用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

原文章由 得意媽 於 07-10-10 11:30 硐表
THANKS JENNIE & BALL!

材料暑假買左, 到現在還沒做過1份, 只是copy cert. 而已, 又嘥$$

算吧...你咪做咁d, 到時中學大吉時都要做profile 呀!! e家由細做, 到佢大個自己睇返你對佢d大愛心, 佢實感動唔想嫁都似.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

BK 之前慢到C

1+3口  
13/10 TT open day 返來坐下

醒目開學勳章

原文章由 Jennie 於 07-10-10 22:23 硐表

算吧...你咪做咁d, 到時中學大吉時都要做profile 呀!! e家由細做, 到佢大個自己睇返你對佢d大愛心, 佢實感動唔想嫁都似.

大愛心 5敢當
5想嫁??!!?? 我都好亂, 我個右腦話我知, 佢越快嫁越好, 等我靜靜地安亨晚年, 但個左腦又話我知, 真係5想佢咁快大, 越大我越煩.:tongue:

[ 本文章最後由 得意媽 於 07-10-11 00:07 編輯 ]

SnowB,

Please check pm, 唔該哂.

貓頭鷹3號

原文章由 snowB 於 07-10-10 09:35 硐表
貓頭鷹3號,

不客氣!如要原大相請給我email address。

snowB

Jade,

See you on Saturday.  昕昕係未要去參加小天使表演 ?

貓頭鷹3號

原文章由 Jade 於 07-10-10 09:44 硐表
早的.

琪ma,

今個禮拜六, 我又去, 不過只係志在參與啫.

yy,

去 SFA 志在係俾琪琪試吓筆試啫.

貓頭鷹3號

原文章由 yy13 於 07-10-10 13:56 硐表
貓頭鷹3號

唔諗住交
就算收都唔會讀
所以考完聖三一會返下晏珠心算

我仲係度  :tongue: :tongue:

原文章由 Jennie 於 07-10-10 22:21 硐表
仲咩今日無晒人o既???

原文章由 ConnieBaby219 於 07-10-10 22:56 硐表
BK 之前慢到C

1+3口  
13/10 TT open day 返來坐下

Conniebaby >> Open Day 唔返lou. 湊住兩個唔惦呀! 妳返唔返呀???
其實係一家四口子

琪ma,

我話 SFA 呀. TT 應該唔返嘞, 昕昕有表演.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

各位k3家長,早晨呀,最近我(仔崇幼k2)開始浦下上黎呀,因為呢輪得閒d,想收下升小學d料,你地有冇人考tsl呀﹖想知崇幼入tsl機會係點呀,同一位舊年k3家長傾過,佢話崇幼機會都好微,所以我就係諗緊不如轉去ik班提昇下d語文能力,就算唔收,都係提昇左呀!你地好似如火如荼緊,努力呀,我都睇得有d緊張。好似自己有份考埋一份咁呀!

一家三口,見到你真好!
想向你8下ik班d野呀,睇到你細女報左ik班,你報全日定半日﹖我都諗緊報呀,原先我細仔報左主流am class既,最近先發現ik半日班學費好抵讀,所以又心郁郁,但個concern係pm class,而且大仔都響主流am,一係就一不做二不休,轉埋個大仔去ik,齊齊返pm,但學校話full左,要waiting,wait唔到我就一個天一個海,好leihair下,點攪好呢﹖喂,想問下你,ik班第日讀返主流學校都ok架呵﹖

另外,想問係咪如果交左崇小留位費,就已經無得參加1st round同大抽獎架喇﹖又見你地有張咩分手信,簽左會點架﹖同邊個分手呀﹖

Jade,

I will go to TT in morning, and go to SFA in afternoon.

貓頭鷹3號

原文章由 Jade 於 07-10-11 09:53 硐表
琪ma,

我話 SFA 呀. TT 應該唔返嘞, 昕昕有表演.

balltsang
hi hi
早幾日已經想同你 say hi, 但 bk 好慢....

