用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德怡幼稚園part 3
樓主: 臣媽
go

德怡幼稚園part 3 [複製鏈接]

原文章由 臣媽 於 07-10-4 10:02 硐表

約咗另一個topic媽媽去食lunch beffet, 但係而家個頭好痛, 好想瞓

為何有BUFFET都頭疼啊?
我估你陣間食嘢時就會生猛返晒!

我近排不太鍾意食BUFFET, 幾次食完都覺得唔抵, 又食得飽到死.

希望你今晚食得開心滿意啦

原文章由 lusanna 於 07-10-5 16:30 硐表

為何有BUFFET都頭疼啊?
我估你陣間食嘢時就會生猛返晒!

我近排不太鍾意食BUFFET, 幾次食完都覺得唔抵, 又食得飽到死.

希望你今晚食得開心滿意啦 ...

阿路,
你好聰明, 完全猜中晒
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

近排學校的校巴老是遲點, 最近仲遲成半個鐘, 平时都遲15分鐘!

你們的校巴有冇此情況?

原文章由 lusanna 於 07-10-5 17:33 硐表
近排學校的校巴老是遲點, 最近仲遲成半個鐘, 平时都遲15分鐘!

你們的校巴有冇此情況?

阿路
你知我冇野可以答你咖啦
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

遲好似係遲左小小, 但好似又無 15 ~ 30 分鐘咁多, 不過以前就 4:55 在屋苑門口接放學, 現在就再推遲 5 分鐘, 即係 5 點正. 不過近來的兩三次星期六早上我送兩個仔返學時就真是遲了, 多數遲約 10 分鐘, 但放學就沒有遲.

如果真是每天都例遲就要跟麥主任講講, 看看是否會更改時間, 如果每天都 15~30 分鐘又好像多了點.

原文章由 lusanna 於 07-10-5 17:33 硐表

你們的校巴有冇此情況?
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

lusanna, owen 有無話你知栢熙星期六上英文課喊呀, 栢熙同我講話佢喊左小小, 不過好快無喊, 仲有同 owen 一齊上英文堂.
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

臣媽, 昨天第一堂交通安全隊呀, 我一放工回家, 兩個就係到扮紅綠燈, 好開心, 不過呢就話臣臣摟計唔肯上 (篤人背脊最叻 ), 臣臣做乜呀???

臣媽, 拖左你的....仲未比, 比個 a/c no. 黎過數給你... HKB / BOC 都得.

現在係你出了的錢除7份以下人數, 稍後過收給你.

- 臣媽, 靚仔輝兩公婆, 蘇蘇兩公婆, 蘇蘇一對朋友 = 7 人

原文章由 蘇蘇 於 07-10-9 08:34 硐表
lusanna, owen 有無話你知栢熙星期六上英文課喊呀, 栢熙同我講話佢喊左小小, 不過好快無喊, 仲有同 owen 一齊上英文堂.

係啦, 臣臣果日唔知做乜, 攪到我實一實唔比我走

原文章由 蘇蘇 於 07-10-9 08:40 硐表
臣媽, 拖左你的....仲未比, 比個 a/c no. 黎過數給你... HKB / BOC 都得.

現在係你出了的錢除7份以下人數, 稍後過收給你.

- 臣媽, 靚仔輝兩公婆, 蘇蘇兩公婆, 蘇蘇一對朋友 = 7 人 ...

你星期六過唔過來食早餐呀? 過來咪唔洗去銀行囉

做乜無拉拉咁似我兩個仔

原文章由 臣媽 於 07-10-10 14:06 硐表

係啦, 臣臣果日唔知做乜, 攪到我實一實唔比我走

呢個星期六唔得呀, 學校好似有新生日, 星期六無得正常咁返學, 但兩個又要分別時間返英文班, 所以仲度緊時間.  不過我怕細佬又喊, 所以都諗緊叫唔叫奶奶帶.....一個字 - 煩!!!

原文章由 臣媽 於 07-10-10 14:08 硐表

你星期六過唔過來食早餐呀? 過來咪唔洗去銀行囉

原文章由 蘇蘇 於 07-10-11 08:30 硐表
做乜無拉拉咁似我兩個仔

點知佢點解如果考學校果時係咁就大吉利是

原文章由 蘇蘇 於 07-10-11 08:32 硐表
呢個星期六唔得呀, 學校好似有新生日, 星期六無得正常咁返學, 但兩個又要分別時間返英文班, 所以仲度緊時間.  不過我怕細佬又喊, 所以都諗緊叫唔叫奶奶帶.....一個字 - 煩!!!

...

咁入咗數就話我知啦

唉....臣媽第六期發育, 無端端生暗瘡

近排忙到死, 都無時間上來, 趁今天食飯早咗上來傾兩句!!

近排忙到死, 都無時間上來, 趁今天食飯早咗上來傾兩句!!!!

原文章由 臣媽 於 07-10-11 16:13 發表
唉....臣媽第六期發育, 無端端生暗瘡

臣媽, 我睇怕你唔係第六期發育, BBQ,熱氣姐.

飲杯涼茶看看是否好些?

臣媽,

上個星期六我接OWEN放學时見到你同臣臣, 真高興, 不過今個星期係長周我要返工, 爸爸負責接送,
睇下下個星期六會不會再撞到你?

SoSo,

之前撞到下巴, 好返沒有?

OWEN星期六英文堂都話有見到柏,不過無話佢有喊

有冇話星期六英文堂上成點? OWEN話都唔知在做甚麼..又不知老師講甚麼…. 唔通佢無上國際班幾個月英文就差了這麼多? 搞到我有小小後悔同佢轉主流班
‹ 上一主題|下一主題