用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園升小學情況 ?
go

幼稚園升小學情況 ? [複製鏈接]

請各mami幫幫手提供資料, 我想做個research, 有關 St. Catherine, 根德園, 禮賢會幼稚園 既學生, 可獲派到邊d小學? : --
: 根德園 à 喇沙小學

Amy
   0    0    0    0
Arthur 媽媽

回覆 #1 amymitpro 的文章

2006年度於St. Catherine 畢業, 泒往無填寫既荃灣潮洲小得 ( bottom of band ) 幾番辛苦才中o左尾彩去陳守仁. 所以對呢間名校有些少兒失望.

哇!有冇攪錯?妳住。係邊度?點會咁派法架?

原文章由 alulu 於 07-12-14 17:07 發表
2006年度於St. Catherine 畢業, 泒往無填寫既荃灣潮洲小得 ( bottom of band ) 幾番辛苦才中o左尾彩去陳守仁. 所以對呢間名校有些少兒失望.

So if you join 大抽獎, 讀St. Catherine幫唔到你. 但你choose 直資, St. Catherine就不錯, 陳守仁是一間好的直資.

有 d 唔明, 咁即係抽唔到好小學, 但直資學校又後備收了? (因為通常係大抽獎前要考晒直資先, 直資收左就冇得抽....)

讀得比較出名既幼稚園, 某程度上都唔會太重視大抽獎, 除非住41校網 or 其他好校網就可又有20分 (首名 + 宗教)就可以駁下.
‹ 上一主題|下一主題