用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人知深井柏基幼稚園
go

有無人知深井柏基幼稚園 [複製鏈接]

我想問下此學校 好不好 , 小女會報下年既K1 , 如果住深井 , 不太遠既 , 重有無其它好既選擇
   0    0    0    0

我都住深井,my son is studying in PIPS, Pre-nursary class,
我覺得PIPS師資OK,老師都幾有愛心,但係K.1要在另一面,即海韻花園一座校舍上堂,BB班在五座上,我囝囝因為暑期班在一座上,
而之前亦曾在五座上堂,佢不大喜歡一座校舍,不肯上堂,可能一座校舍較為暗些或先入為主關係,所以下年K.1我都會嘗試同佢轉
第二間學校. 但如果你想近些,PIPS都係一間好學校,佢係雙語教學,英文佔60%,其餘中文或普通話,否則如不想選PIPS,就要出麗城或荃灣吧,希望這少少資料可幫到你.

多謝您既資料

深井只有兩間幼稚園, PIPS和保護兒童會, 若要私校要到其他地方考慮, 我囡囡N1讀綠楊幼稚園(在荃灣, 私校), 現在在聖羅撤幼稚園(在太子近九龍塘, 天主教):

原文章由 TRINIRY.C 於 07-10-26 14:06 硐表
我想問下此學校 好不好 , 小女會報下年既K1 , 如果住深井 , 不太遠既 , 重有無其它好既選擇

原文章由 TRINIRY.C 於 07-10-26 02:06 PM 硐表

My girl studied in their Nursury International class 3 years ago.  I quite like this school.  Teaher is good.  My girl easily adapt her school life their.

Her principal Ms Tong is quite famous in the kindergarten field - chairman of kindergarten society - not sure for the neame

We moved so my girl did not continue studying there.

如果我想佢是報的話都是本地班, 會否分別很大  , 因為而家好多人都是 報國際班

其實我都報左保幼 , 不過佢地得一班 , 我想都好難入了
‹ 上一主題|下一主題