 tracyyuen 於 08-4-17 10:22 發表
民生啦, 出晒名.牛王 hee ee

我一定唔會選民生, 因為囡囡interview 時只得2分鐘,
好求其, 比我印象好差, d老師一d心機都無:;pppp: :;pppp:

請問你的小朋友考入祟真的主流班還是英普班呀 ?

如果是崇真主流班, 我會選禮賢會。

如果是崇真英普班, 我自己都未選定 ..... 因為小兒也考入崇真英普班及禮賢會學校。

原文章由 ERICMALL 於 08-4-29 00:51 發表
請問你的小朋友考入祟真的主流班還是英普班呀 ?

如果是崇真主流班, 我會選禮賢會。

如果是崇真英普班, 我自己都未選定 ..... 因為小兒也考入崇真英普班及禮賢會學校。 ...

但係英普班好貴...如果讀禮賢save到既學費可以補習...同埋崇真英普班係唔係k2-3都要返全日?

崇真英普班 IK1半日班 的學費每月是HK$2400, 可用學劵。IK2 亦有半日班, 只是 IK3 仍是全日制, 學費每月是HK$4750, 很貴, 不過仍可用學劵。

原文章由 ERICMALL 於 08-4-30 02:35 發表
崇真英普班 IK1半日班 的學費每月是HK$2400, 可用學劵。IK2 亦有半日班, 只是 IK3 仍是全日制, 學費每月是HK$4750, 很貴, 不過仍可用學劵。

其實我都鐘意英普班, 但係一來學費問題, 二來之前睇d post講有d媽咪話如果d小朋友跟唔到係無人理你...

老實講, 無論小朋友去到邊間注重英文 / 普通話訓練的幼稚園, 父母都係要好貼身咁跟進仔女 d 學習進度。唔能夠靠哂學校同老師。不過我都聽過有 d 英普班 ge 小朋友唔適應, 結果申請轉去主流班。

你決定成點呀 ??  可唔可以 pm 我呀 ?
‹ 上一主題|下一主題