我係你對面肉醬意粉個 mami 呀, 你好嗎? 想問下同我一組個 k3 mami 會5會想 bk ar, 我又想同佢相認 ar

原文章由 Xenc 於 07-10-11 09:57 硐表
各位k3家長,早晨呀,最近我(仔崇幼k2)開始浦下上黎呀,因為呢輪得閒d,想收下升小學d料,你地有冇人考tsl呀﹖想知崇幼入tsl機會係點呀,同一位舊年k3家長傾過,佢話崇幼機會都好微,所以我就係諗緊不如轉去ik班提昇下d語文能力,就算唔 ...

Xenc >>TSL 下星期至考(19/10 & 20/10)喎, 暫時考乜都未知之數. tsl 上年d 人話主要係全英語interview 的, 睇個小朋友本身係咪習慣呢樣.

崇小比o左留位費, 乜都可以join, 無話要分手信, 不過可能遲d 就可能要同崇小分手至真.

我無記得校長已話 ik2 為配合學劵, 今年開始要返全日喎, 你問清楚好.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-10-11 10:09 硐表
Jade,

I will go to TT in morning, and go to SFA in afternoon.

貓頭鷹3號

你會幾點返tt 呀?? 想睇o下下面條龍有幾長....

:loveliness: 咪係我law....不過我認人好差, 下次係見到我最好同我再相認

yy13 ~ 對於聖三一比的時間我都覺得好怪, 我11號9:30 你9x 就10:00 亞囡11點要跳舞, 希望趕到啦
原文章由 balltsang 於 07-10-9 17:20 硐表
Hi Save
你係咪戴眼鏡長頭髮(?)o個位??
有機會要再相認

Jenny,

Yes, I know.

I saw that
  in SFA last two year when I lived in Shamshuipo.

On this Saturday, we will arrive TT at 9:15 am, Vicky need to
participate in 交通安全隊 and 小導遊.

If okay, she will also attend TT English class at 11:00 am.

We plan to submit form to SFA at around 1:30 pm.

貓頭鷹3號

原文章由 Jennie 於 07-10-11 10:24 硐表

你會幾點返tt 呀?? 想睇o下下面條龍有幾長....

原文章由 Jennie 於 07-10-11 10:22 硐表
tsl 上年d 人話主要係全英語interview 的, 睇個小朋友本身係咪習慣呢樣.

thank you jennie:loveliness:

就係唔習慣,所以想去ik度要培養下lor!希望你地考tsl成功喇,返黎報料呀!努力呀!我都知好難考,英文好係must,但探子報料係英文好都唔一定得,因為學校仲好睇個小朋友表現!anyway,我想比個機會個仔試下,起碼叫盡過力!

ik2要全日呀,咁又真係唔知wor,因為ik1可以揀f/h呀!咁好宅使wor,我最要補身果個係大仔,但邊夠銀量全日補呀

[ 本文章最後由 Xenc 於 07-10-11 10:57 編輯 ]

maymay>有無再收到英華d信,幾時先可以再in第3次呀!

phebe

英華網有以下通告:

有關處理申請小一入學程序
由於申請小一入學人數眾多,現將處理申請小一入學程序詳列如下:
1. 面試安排
* 第一輪面試(包括見老師和見校長兩個階段):由9月17日至10月16日
* 獲邀參加第二輪面試的申請人編號於10月23日於學校網頁公佈
* 獲邀參加第二輪面試的申請人於10月25日前接到通知信
2. 成功獲取錄的申請人名單將於11月26日與教育局「小一自行分配學位」同步公佈,家長可到本校查閱或上網瀏覽
3. 入學註冊:11月27日至11月28日(需繳付一個月學費作留位費)
4. 候補位:如有申請人放棄學位,學校將致電候補生(獲第二輪面試的申請人)填補空缺
5. 候補生註冊:電話通知

phebe : 無呀 ! 咩都無消息 好大可能疊埋心水等抽獎law.
英華  - 好似要選 300 人出來才有 3rd in 的 !
你仲有無同樂樂報其他 ?
但你粗身大細, 唔好太頻撲, 要小心身體呀

原文章由 phebechong 於 07-10-11 11:22 硐表
maymay>有無再收到英華d信,幾時先可以再in第3次呀!

phebe

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 07-10-11 15:29 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題