用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今天收到信, 祟真小學收了我兒子了, 很開心呀 ...
go

今天收到信, 祟真小學收了我兒子了, 很開心呀

今天收到信, 祟真收了的兒子, 10月22日及23日要交留位費了

原文章由 Anntang88 於 07-10-13 23:50 硐表
今天收到信, 祟真收了的兒子, 10月22日及23日要交留位費了

為妳高興

我都收到呀,想不到兒子可以入到,因為我2號才收到信要4號去面試,之前又無想過要報私校,所以都無任何準備。再加上這校有幼稚園,應該會接收大部份學生,而那天又見到很多小朋友去面試,所以學校收我孩子,我都很開心
另外我想問這校不是18號還要見小朋友嗎?咁快就出信

我囡亦被取錄了, 很開心....
我想問是否多數小朋友都是基督教的
我囡未係 , 驚佢同同學仔有代溝呀...

:loveliness: 恭喜:loveliness:   被心儀學校取錄 真係好開心既事

祟真取錄信

唉 ! 我仲未收到呀 !我個女都係10月4 日in , 點算 ?

祟真唔難入,問題係你會唔會小朋友去讀,大多數人都係作祟真為後備

Accept my daughter as well.

原文章由 Fishmama 於 07-10-14 18:42 硐表
唉 ! 我仲未收到呀 !我個女都係10月4 日in , 點算 ?

恭喜各位收到信呀~
我仔仔亦是4/10面試, 亦未收信, 學交話要14個工作天才收到信...
耐心等候.:loveliness:
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

IanIan,
同意你講,但有一間造後備也是好事,其實如果祟真唔收你就

原文章由 IanIan 於 07-10-15 13:33 硐表
祟真唔難入,問題係你會唔會小朋友去讀,大多數人都係作祟真為後備
[img align=left]http://www.my-smileys.de/smileys2/4_17_10.gif[/img][/img][/quote]

請問小學學費幾錢呀?

2400/mth
原文章由 呀b仔 於 07-10-16 16:09 硐表
請問小學學費幾錢呀?

祟真不好嗎?
點解禁多人用它作後備?

我覺得祟真不是不好,而是不是最好。當你巳經十拿九穩時,總想嘗試得到更好的。
還有好不好是很難下定義的,人人要求不同。其實你考得呢間學校,相信一定是有什麼吸引到你,如果你認同那些東西,而有覺得適合自己的小朋友,那就無問題了。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

Yes, agreed. But at lease it is an English Primary School while others may not.

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-17 09:28 硐表
我覺得祟真不是不好,而是不是最好。當你巳經十拿九穩時,總想嘗試得到更好的。
還有好不好是很難下定義的,人人要求不同。其實你考得呢間學校,相信一定是有什麼吸引到你,如果你認同那些東西,而有覺得適合自己的小朋友,那就無 ...

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-17 09:28 硐表
還有好不好是很難下定義的,人人要求不同。其實你考得呢間學校,相信一定是有什麼吸引到你,如果你認同那些東西,而有覺得適合自己的小朋友,那就無 ...

Is the International class of TT good or not?  Is it also using traditional approach like the main stream class?  Heard that its school fee is $4800 per month, so is the class size very small? Thanks.

我一家上星期剛去左佢的open day, 我和我先生覺得唔錯, 接觸過崇小的地道普通話老師和西籍英語老師, 佢地的語言真是不錯呀...

佢地還指導我仔仔點讀d 普通話字......我仔仔話老師好nice呀.

師資是不錯的.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 rleung 於 07-10-17 11:19 硐表
這間是私立學生校.若付了留位費.自行+統一派立是否要立即中止呢?

不會中止的. 之前亦有mami講.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

To me, Tsung Tsin is a very good school especially in the
area of moral education and language training.  My 2 sons are studing there.

Many people treat TT as their back up school simply
because their children could continue participating the
central allocation even you've reserved a seat at TT.  
With this convenience, there is no reason not to try
another "free" school or "dream" school.