用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德怡幼稚園part 3
樓主: 臣媽
go

德怡幼稚園part 3 [複製鏈接]

, 看來佢地真系似食早餐buffet, 個個食的都不同, 想個樣食個樣…..

原文章由 蘇蘇 於 07-9-20 08:39 硐表
人人食既都唔同, 唔同食早餐 buffet 我昨天叫了靚仔輝問梓鈴..又睇下佢既回覆係食 d 乜先!!

Owen said he ate bread + butter + milk.........

原文章由 臣媽 於 07-9-20 16:07 硐表

照餐單呢, 今日係食三文治&鍊奶, 不過臣臣就話今日食咗煎旦同埋飲好立克, 我再問佢又話食煎旦三文治,飲橙汁喎, 再問多兩問, 佢乜都話唔知:tongue: :tongue: :tongue: ...

原文章由 lusanna 於 07-9-20 18:51 硐表
但係會否太多嘢食了!>>>>食物量可以少d ga ma

>>>>>>>>Yes Madam!

超級市場嘢是否包括紙/杯/碟/膠fork和匙, 仲有無?>>>>honey, 炭精洗唔洗買呀?
>>>>>>>>>>>咁炭要不要買? 如要需買幾包(因我很少會燒烤不知道 ...

阿路,
如果卜爐時乜都冇, 你就買一盒炭精, 兩大包炭啦
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

昨天靚仔輝都梓鈴話前天 (即星期三) 係話食旦糕加橙汁 bor ~~ 即係同 owen 的答案是樣的.

原文章由 lusanna 於 07-9-19 15:27 硐表
owen話今天學校茶點食蛋糕(咖啡色+黃色)同埋飲橙汁, 無蛋食..
照計柏熙和owen同班食的應該一樣架….

今周是9月份第4個星期, 我想應該是雙周
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

昨天(星期四)的早餐:-

栢軒: 牛油三文治 + 水
栢熙: 牛油三文治 + ???

栢軒話因為佢唔鐘意飲其他野 (同我一樣 bor ), 所以他說, 他多數吃了是飲水.

煎旦 ~~~ 呢個我又覺機會就細 d, 學校邊鬼得閒同你煎, 烚又快手又健康 d, 會唔會呢??

原文章由 臣媽 於 07-9-20 16:07 硐表

照餐單呢, 今日係食三文治&鍊奶, 不過臣臣就話今日食咗煎旦同埋飲好立克, 我再問佢又話食煎旦三文治,飲橙汁喎, 再問多兩問, 佢乜都話唔知:tongue: :tongue: :tongue: ...
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

其實最緊要有 d 食物填下肚仔, 又唔係餐餐餅乾就得了.  不過照栢軒講, 有時可以跟老師說在家已吃了早餐, 飽得滯唔想食, 咁有些小朋水懶食食物的就可能未必夠.

原文章由 lusanna 於 07-9-20 19:11 硐表
對, 看來佢地真系似食早餐buffet, 個個食的都不同, 想個樣食個樣…..正

栢軒和熙所說的都跟 owen 一樣, 只是 milk .... 就唔同.  3 個小朋友難得一次的答案都是 bread + milk, 今次應該無錯喇

原文章由 lusanna 於 07-9-20 19:13 硐表
Owen said he ate bread + butter + milk.........

lusanna, 我記得御景園是包起爐的, 但就可能是一爐一包炭, 所以你先問問穩陣 d 呀!!!

原文章由 臣媽 於 07-9-20 19:48 硐表

阿路,

lusanna,  現在的燒烤時段是幾點呀? 我們預 6 點左右到御景園 ok 嗎?

燒烤時段是幾點呀?
>>>>> 5:00 - 9.45 pm

我們預 6 點左右到御景園 ok 嗎?
>>>>> OK

Do u need me to pick u up fm somewhere?
i think u know the place well

I hv checked when I make the booking, but they said no.

原文章由 蘇蘇 於 07-9-21 08:45 硐表
lusanna, 我記得御景園是包起爐的, 但就可能是一爐一包炭, 所以你先問問穩陣 d 呀!!!

唔洗接喇, 梓鈴媽知係邊, 而我要幫臣媽拎野, 我會同臣媽一齊, 你唔洗担心我地會盪失路

噫..原來係 5 點開始呀..咁我地早 d 來囉 ~~~ 約實臣媽和梓鈴媽再話你知.

原文章由 lusanna 於 07-9-21 09:57 硐表
燒烤時段是幾點呀?
>>>>> 5:00 - 9.45 pm

我們預 6 點左右到御景園 ok 嗎?
>>>>> OK

Do u need me to pick u up fm somewhere?
i think u know the place well

原文章由 臣媽 於 07-9-20 19:48 硐表

阿路,

noted :idea:

唔洗接喇, 梓鈴媽知係邊, 而我要幫臣媽拎野, 我會同臣媽一齊, 你唔洗担心我地會盪失路
>>>>>>>>> we will go to TSW supermarket to buy the things on around 4:00, if u need me, u can call me to pick u up.

噫..原來係 5 點開始呀..咁我地早 d 來囉 ~~~ 約實臣媽和梓鈴媽再話你知.
>>>>>>>>>>> ok

... [/quote]

原文章由 蘇蘇 於 07-9-21 08:40 硐表
其實最緊要有 d 食物填下肚仔, 又唔係餐餐餅乾就得了.  不過照栢軒講, 有時可以跟老師說在家已吃了早餐, 飽得滯唔想食, 咁有些小朋水懶食食物的就可能未必夠.

...

咁我又有另外一個問題嘞, 就係幾點食呢? 今朝我唔記得洗杯, 咪入去洗手間洗杯囉, 見到D 小朋友喺度食緊野喎, 果時大概係八點八左右

會唔會果時係全日班食早餐時間, 十點幾果次係半日班食茶點呢
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

我已經買咗牛肋肉, 雞, 豬梅肉, 排骨, 牛根丸, 魚旦, 共約九至十磅

另外, 什菌+椰菜

還有, 買丸丸送o既义燒包同花卷五包

唔記得買腸仔, 仲要唔要煮面呢?

講真我真係唔鍾意細佬仔食咁多餅/蛋糕,, 猶其是當正餐...
我有時都會給些餅當下午茶, 如果學校又給,我就要給少些了, 好熱氣的!
同埋要Owen 在家食多些早餐, 佢依家食少少渣!

原文章由 蘇蘇 於 07-9-21 08:40 硐表

...

臣臣每一餐都係我o既惡夢, 近日可能我較為攰d, 情況就更差嘞, 所以我都唔係幾理佢食唔食早餐, 最緊要係果兩餐正餐食得好d, 唔好要我咁勞氣

關於上個星期六的 bbq, 首先唔好意思, 因為我在未通知情況下帶多兩個朋友來 , 其實我都是下午才知朋友過來, 所以趕不切通知大家...sorry sorry!!!

栢軒和栢熙跟我當晚說超級開心...哈哈哈, 他們開心即是我都開心!  

臣媽, 昨天我家的晚餐其中的兩味餸就是..bbq 後的什菜和雞翼, 真係好味又唔浪費!! 臣媽, 下次再整野食, 都係你攪掂啦, 跟住我過黎幫手拎, 你開心我開心大家有好野食又開心...

原文章由 蘇蘇 於 07-9-24 08:48 硐表
關於上個星期六的 bbq, 首先唔好意思, 因為我在未通知情況下帶多兩個朋友來 , 其實我都是下午才知朋友過來, 所以趕不切通知大家...sorry sorry!!!
‹ 上一主題|下一主題