用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 半日定全日?
go

半日定全日? [複製鏈接]

你地會俾bb返半日定全日嘅幼兒園?
老公想佢返全日, 等佢有schedule, 而家婆婆湊, 佢鍾意幾時瞓就瞓, 唔鐘意食飯, 婆婆就去買cake俾佢食, 太就佢...
不過, 將軍澳好似冇乜全日嘅幼兒園, 而家考慮俾佢去北角返, 又好似遠左d...
如果返半日, 果半日係學校做d乜?
   0    0    0    0

原文章由 PP_Couple 於 07-12-6 13:54 發表
你地會俾bb返半日定全日嘅幼兒園?
老公想佢返全日, 等佢有schedule, 而家婆婆湊, 佢鍾意幾時瞓就瞓, 唔鐘意食飯, 婆婆就去買cake俾佢食, 太就佢...
不過, 將軍澳好似冇乜全日嘅幼兒園, 而家考慮俾佢去北角返, 又好 ...

如果父母兩個都全職, 就一定係全日, 我個囡而家都在坑口其中一間讀緊全日, 其實佢地nursery d schedule好好, 下午有午睡, 茶點, 唱遊, 又可同其他小朋友一齊玩&分享, 根本唔會辛苦, 如果只係得上午, 下午返屋企你地又要幫bb安排節目, 又驚佢無朋友仔陪(婆婆始終難溝通)

我都唔知半日定全日好?因為有工人,如果全日工人會好得閒,同埋佢宜家都會日日在屋企個公園玩,如果返全日就一D時間都冇.返全日就可以同同學仔玩,同埋我地自己唔係好識點train佢,返全日先生可以幫手教佢.

‹ 上一主題|下一主題