用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 決定明年讀york k1
樓主: ivylee313
go

決定明年讀york k1 [複製鏈接]

維維豬

我都係咁話, 程度都係其次, 最主要係, 適應力一定係細仔比大仔差, 但我都會問清楚 york.

moonychan,

我問過york,佢話3月份以後出世既小朋友未夠年齡返學,所以只係3月前既小朋友可以返.

原文章由 moonychan 於 07-11-14 14:17 硐表
我仔仔係 8月出世, 唔知可否參加預備班呢, 如果有, 我會 take 呀, 我反而想知點解係大仔有得返預備班, 唔係應該比細仔返咩, 因為佢地要多 d 時間適應.....

我仔仔都係, 起身後唔洗著片, 出街仲要著, 因為怕佢搭 ...

我去左toyrus買左個手提廁所,好好用,唔駛再坐公廁廁板
(離題,sorry)

原文章由 ivylee313 於 07-11-14 00:47 硐表

hi moony,我個女已經識,早上一起身就唔著片,但一訓覺就
要著,如果出街我真係唔知點?出面d洗手間點帶個女坐?試抱
住她去又話唔得,要坐!!仔可能好好多 ...

小翠bb

oic, 唔該晒. 即係慳返...

原文章由 moonychan 於 07-11-14 14:17 硐表
我仔仔係 8月出世, 唔知可否參加預備班呢, 如果有, 我會 take 呀, 我反而想知點解係大仔有得返預備班, 唔係應該比細仔返咩, 因為佢地要多 d 時間適應.....

我仔仔都係, 起身後唔洗著片, 出街仲要著, 因為怕佢搭 ...

hihi,原來您都會自已帶返學,我都係呀,您仲有冇in其它學校?

ivylee

係呀, 我係 full time 媽. daddy帶返學 (if 唔洗返大6廠) 我接放學.

我 in 左 kv

宣道等交form, 未有 "內" in 得.

創價就 next sunday in (不過我怕創價比較淺, 但就有學卷, 不過唔就腳, 讀佢要安排仔仔搭校車, 又係美中不足)

hi,moony我都係星期日去In創價,不過我已經推了,因為決定左
讀york咪費時再三心兩意,

原文章由 moonychan 於 07-11-16 00:18 硐表
ivylee

係呀, 我係 full time 媽. daddy帶返學 (if 唔洗返大6廠) 我接放學.

我 in 左 kv

創價就 next sunday in (不過我怕創價比較淺, 但就有學卷, 不過唔就腳, 讀佢要安排仔仔 ...

IVYLEE

因為 SUNDAY 我真係唔係咁方便去 IN, 所以都係ABSENT多......

打去學校問清楚吧.

你小朋友是大b? 我仔仔8月出世, 冇預備班讀.

我問過學校, 1月份預備班應該係$2180/mth , 另外仲要做校服(冇問幾$)同交書簿費(around$340), 不過有外籍老師帶部份遊戲堂, 咁就唔算貴, 而家讀N班都要2千幾3千啦, 仲未必有外籍老師教添.

係呀, 我仔仔而家讀德寶國際班 n1, 都要 $3,200 一個月, 校服又貴, 我都係當佢日日返 pg, 咁諗就抵囉. 3小時有外藉老師全英文上堂.

請問係唔係九龍塘德寶呀?

唔係呀, tko呀!!!

原文章由 IWAT 於 07-11-17 00:18 硐表
請問係唔係九龍塘德寶呀?

原文章由 小翠BB 於 07-11-14 15:45 硐表
moonychan,

我問過york,佢話3月份以後出世既小朋友未夠年齡返學,所以只係3月前既小朋友可以返.

咁知唔知o個d預習班幾多錢一個月呀?
不過york要學ge野特別多過人地,樣樣都要錢,但如果真係有用就無乜所謂,
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原文章由 ColinMammy 於 07-11-16 16:33 硐表
我問過學校, 1月份預備班應該係$2180/mth , 另外仲要做校服(冇問幾$)同交書簿費(around$340), 不過有外籍老師帶部份遊戲堂, 咁就唔算貴, 而家讀N班都要2千幾3千啦, 仲未必有外籍老師教添. ...

咁係咪又係返三個鐘同埋返晒星期一至五ga?
唔會好似有d學校返一,二個鐘同埋唔使日日返,
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

moonychan,

我個囝囝都係8月出世架, 我都係決定比佢讀YORK AM班, 不過就要座校車喇, 因我我地住喺大埔架

moonychan,

我有D朋友的仔女以前都係在創價讀的, 因為佢地都係創價會友, 我地有時都會約埋一齊傾吓計, 吹吓水咁.
我D朋友而家已經讀緊小學, 但成績就追唔上, 可能因為創價比較淺同非常互動, 所以當上到小學時便適應不過.

原文章由 moonychan 於 07-11-16 00:18 硐表
ivylee

我 in 左 kv

創價就 next sunday in (不過我怕創價比較淺, 但就有學卷, 不過唔就腳, 讀佢要安排仔仔 ...

e....有冇人送返學呀? 搭 kcr 都好方便.

你好似都有in kv 喎, 如果 kv 收你仔仔, 你會 take 邊間呀?

原文章由 joeyeddie 於 07-11-17 13:07 硐表
moonychan,

我個囝囝都係8月出世架, 我都係決定比佢讀YORK AM班, 不過就要座校車喇, 因我我地住喺大埔架

moonychan

我個仔若返YORK係坐校車多, 但因為我住喺大埔關係, 我問過校車司機, 佢地話我個站係頭站, 會圍完整個大埔才會返學, 所以我會車到阿仔到大埔尾站, 然後先上校車. 放學都係一樣.

你點知道我有IN KV架, 係呀, 我係有IN KV呀, 不過若然KV收我我都唔會比我個仔讀, 因為我覺得間學校一來冇咩玩具設備, 二來在IN時有些不開心, 覺得D老師不是太好, 我個人唔認為讀到KV就會有很大的機會升到理想小學, 我覺得YORK都可以, 我有兩個朋友, 一個升到ST. MARY, 一個升到LS, 都係一樣啫, 最緊要係阿仔讀得開唔開心, 需然YORK 到時會有好多課外活動的錢要比, (我朋友講的), 但我唔在這裡比我個仔參加課外活動都會比佢去其他地方參加課外活動架啦, 咪一樣, 你話係未?

明天去民生排隊取申請表, 反而我比較鐘意呢間, 因為一條龍, 唔駛煩

原文章由 moonychan 於 07-11-17 13:38 硐表
e....有冇人送返學呀? 搭 kcr 都好方便.

你好似都有in kv 喎, 如果 kv 收你仔仔, 你會 take 邊間呀?

[ 本文章最後由 joeyeddie 於 07-11-18 15:43 編輯 ]

原文章由 joeyeddie 於 07-11-18 15:38 硐表
moonychan

我個仔若返YORK係坐校車多, 但因為我住喺大埔關係, 我問過校車司機, 佢地話我個站係頭站, 會圍完整個大埔才會返學, 所以我會車到阿仔到大埔尾站, 然後先上校車. 放學都係一樣.

你點知道我有IN KV架, 係 ...

hi joey,大埔都真係幾遠,您呀仔咪好早要起身返學?
我會自已帶她返,我住長沙灣,但唔放心因為我女坐唔定
‹ 上一主題|下一主題