用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 記憶班一問
go

記憶班一問 [複製鏈接]

請問有冇人知道有邊間記憶班學校好呀... 要適合5-6歲架喎.. 我以前見過有advertisement 話有間好似o係佐敦好... 但唔記得係邊間, 請問有冇人知呀... 我想幫我個仔o係小一之前train 吓, 等佢第日讀書冇咁辛苦...  我試過聖公會o個o的, 好唔得, 我想搵o的professional o的.. 唔該...
   0    0    0    0

我識一位教專注及記憶力的老師

我識一位教專注及記憶力的老師,這老師勁好,我女兒有專注意力失調,及冇記性,好動,我洗了幾萬銀同佢見治療師,發覺keep住見就好,唔见就唔,後來朋友介紹了一位老師給我,一星期來兩次,每次個半鐘佢有一套放法train我個女都係用遊戲故事等等,但我現在個女成績進步了很多,比以前專心多了,她比補習老師貴啲,但總平過治療師,並且她願意同你跟功課。

[ 本文章最後由 conniedisney 於 07-11-5 20:47 編輯 ]

goodbaby,

www.hkmsa.org

我睇報紙廣告的...我無接觸過... 係咪依間 ??

原文章由 goodbaby 於 07-11-5 11:25 硐表
請問有冇人知道有邊間記憶班學校好呀... 要適合5-6歲架喎.. 我以前見過有advertisement 話有間好似o係佐敦好... 但唔記得係邊間, 請問有冇人知呀... 我想幫我個仔o係小一之前train 吓, 等佢第日讀書冇咁辛苦...  我 ...

mmak

好似係呀... 唔該晒

原文章由 mmak 於 07-11-5 21:07 硐表
goodbaby,

conniedisney,

呢個老師好貴架...佢係咪大學生??? 同埋係咪都要keep住比佢跟先得架???可唔可以train到ok 就stop 架啦?  你可唔可以pm我o的資料呀..???  唔該.

原文章由 conniedisney 於 07-11-5 20:46 硐表
我識一位教專注及記憶力的老師,這老師勁好,我女兒有專注意力失調,及冇記性,好動,我洗了幾萬銀同佢見治療師,發覺keep住見就好,唔见就唔,後來朋友介紹了一位老師給我,一星期來兩次,每次個半鐘佢有一套放法train我個女都係用遊 ...

aiya, 原來個course 要成4 年級以上先可以報讀架

原文章由 mmak 於 07-11-5 21:07 硐表
goodbaby,

hi,可否pm資料給我,tks
原文章由 conniedisney 於 07-11-5 20:46 硐表
我識一位教專注及記憶力的老師,這老師勁好,我女兒有專注意力失調,及冇記性,好動,我洗了幾萬銀同佢見治療師,發覺keep住見就好,唔见就唔,後來朋友介紹了一位老師給我,一星期來兩次,每次個半鐘佢有一套放法train我個女都係用遊 ...
‹ 上一主題|下一主題