用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖加勒(般咸道)08-09 k1
go

聖加勒(般咸道)08-09 k1 [複製鏈接]

有無人都收到信呀??

我囡囡 收了讀am 呀!
   0    0    0    0

我收了 , PM
不過想轉AM , 方便返工前帶返學

我囡囡入PM班. 洗唔洗FAX番封信去學校做CONFIRMATION呢?

大家請留意是聖嘉勒幼稚園不是聖加勒

原文章由 vn 於 07-11-22 16:26 硐表
我囡囡入PM班. 洗唔洗FAX番封信去學校做CONFIRMATION呢?

我囡囡都收咗讀Am呀.  不過St. Paul's
Church 都收佢pm, 有d頭痛.
有冇人可以給我一d意見呀

[ 本文章最後由 nlau82 於 07-11-22 16:54 編輯 ]

我都收到信, am class

回覆 #6 LiBoBo 的文章

My BB AM class.
Any idea about the school bus? I live in Kowloon side, anyone know any private bus that runs from kowloon to St. Clare?

Pls advise, many thanks.

me too, am class.

headache, precious blood accept am class too.

can anyone give me some opinions about these 2 schools?

原文章由 LiBoBo 於 07-11-21 22:32 硐表
有無人都收到信呀??

我囡囡 收了讀am 呀!

My daughter is in am class also.

終於都有人回應了.

不用 fax 回去 做 confirmation la ... 似要係 3/12- x/12 直接返學校交留位費

有關校車,

我都好想知多 d 呀 ???
因為我全藍田ka ..唔知小女上學, 放學會唔會搭車搭好耐, 因為上次我地interview 時, 我地係搭 taxi 去.

佢地係唔係 am, pm 各有兩班 ka ??

我都係住牛頭角架, 但老公話如果真係讀呢間, 就應該會搬去hk side, 方便呀囡wor

另外, 我想知你地d bb係大女 or 細女呀, 因為我個囡interview時都未夠2 yrs, 我驚如果年紀差得遠, 呀囡會追唔上
原文章由 LiBoBo 於 07-11-23 13:47 硐表
終於都有人回應了.

不用 fax 回去 做 confirmation la ... 似要係 3/12- x/12 直接返學校交留位費

有關校車,

我都好想知多 d 呀 ???
因為我全藍田ka ..唔知小女上學, 放學會唔會搭車搭好耐, 因為上次我地intervi ...

St Clare.  My daughter is studying there.  It is a good kindergarten.

原文章由 米之連媽媽 於 07-11-22 17:41 硐表
我都收到信, am class

原文章由 米之連媽媽 於 07-11-23 13:59 硐表
我都係住牛頭角架, 但老公話如果真係讀呢間, 就應該會搬去hk side, 方便呀囡wor

另外, 我想知你地d bb係大女 or 細女呀, 因為我個囡interview時都未夠2 yrs, 我驚如果年紀差得遠, 呀囡會追唔上
...

收了妳囡囡 too?? 

我囡囡係 01/2005 出世一係大女來 .

搬去 hk island, 應該都好微了, 因為我地剛搬唔係好耐.

可能睇長遠小小先囉
.

原文章由 AugSun 於 07-11-23 14:47 硐表
St Clare.  My daughter is studying there.  It is a good kindergarten.

augsun,

想請問妳... 佢地升小學 0既 學費係幾錢一個月呀 ??

另外 ,佢地 係 k1- k3, 除了學費阱, 有無其他雜費 ka, 例如, 茶點,...etc.

唔該晒妳0既 sharing  先

I think so, my mum, auntie & sister are their past student
原文章由 AugSun 於 07-11-23 14:47 硐表

係呀, 仲係am class, 但我個囡囡係11/05出世架, 所以我驚佢會同其他同學仔個gap好大呀 :cry: 其實我都唔係一定要搬, 因為我mami屋企同學校好近, 佢可以幫我接囡囡放學, 到我放工再去接返囡囡返屋企, 因為我都係中環返工 :
原文章由 LiBoBo 於 07-11-23 15:10 硐表

收了妳囡囡 too?? 

我囡囡係 01/2005 出世一係大女來 .

搬去 hk island, 應該都好微了, 因為我地剛搬唔係好耐.

可能睇長遠小小先囉
.  

原文章由 米之連媽媽 於 07-11-23 16:11 硐表
係呀, 仲係am class, 但我個囡囡係11/05出世架, 所以我驚佢會同其他同學仔個gap好大呀 :cry: 其實我都唔係一定要搬, 因為我mami屋企同學校好近, 佢可以幫我接囡囡放學, 到我放工再去接返囡囡返屋企, 因為我都係中環 ...

我唸佢地安掛得這樣編班, 應問題不大.

妳就好啦.. 多個 choice. 我真係無 choice , 一定要搭 校車,

因為就算婆婆佢住 hk 區, 都唔近 st .clare .

而我同老公都係 kln side 做野 . 所以..

大家好!我囡囡都admit左st clare am ,這是一所好學校,但亞囡可能要過single sex嘅生活 ,因由幼稚園至中學都係全女班!

係呀,都有d擔心女校嘅問題, 我朋友嗰姐姐响呢度畢業, 宜家3x歲都未結婚(冇拍拖), 仲成個男仔咁款架! 不過我如果選讀呢間, 都係希望佢派到好嘅官/津小學, 冇諗住直升架, 因為想輕鬆d($!!)。不過其實都可能會考慮寶血, 因為都收咗上午班。宜家頭痛緊!

原文章由 ding111 於 07-11-24 12:16 硐表
大家好!我囡囡都admit左st clare am ,這是一所好學校,但亞囡可能要過single sex嘅生活 ,因由幼稚園至中學都係全女班!

原文章由 mammyiloveu 於 07-11-24 14:22 硐表
係呀,都有d擔心女校嘅問題, 我朋友嗰姐姐响呢度畢業, 宜家3x歲都未結婚(冇拍拖), 仲成個男仔咁款架! 不過我如果選讀呢間, 都係希望佢派到好嘅官/津小學, 冇諗住直升架, 因為想輕鬆d($!!)。不過其實都可能會考慮寶血, ...

oh no!! 我自己中學係女校長大,又冇物影响但如果由K1開始讀起又唔知係點
‹ 上一主題|下一主題