用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣卓思vs聖多默幼稚園??
go

青衣卓思vs聖多默幼稚園?? [複製鏈接]

青衣卓思vs聖多默幼稚園??
本人女兒今年報k1,但不知怎楝?
請給多意見??
   0    0    0    0

原文章由 tammywong21 於 07-11-13 00:01 硐表
青衣卓思vs聖多默幼稚園??
本人女兒今年報k1,但不知怎楝?
請給多意見??

兩間學校風格完全唔同,卓思程度深,講究小朋友紀律&品行培養;呢幾年派位派得唔錯,有d小朋友上去考私校/直資都考到,等派位的話都幾多上到世德。

聖多默程度淺,但見佢都幾多活動,派位情況唔太清楚,老師都幾好笑容,唯個人唔太鍾意天主教學校。
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

醒目開學勳章

我見聖多默派位多數派去"大角咀天主教小學(海帆道)" & "天主教石鐘山紀念小學"..... So I guess 聖多默 has connection with those Catholic primary schools....
If U are Catholic (I'm not), 聖多默 is a good selection~~

原文章由 tsznok 於 07-11-13 08:42 硐表

兩間學校風格完全唔同,卓思程度深,講究小朋友紀律&品行培養;呢幾年派位派得唔錯,有d小朋友上去考私校/直資都考到,等派位的話都幾多上到世德。

聖多默程度淺,但見佢都幾多活動,派位情況唔太清楚,老師都幾好笑容,唯 ...
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...
‹ 上一主題|下一主題