用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德怡幼稚園part 3
go

德怡幼稚園part 3 [複製鏈接]

埋位喇
   0    0    0    0
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

日日比你講一次唔記得, 真係話咁容易又 2000 啦

原文章由 臣媽 於 07-9-14 14:10 硐表
埋位喇
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

原文章由 蘇蘇 於 07-9-14 17:11 硐表
日日比你講一次唔記得, 真係話咁容易又 2000 啦

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: 你即係話我係呃post啫
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

原文章由 lusanna 於 07-9-14 18:46 硐表
你不是打算幫臣臣報英華嗎? 咁快轉著ST. Paul? 咁你會報邊間ST. Paul?
其實ST. Paul我都有興趣, 但都是那一句"太遠"
另外你有冇考慮過拔萃? 我老公鍾意這間, 但我想會不會太大想頭?
其實我依家光只是想, 但還沒有行 ...

st paul 都係得個諗字啫, 黃竹坑喎, 點返學呀, 就算搬屋都唔掂啦, dbspd 我都中意, 考到先算啦, 返要五點幾起身呀

果個lusanna 仲喺part 2 盲中中

人地係呢到"寫"之嘛, 邊有"話" 你呃 jer ~~~

原文章由 臣媽 於 07-9-14 18:13 硐表

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: 你即係話我係呃post啫
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

係 ~~
要出 d 力...."趙" lusanna返來呢邊先得

原文章由 臣媽 於 07-9-15 01:43 硐表
果個lusanna 仲喺part 2 盲中中

lusanna,

星期六我地去了天天聽講座, 栢軒又 喇, 一跟我要分開又喊了, 我想抱他起身, 佢係到貼實係張櫈到, 後來我抱栢軒去比麥主任幫我攪掂佢 :cry:

以下是我跟他前兩星期的談話:-
蘇: 栢軒我地將會去天天小學參觀, 好嗎?
軒: 好呀, 好呀!!
蘇: 因為當天媽咪要聽老師的介紹, 你就要幫我去參觀其他地方和玩玩, 你要跟媽咪是分開的, 知道嗎?
軒: 那, 不要去了

其實這場面應該只有栢軒是這樣子, 真估不到的是, 他的同班同學也是這樣子.

到底栢軒和熙何時可以過到那一個心理關口呢

原文章由 蘇蘇 於 07-9-17 08:36 硐表
係 ~~

Lusanna,

上個星期六我曾回過學校一陣子, 都有看了餐單, 但就不方便影相, 都不夠時間抄下, 只是大約記得一點點...

學校分單週和雙週的餐單, 我只記到通常都是主餐加一杯飲品, 如星期一是通粉 + 飲品; 星期 x (唔記得左那天) 麥片 + 飲品; 星期五是餅乾 + 飲品; 但忘記了另外兩天是什麼, 今個星期六我應該會去學校接小朋友放學, 如果我們的探子還是辦事不力 (探子探子...你聽唔聽到呀 ), 我便抄回來.

你不說我真不知周未主愛就是青年中心呀 如果係, 你真是方便很多呀, 一程村巴行一陣就到.

有沒有聽說那裡口碑好嗎? 網上有沒有資料八下??

好呀等柏軒學多2堂你再話俾我聽好不好, 最緊悶不悶?

我本來都想在學校幫OWEN報珠心算, 起碼在學校環境比較好, 質素有保証, 但同你一樣要考慮時間和地點方便, 學校距離我家比較遠, 所以報青年中心的.

青年中心就是周宋主愛, 你應該識啦!

我記得細佬小OWEN成九個月, 所以我都話覺得珠算對佢來講難掌握.
不過遲些等阿哥學會就可以直接教佢, 你就可以省回一筆...

[ 本文章最後由 蘇蘇 於 07-9-17 09:02 編輯 ]

關於 9 月22 日的 gathering, 你們決定是怎樣呢?? 要不要改期?

陽媽: 唔得閒
cw媽: 唔得閒
tom 媽: 一來無電話, 二來星期六無有機會問她, 所以..
梓姈媽: 無問題, 邊到都得
owen 媽: 應該都係無問題, 邊到都得
臣媽: 當天下午有事辦, 所以晏一點就得
蘇蘇: 無問題, 邊到都得

咁..其實好大機會係 4 個 family 可以一聚, 我們現在有兩個地方...

1) 天水圍賞湖居 bbq 場 (臣媽地頭)
2) 元朗御景園 bbq 場 (lusanna 地頭)

臣媽 & lusanna, 咁遲先 book 場, 還有位嗎?

