用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今天收到信, 祟真小學收了我兒子了, 很開心呀 ...
樓主: Anntang88
go

今天收到信, 祟真小學收了我兒子了, 很開心呀 [複製鏈接]

原文章由 MsTang 於 08-2-16 16:26 發表

我住係長沙灣, 多多指教

hi..我地住得好近呀.....
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

helenjoe

I live in Sau Mau Ping

原文章由 helenjoe 於 08-2-16 15:34 發表

Hi, MsTang,

即係大家將會是崇小的家長, 請多多指教呀!!

請問你住邊區呀? 我住荔枝角.

回覆 #1 helenjoe 的文章

原文章由 MsTang 於 08-2-17 13:28 發表
Helenjoe,

請問你仔仔是讀國際, 還是主流.
我地係讀主流

hi..ms tang,

不是國際....即小一, 我想是主流.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 codychan 於 08-2-17 13:24 發表
helenjoe

I live in Sau Mau Ping

hi...codychan,

我童年時, 也是住在秀mau萍的. 以前讀果間幼稚園已close左...叫華慧幼稚園....劉美娟也是讀過, 她是我的師姐呀.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

回覆 #2 helenjoe 的文章

原文章由 MsTang 於 08-2-17 22:04 發表
係主流呀, 希望有機會同你仔仔一班

HI...MsTang,

好呀! 不如大家pm交換電話啦. 交流下啦!
好呀...希望有機會編埋一班呀....
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 MsTang 於 08-2-21 23:46 發表

Helenjoe,

妳有無玩msn, 如果妳唔介意, 我pm個msn比妳, 我地得閒可以傾下計.

MsTang,

有呀..好呀.....已pm給你啦....
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

回覆 #1 helenjoe 的文章

原文章由 tracyncp 於 08-1-30 11:36 發表
I want to know why you don't like 培道小學?

可能我以前讀培道中學的關係,我不太喜歡中學,況且大抽獎, 所有政府派位我們都沒有任何優勢, 我們家住元朗,上年9月都是好退而其次找一間幼稚園給女女, 但是我決定錯了,女女入讀後,比以前在元朗一間half international kindergarten還naughty....加上培道是私小, 都要at least $1900一個月, 我情願多給幾佰元一個月讀一間英文小學...方便女女日後出國謮書不用太辛苦.

我女女都考入08主流小一, 你的是仔or女?

原文章由 MsTang 於 08-2-23 23:32 發表
Helenjoe

我都pm咗比妳啦.

ms tang,

我開了msn好多次了....可能大家時間5岩, 未能遇見你呀...
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 kristywhy916 於 08-3-5 00:08 發表
可能我以前讀培道中學的關係,我不太喜歡中學,況且大抽獎, 所有政府派位我們都沒有任何優勢, 我們家住元朗,上年9月都是好退而其次找一間幼稚園給女女, 但是我決定錯了,女女入讀後,比以前在元朗一間half internationa ...

你住元朗,小一點返學?我都是半個元朗人

原文章由 200012 於 08-3-8 16:09 發表

你住元朗,小一點返學?我都是半個元朗人

一早車佢返學,下午返學在auntie屋企,放工去接女女.
其實從小到大,我都住在kowloon & hong kong, 我只熟悉kln & hong kong的學校. 由於元朗沒有英文小學,所以要送女女出kln讀書,我知道祟真有很多小孩都住得好遠,女女亦都習慣了.

原文章由 kristywhy916 於 08-3-11 14:30 發表

一早車佢返學,下午返學在auntie屋企,放工去接女女.
其實從小到大,我都住在kowloon & hong kong, 我只熟悉kln & hong kong的學校. 由於元朗沒有英文小學,所以要送女女出kln讀書,我知道祟真有很多小孩都住得好遠,女 ...

我是就我個仔,搵個中間位,荃灣住,你沒打算摋嗎?

原文章由 200012 於 08-3-11 20:29 發表

我是就我個仔,搵個中間位,荃灣住,你沒打算摋嗎?

有打算, 不過暫時都未係時候.

原文章由 kristywhy916 於 08-3-12 00:51 發表

有打算, 不過暫時都未係時候.

天水圍有間直資李宗德,但沒中學,激活太貴 又怕佢活得濟 返吾到轉頭

原文章由 200012 於 08-3-12 07:30 發表

天水圍有間直資李宗德,但沒中學,激活太貴 又怕佢活得濟 返吾到轉頭

我之前check過,都唔知天水圍有直資,加上我對元朗學校無興趣因為我是在kln area長大,都係buy kln d 學校. 我地d家人,朋友全都住在kln and 又在kln area 工作, 所以女女有咩頭暈身興我都可以自己or搵朋友去接, 不過我都係預左住多兩年就搬走...

‹ 上一主題|下一主題