用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東區婦女會黎桂添幼兒園
go

東區婦女會黎桂添幼兒園 [複製鏈接]

我個仔報咗呢間幼兒園出年讀N1,請問各位媽咪有冇小朋友讀緊?覺得好嗎?Thanks!
   0    0    0    0

我有朋友個女讀完, 佢極力推介, 佢話d老師好有愛心,放心讀

原文章由 夢芝芝 於 07-11-12 15:58 硐表
我個仔報咗呢間幼兒園出年讀N1,請問各位媽咪有冇小朋友讀緊?覺得好嗎?Thanks!

hi 我都想比囡囡讀 出年 k1(依加岩岩足24個月), 但今年4月交左form, 依加都無電話, 係咪無希望呢

我個仔11月頭去咗Interview讀出年N1,校長即時取錄,我好開心,因為校長話N114個位,Waiting List好長。

你囡囡出年係咪應該讀N2呢(即係等於K1)?N2應該有30幾個位,但要留返10幾個位收返N1升級o個班,都係得返廿個位收新生,如果你而家仲未收到通知,可能機會不大,不如你直接打去問吓。

我個仔出年4月要交第1期學費,如果到時有人被取錄咗又唔讀o既話,就可以由Waiting List補上。

原文章由 ballball329 於 07-11-18 08:27 硐表

hi 我都想比囡囡讀 出年 k1(依加岩岩足24個月), 但今年4月交左form, 依加都無電話, 係咪無希望呢

原文章由 夢芝芝 於 07-11-12 15:58 發表

我想問間學校係唔係好好呀﹖

原文章由 IRISTSAI 於 07-11-30 12:17 發表

我想問間學校係唔係好好呀﹖

作為n.4 ge 家長, 我極力推介!   雖然而家我要為升小煩惱, 但係呢4年ge 快樂學校生活, 我真係覺得無揀錯!
晴晴媽媽

原文章由 晴晴_媽媽 於 07-11-30 13:11 發表

作為n.4 ge 家長, 我極力推介!   雖然而家我要為升小煩惱, 但係呢4年ge 快樂學校生活, 我真係覺得無揀錯!

咁我又想問,果度的空間會唔會細咗D,小朋友夠唔夠活動嘅空間呀﹖唔該﹗

原文章由 晴晴_媽媽 於 07-11-30 13:11 發表

晴晴媽咪 我想問咁最遲幾多點要帶個小朋友走﹖

黎桂添 同 北角衛理堂幼兒園

各位妳們好:
黎桂添 同 北角衛理堂幼兒園 都收o左我個女,唔知選邊間好,請給我一些意見,謝謝!

原文章由 IRISTSAI 於 07-12-4 12:04 發表

晴晴媽咪 我想問咁最遲幾多點要帶個小朋友走﹖

6pm
晴晴媽媽

原文章由 IRISTSAI 於 07-11-30 16:41 發表

咁我又想問,果度的空間會唔會細咗D,小朋友夠唔夠活動嘅空間呀﹖唔該﹗

係細 & 無outdoor 地方, but 都夠小朋友活動的, 仲有好多外出參觀活動, 特別係n.4, 阿女幾乎隔個week 就outing la, 不知幾happy! (註: outing 學校完全無收費用; 除左家長參與ge 旅行/聖誕會, 都係比家長果份 $ )
晴晴媽媽

原文章由 Sheungkiu 於 07-12-5 11:28 發表
各位妳們好:
黎桂添 同 北角衛理堂幼兒園 都收o左我個女,唔知選邊間好,請給我一些意見,謝謝!

衛理係咪好似 half day ga?  如果唔想煩升小, 又唔需要有人full day take care 小朋友ge, 衛理係一個唔錯ge 選擇 (我而家就煩緊第一輪派唔到位); 但係作為在職媽媽, 黎桂潻ge 照顧就好好la, 每朝同阿女刷牙洗面換校服就ok, 佢係學校有 早餐/午餐/茶點 & 午睡, 真係幾乎照顧得好過阿媽
晴晴媽媽

原文章由 晴晴_媽媽 於 07-12-5 18:35 發表

係細 & 無outdoor 地方, but 都夠小朋友活動的, 仲有好多外出參觀活動, 特別係n.4, 阿女幾乎隔個week 就outing la, 不知幾happy! (註: outing 學校完全無收費用; 除左家長參與ge 旅行/聖誕會, 都係比家長果份 $ )  ...

唔該晴晴媽咪, 我想問間學校係以咩教學﹖(e.g. 書本.遊戲...)
‹ 上一主題|下一主題