我終於返來了, 我點知佢唔識得自動彈去part 3 jat…….. 別掩住半邊嘴笑

原文章由 蘇蘇 於 07-9-17 08:36 硐表
係 ~~

我打電話去check過暫時沒有人book燒烤場, 我暫時book了二個爐, 每枱有6張橙一張枱 (全場有5個爐, 如當晚沒人的話D橙可以任坐)
但每個單位只可訂一個爐, 如當晚Dfull晒又有第二個單位要爐, 那我就要讓第二個爐出來了

原文章由 蘇蘇 於 07-9-17 09:34 硐表
關於 9 月22 日的 gathering, 你們決定是怎樣呢?? 要不要改期?

tom 媽: 一來無電話, 二來星期六無有機會問她, 所以..
...

你都不知周宋主愛有青年中心? (咁我都不是好喳)

口啤好不好? 我又不覺網上有人講開佢呵! 不過我又真係不是太有時間上網, 有都唔定.
反正我上星期六剛剛報了名,試完後就知!

原文章由 蘇蘇 於 07-9-17 09:00 硐表
你不說我真不知周未主愛就是青年中心呀 如果係, 你真是方便很多呀, 一程村巴行一陣就到.

有沒有聽說那裡口碑好嗎? 網上有沒有資料八下??

Hi all mothers,

My son is studying at PGI right now, i want him to stay in International Class from K1 to K3, but in Topkids, no Chinese lesson will be given unless main stream class, any mother has same conflict like me and how you slove it??  Many thanks for your advise!!

lusanna, 所以你不用臉紅紅, 我們怎會掩住半邊嘴笑你呢 , 因為實在是太含蓄了, 我們是會 "mark" 大個口抱著個肚腩大笑架

原文章由 lusanna 於 07-9-17 15:04 硐表
我終於返來了, 我點知佢唔識得自動彈去part 3 jat…….. 別掩住半邊嘴笑

嘩...lusanna, 你都很是快手噢, 既然是這樣, 那就決定在你那邊, 已問梓鈴媽無問題, 臣媽你 ok 嗎? 另, 你可以何時到?

不過, 我們今次的聚會不是太多人, 我想一個爐都應該是夠了, 還有 bbq 爐的時段是幾點?? 食物方面是買現成的, 還是你家姐姐可幫手? 如果是買現成的, 你村巴附近是不是有那些燒烤店?? 此外, 我們也得預算人數.

蘇蘇: 兩大兩小 + 姐姐 (未知奶奶是否一齊參與)
梓鈴: 兩大一小 (姐姐來嗎?)
臣媽: 一大一小 (臣爸來嗎?)
lusanna: 等你答

有什麼要商量就提用哦!!!

lusanna, 我 pm 了電話給你, 請你也 pm 我, 以便聯絡.

原文章由 lusanna 於 07-9-17 15:08 硐表
我打電話去check過暫時沒有人book燒烤場, 我暫時book了二個爐, 每枱有6張橙一張枱 (全場有5個爐, 如當晚沒人的話D橙可以任坐)
但每個單位只可訂一個爐, 如當晚D爐full晒又有第二個單位要爐, 那我就要讓第二個爐出來 ...

乜我咁八架咩 ~~ 乜都知

不過, 不要說你不覺網上有人講開佢, 我真的也不多覺呢 ~~ 我以為她們是只是幼兒中心.  想想下, 其實好像天水圍的夏瑞雲幼兒園都是一樣呀, 又是幼兒園又是青小年中心.

記著~~ owen 學了什麼, 回來報料!!

原文章由 lusanna 於 07-9-17 15:21 硐表
你都不知周宋主愛有青年中心? (咁我都不是好喳)

口啤好不好? 我又不覺網上有人講開佢呵! 不過我又真係不是太有時間上網, 有都唔定.
反正我上星期六剛剛報了名,試完後就知!

...

原文章由 蘇蘇 於 07-9-17 08:58 硐表
Lusanna,

上個星期六我曾回過學校一陣子, ................ 但忘記了另外兩天是什麼, 今個星期六我應該會去學校接小朋友放學, 如果我們的探子還是辦事不力 (探子探子...你聽唔聽到呀 ), 我便抄回來.

:tongue:

原文章由 蘇蘇 於 07-9-17 09:34 硐表

...

幾乎卜咗雙重添

[ 本文章最後由 臣媽 於 07-9-18 10:46 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題