用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

save,
toto真失禮又唔so你, 不過好多謝你關照.

carcar,
琴日亞仔上興趣班放學時, 我見佢 得好犀利, 咩事 ??

今日下午係公司遇到好唔如意嘅事, 超 down.
好彩放工同好朋友呻吓, 放鬆咗 d.
今晚見琪琪本「天父與我」 workbook 有句親子禱告 :
(天父啊 !
當有人得罪我們, 令我們心裹難過, 求天父幫助可以原諒他, 並願意與他和好.
奉主耶穌名求, 誠心所願.)
我冇宗教信仰, 不過今晚見到呢句說話, 覺得好 touch, 所以我今晚都有祈禱

貓頭鷹3號

wawa_mami,

呢幾晚訓唔到, 所以上吓 bk 啫.
知啦, 我會乖乖地啦.

唔駛急住 Saturday 俾我 wor.
慢慢都唔遲.

貓頭鷹3號

原文章由 wawa_mami 於 07-10-11 12:11 硐表
貓頭鷹3號(大鐵人),

嘩, 您唔駛訓吓? 3:00係到, 10:00 又係到..
休息吓, 唔好捱壞,
年紀大d:就連本帶利要還o家, 重甘呀..

wawa 小蜜蜂都要星期六9:15 出現..10:15 要走人..
到時call您..交俾您好嗎? :idea ...

原文章由 得意媽 於 07-10-11 23:28 硐表
wow 一家三口 開夜

早晨呀!

得意媽/conniebaby >> 冇計! 枱頭d工作再唔做我驚冇位放嘢呀!
其實係一家四口子

原文章由 balltsang 於 07-10-11 15:37 硐表

同你一組o個位係snow b...個頭好潮o個個呢
咁...你係邊位?!

原來係 snow b..... 我咪係同 snow b partner 果個 lor

各位媽咪:

早晨啦!

snow b > 如我無攪錯,我會投你一票
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-12 10:23 硐表

snow b係唔係選家教會呀? 請問係邊位家長呢? 等我都投你一票 如果唔方便係bk公開講, 請pm我

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-10-12 00:44 硐表
今日下午係公司遇到好唔如意嘅事, 超 down.
好彩放工同好朋友呻吓, 放鬆咗 d.
今晚見琪琪本「天父與我」 workbook 有句親子禱告 :
(天父啊 !
當有人得罪我們, 令我們心裹難過, 求天父幫助可以原諒他, 並願意與他和好 ...

心情好返d未?

carcar,
好耐冇見你上bk, 近來何好?

Mrs. Yellow ~ 啱嫁啦..投啦..我年年無投, 今年會投, 因崇真有你(snowB)

balltsang ~

一家三口 ~ 工人幾時來呀?

OWL 3 ~ 加油
原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-12 10:23 硐表

[ 本文章最後由 save 於 07-10-12 11:36 編輯 ]

OWL>>願主祝福你和你一家!! 祈禱完咪舒服d, 都會寧靜d 自己個心.

ball>>我係明天交表呀!! 你交唔交呀?? 我最快要10點至到, 到時睇o下見唔見你地我來插隊.

1+4口>>唔好對自己個女無信心啦!!ik2 都易插喎, 我女當年都有人係咁插就插到ik2喎.

爺老太& ALL>>係呀!! 記得投張小姐一票呀?? 係咪要join 家教會至有權投呀?? 我無join 喎.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

all

19號駛唔駛登高/拜山
有無節目

-----

爺老太& ALL>>係呀!! 記得投張小姐一票呀?? 係咪要join 家教會至有權投呀?? 我無join 喎.>>>>> 呢樣嘢我都想問.....
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

lovetsungtsung,

我便是上午意粉組的 k3 媽咪! 幸會!

snowB

原文章由 lovetsungtsung 於 07-10-11 10:20 發表
balltsang
hi hi
早幾日已經想同你 say hi, 但 bk 好慢....

我係你對面肉醬意粉個 mami 呀, 你好嗎? 想問下同我一組個 k3 mami 會5會想 bk ar, 我又想同佢相認 ar ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

Xenc,

我個仔都有報 IK1, 老師說Ik1 一定是下午, 上午是給主流的, IK2 開始有全日及下午 2 個 choice。希望幫到你。

snowB

原文章由 Xenc 於 07-10-11 10:56 發表

thank you jennie:loveliness:

就係唔習慣,所以想去ik度要培養下lor!希望你地考tsl成功喇,返黎報料呀!努力呀!我都知好難考,英文好係must,但探子報料係英文好都唔一定得,因為學校仲好睇個小朋友表現!anyway,我想比個機會個 ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

原文章由 save 於 07-10-12 11:32 發表
Mrs. Yellow ~ 啱嫁啦..投啦..我年年無投, 今年會投, 因崇真有你(snowB)

balltsang ~

一家三口 ~ 工人幾時來呀?

OWL 3 ~ 加油

save >> 我估工人要11月頭才到.
其實係一家四口子

原文章由 snowB 於 07-10-12 13:10 發表
Xenc,

我個仔都有報 IK1, 老師說Ik1 一定是下午, 上午是給主流的, IK2 開始有全日及下午 2 個 choice。希望幫到你。

snowB

snowB >> 原來IK2有2個choice 架. 我都唔知添.

Jennie >> 始終baby hailey 係超細囡 ( 高度+年齡 ), 競爭力都係弱d.
其實係一家四口子

一家三口,

INTERVIEW 的老師說的,:loveliness: 我希望是正確的。
另,你們都好利害,我選家教會都知?
唔!各位家長,是的,我參加了選舉做家教會成員,打算入去搞下事。:D :D  有興趣投我一票的、又未知小女子姓名的請pm 我。
thx

<Jade:爺老太& ALL>>係呀!! 記得投張小姐一票呀?? 係咪要join 家教會至有權投呀?? 我無join 喎.>>>>> 呢樣嘢我都想問..... >
Jade, 我們認識的嗎?

snowB

原文章由 一家三口 於 07-10-12 13:18 發表

snowB >> 原來IK2有2個choice 架. 我都唔知添.

Jennie >> 始終baby hailey 係超細囡 ( 高度+年齡 ), 競爭力都係弱d.

原文章由 snowB 於 07-10-12 13:10 發表
Xenc,

snowB

snowb,thank you:loveliness: 原來你又係報ik班,in左未呀﹖
我聽聞係有d ik家長向校方表示希望開辦ik2ik3半日班,所以校長會考慮。我打去崇幼直接問吳鳳珠老師,佢話的確係數到ik家長有咁既要求,但仍在考慮中,所以開唔開得成係unkonw,暫時都仲係得全日班!

Mrs Yellow,

多謝先。

snowB

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-12 10:23 發表
‹ 上一主題|下一主題