用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

save,

Vicky's NO. is 01064, she will interview at 10:00 am.

貓頭鷹3號

原文章由 save 於 07-10-5 12:40 硐表
囡囡見9:30 AM, 我星期三交表 NO. 係 10011, 唔知係咪代表第11個交呢?

有無人會10月13日open day做義工呀?

save,
Thanks, 我囡好似仲未識到新朋友, 來來去去都係講k2的同學仔

原文章由 Jennie 於 07-10-5 11:42 硐表

3/11撞正樓下SFA 啵!!

1+4口>>你順口問o下我阿女係咪好唔掂......

Jennie >> Chole o禁醒, 點會唔惦呀?? 不過, 我或者幫妳問吓盧老師Chloe 係咪好叻囡架??
其實係一家四口子

Kirima, 

check PM...

Kirima ~ 我個囡同某小朋友fd 到要掉組 我下星期一會返學校做義工

一家三口 ~ st. m 的P.E. 和 BIBLE 堂是否用英文教?
原文章由 Kirima 於 07-10-5 13:37 硐表
有無人會10月13日open day做義工呀?

save,
Thanks, 我囡好似仲未識到新朋友, 來來去去都係講k2的同學仔

貓頭鷹 > 可能我講得5清楚~1包有 2 set。我都覺得算抵 小黃前幾日好似話有個什麼老師走左5會再番,佢個樣好似好5捨得。由何老師代替,我差D都5記得,所以無提。
其實見你禁勤力,遲到幾日我係老闆見到都5會炒鬼你,當睇5到

一家三口 >我公司近日大檸樂 呢排都會忙D

Save > 小黃今早去搵 屎落脾 老校。真係煩得你想C,頭尾6日去2暈,都仲要等多轉。但今日5條友仔見得10幾mins,一人講得幾句,都5知點評選!
下星期一做咩義工?做咩尋日5覆我PM?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

收到了, 你真抵鍚
原文章由 wawa_mami 於 07-10-5 13:56 硐表
Kirima, 

check PM...   

himbb, 貓頭鷹3號, save

聖三一駛唔駛/收唔收profile

原文章由 save 於 07-10-5 13:58 硐表
Kirima ~ 我個囡同某小朋友fd 到要掉組 我下星期一會返學校做義工

一家三口 ~ st. m 的P.E. 和 BIBLE 堂是否用英文教?

save >> 我問過囡囡, 佢話 :

P.E. 係 英文+廣東話

BIBLE 係 英文

ART 係 英文+廣東話

原來而家D出版真係好好, 好似囡囡用緊"現代中國語文"的書, 可以上網聽番課文內容, 廣東話和國語都有. 真係perfect.

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-10-5 14:41 編輯 ]
其實係一家四口子

save

我都報左名星期一做家長義工
但無人打比我confirm

我仔又係傾計傾到比老師掉組

yy13,

聖三一駛唔駛/收唔收profile >>>
I don’t know……..

but I had submitted the profile and application form.
BTW, they do not accept cheque, please pay HK$20 cash.

貓頭鷹3號

原文章由 yy13 於 07-10-5 14:25 硐表

himbb, 貓頭鷹3號, save

聖三一駛唔駛/收唔收profile

Jennie - 結果都係基福?

yy13 - 老師終於支持佢地5住, 拆散佢地啦?

YY > 你收5到我PM .......我想呢兩日買票

Owl > 預我果日2大1細明天見到比$你。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

貓頭鷹3號

無打回頭我當佢收 :-|
thanks

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-10-5 14:36 硐表
yy13,

聖三一駛唔駛/收唔收profile >>>
I don’t know……..
but I had submitted the profile and application form.
BTW, they do not accept cheque, please pay HK$20 cash.

貓頭鷹3號

...

mamamui

拆左都有2-3日喇
阿仔話老師話佢唔乖所以掉組

原文章由 mamamui 於 07-10-5 14:45 硐表

yy13 - 老師終於支持佢地5住, 拆散佢地啦?

yellow

sorry sorry
預我1a1k
thanks

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-10-5 14:47 硐表
YY > 你收5到我PM .......我想呢兩日買票

save > 尋日見到你囡囡 & Cherry 去上課外活動, 佢地見到我, 開心到跳起, 好大聲咁叫我, 幾驚比老師鬧, 因果個老師個樣幾惡   

yy13> 尋日同owen 出了班房, 見佢地未食lunch, 咪周圍望下, 跟住你仔仔出來攞牙刷杯, 仲同佢傾了幾句, 問佢去邊呀 ? 佢好醒咁話 : 咪早走攞 ! 食完飯先走 ! (佢已經走慣走熟 )

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 07-10-5 15:40 編輯 ]

1+4口>>你咪咁問...一陣盧老c 話"醒到佢命都無", 咁你點反應呀!!!

mamamui>>你又真知我心水.  不過佢得校車, 無褓姆車, 車要自己搵.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Save, Kirima and Connie,

我剛收到通知,下星期一都會返學校做義工。

snowB

[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

Bk 又做咩樹short short 地吖…………..

May May ~ 亞囡無講見到你.
佢話返小天使見到Cherry 同某男同學好開心喎!

Yy13 ~ 今日家教會有個x太打比我問我星期一得唔得閒做義工, 因佢話我和幾位媽媽上年整過壽司, 而今年無人識整, 所以希望我能幫助喎! 你仲未收到, 我估應該學校搵咗人.

Mrs. Yellow ~ 咩我有欠你嘢呢幾日bk short short , 或者你re-pm 比我啦! 報告你行踪的仔仔, 剛的星期二已sec in, in 後佢話好like 比比老師, 仲問幾時再去玩喎~~

一家三口 ~ ..如果st. m 有幸收咗囡囡..囡囡都唔知明唔明老師講咩 tim…
‹ 上一主題|下一主題