用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今天是十月十二日, 但KTS網頁還未見倒 interview schedu ...
go

今天是十月十二日, 但KTS網頁還未見倒 interview schedule?

醒目開學勳章

原文章由 CHTmami 於 07-10-12 08:39 硐表

打去學校問過,職員話正在處理當中,應該好快就會將資料放上網!
希望係啦!

原文章由 puncos 於 07-10-12 08:52 硐表

打去學校問過,職員話正在處理當中,應該好快就會將資料放上網!
希望係啦!

CHTmami, 我arm arm 入完都未有. 不過我地等下. 希望下午有啦.

我今早 8點起身去看 KTS 個網都冇, 到而家都未有。

原文章由 ianmami 於 07-10-12 09:26 硐表

CHTmami, 我arm arm 入完都未有. 不過我地等下. 希望下午有啦.

KTS 唔係應該要尋日準備好今日發放的資料嗎?要等今早才處理?奇怪﹗希望今日有啦﹗好緊張呀﹗

原文章由 puncos 於 07-10-12 08:52 硐表

希望係啦!

Hi All:

我剛剛打完電話到教務處,職員說要下午才登上網。

我也問過是否有些小朋友是無機會interview,她說是由校長決定入選資格,請問這校是如何簡選學生呢?若果沒有什麼特別奬項是否無機會去面試呢?

原文章由 Esso 於 07-10-12 09:48 硐表
Hi All:

我剛剛打完電話到教務處,職員說要下午才登上網。

我也問過是否有些小朋友是無機會interview,她說是由校長決定入選資格,請問這校是如何簡選學生呢?若果沒有什麼特別奬項是否無機會去面試呢? ...

曾聽講過校長會考慮小朋友就讀的幼稚園是否所謂“名校”,但不知是否準確及屬實,有待商榷呀!

It seems not effective enough...
By the way, it is so excited to know the result:cry:

原文章由 991129 於 07-10-12 09:54 硐表
It seems not effective enough...
By the way, it is so excited to know the result:cry:

好心急呀....!: : 希望可快些知啦!: :

如無得interview,個名就唔會係網上check到?

有結果了,快快上網Check,但面試人數都很多呀,

原文章由 Esso 於 07-10-12 10:20 硐表
有結果了,快快上網Check,但面試人數都很多呀,

Yes, so many kids will be interviewed....

有名呀,好開心!

原文章由 puncos 於 07-10-12 10:35 硐表
有名呀,好開心!

好多呀真係,我覺得個個都有機會in

阿囝榜上有名

原文章由 watashiwa 於 07-10-12 10:38 硐表

Agree
very keen competition....

我囝都有份呀﹗我統計有 1978人 in 呢﹗個個人都有份呀﹗大家努力﹗  

原文章由 watashiwa 於 07-10-12 10:38 硐表

請問有冇人知道是點 in 呢?平均每個人有 15 mins. 去 in.

1978人

我係網站見到:

考試日,請安排一位家長陪同 貴子弟按《面試證》所示時間到禮堂門外排隊進入禮堂,再等候工作人員帶進考室應考;其他親友則請到操場等候。
咁係咪即是一併IN.埋家長定小朋友自己入去呀?

[ 本文章最後由 Elsamouse 於 07-10-12 11:49 編輯 ]