用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kcch
go

K1G [複製鏈接]

原文章由 SharonFu 於 07-11-8 13:59 硐表
係呀..miss lee唔教啦..好似有個新老師 叫miss so...我今日先聽亞女講..miss so 今日彈琴呀..

原來係呀!!

有新任務:
1.淋花
2.去超市睇貓糧係點樣,同有冇得賣

小朋友調了位呀!!

其實D花是否每天都要淋水呢?知唔知需要曬下太陽嗎?

囡囡無講猫糧的事,等我今晚問吓佢先,佢成日都唔記得MISS YU交帶要做的事,每次都係返到學校先知要帶咩,所以你得閒上嚟提點下我啦,謝謝!

上星期已調了位,只係坐咗去對面過幾個位,附近都係之前D小朋友,而你囡囡都係調咗去對面,我囡囡之前果組有個好朋友要調去中間那組,而且四周都係男仔,唔知佢慣唔慣呢?!

今日返學搭火車前,囡囡跑跑下跌咗落地,個額頭同左手掌跌損哂,真陰功!佢喊咗好耐,所以一定係好痛(因為佢經常跌的,少少痛都唔會喊的).返到學校就立即去校務處同佢消毒一下個傷口,之後佢一路無咩表情,好彩食完午餐返到屋企先正常返D.真係比佢嚇親!

原文章由 Tony爸爸 於 07-11-19 16:10 硐表
有新任務:
1.淋花
2.去超市睇貓糧係點樣,同有冇得賣

小朋友調了位呀!!

原文章由 clarachel 於 07-11-20 17:34 硐表
其實D花是否每天都要淋水呢?知唔知需要曬下太陽嗎?

囡囡無講猫糧的事,等我今晚問吓佢先,佢成日都唔記得MISS YU交帶要做的事,每次都係返到學校先知要帶咩,所以你得閒上嚟提點下我啦,謝謝!

上星期已調了位,只係坐咗 ...

小心D啊!我亞女係學校sir滑梯跌到膝頭損咗流血,話有Miss叫佢入校長室?但亞女話要繼續玩,服咗佢,小朋友真係有得玩就得.

亞女話Miss Yu冇翻問貓糧的事喎!
等我哋兩公婆即刻同佢落去超市到睇下添!

我唸應該係去'校務處',唔係'校長室'.因為果日囡囡跌親,我哋都去咗'校務處'清洗傷口的(當時仲有個嘔完的小朋友入咗去等校務處的小姐處理呢!).

我問囡囡要唔要買貓糧返學校,佢話唔駛.咁你哋睇完貓糧有無買呀?

原文章由 Tony爸爸 於 07-11-21 16:08 硐表

小心D啊!我亞女係學校sir滑梯跌到膝頭損咗流血,話有Miss叫佢入校長室?但亞女話要繼續玩,服咗佢,小朋友真係有得玩就得.

亞女話Miss Yu冇翻問貓糧的事喎!
等我哋兩公婆即刻同佢落去超市到睇下添! ...

昨天送女女返學時,Miss Yu主動同我講翻睇貓糧的事,佢話唔係功課,只不過講到如果行過超級市場嗰時先望吓,星期三Miss Yu 問到的時候,我女女第一個同Miss Yu講佢睇過,Miss Yu話好好,我都好開心
當然我哋冇買貓糧啦,亞女都話唔洗買,只係睇吓啫!

: 派咗成續表(評估),全部100,好開心,不過原來好淺!

恭喜!恭喜!

原文章由 Tony爸爸 於 07-11-30 15:06 發表

我囡囡都有3科100分,另外中文錯咗一題只得97分(係個'秋'字,佢成日都讀咗'天'的,不過而家已認得到),雖然唔係咁完美,不過都好意外佢有咁好嘅成績.希望佢下次有進步啦!
'
原文章由 Tony爸爸 於 07-11-30 15:06 發表

一起努力呀!
見到其他班都搞旅行,真羨慕,我哋得小貓三四隻,點夠一團人呢?
不過要搞都要過埋農曆年先得lu!

:

原文章由 clarachel 於 07-12-3 17:59 發表
我囡囡都有3科100分,另外中文錯咗一題只得97分(係個'秋'字,佢成日都讀咗'天'的,不過而家已認得到),雖然唔係咁完美,不過都好意外佢有咁好嘅成績.希望佢下次有進步啦!
'
...

哇,咩你連其他班D內容都睇埋,真厲害,遲D八到(睇到)D咩講番比我哋知啦,謝謝....

點解我哋班咁少人上嚟呢?!而家仲好似得番我同你兩個傾呀! 希望其他家長得閒上下嚟啦!

今個星期日,同學校另外兩個家庭(同住一區唔同班的)一齊去咗粉嶺香薰園BBQ,雖然遠咗D,但係都幾好玩,可以試下!遲D我哋再有活動通知下你,睇下得唔得閒一齊玩啦!有爸爸去的,唔駛驚係成班女人喎!

原文章由 Tony爸爸 於 07-12-4 15:02 發表
一起努力呀!
見到其他班都搞旅行,真羨慕,我哋得小貓三四隻,點夠一團人呢?
不過要搞都要過埋農曆年先得lu!

:

Dear all,

Long Time No See.  Although sometimes I'm not so convenience in posting my message, I still keep track of your messages.  If you don't mind me not typing chinese, I shall try to be more "active".  And I really need some time to get acquainted to this "system".

Btw,  I also find it a bit boring that there is no school picnic, especially in this fine season when children from all other kindergartens are talking about their exiciting ones.  So if your kindness have known of any gatherings or funful activities, please count my family in.  Of course, I shall be most willing to assist in organizing them.

Cheers,
JCjenna

你們要唔要K1G班相呀??  10月生日Party那一幅, send email
to me and I will reply with attachment.

[email protected]

Hello all

My son Selwyn is studying in K1G Kent Road am class, he was born on 25/5, same as Rachel.  

Rachel mummy, we may celebrate our children's birthday together.

Keep in touch to you all, and hope we will have our own gathering.

Tony 爸爸,我想要佢0地班相呀,已 send email 比你,唔該0西先!

註:我係藍藍爸爸 <我兩公婆都會0係呢到出現0架 ... 哈哈 ...>

原文章由 Tony爸爸 於 07-12-12 10:03 發表
你們要唔要K1G班相呀??  10月生日Party那一幅, send email
to me and I will reply with attachment.

[email protected]

Stephen and Suzanne,

Your emails were received and replied. Keep in touch

BoLingBall,

We may celebrate birthday together because my daughter was born in 11/5.

新年快樂,返学後有成績表

新年快樂,祝各位家長身體健康,財源廣進,萬事勝意!祝各小朋友快高長大,學業進步,聽教聽話,活潑精靈,人見人愛........

我個女成日祝人'快高長大'(大人都係咁話),真搞笑!

原文章由 Tony爸爸 於 08-2-13 16:55 發表
新年快樂,返学後有成績表

哇哇!'K1G'已經沈咗落第三版尾了,快D得閒上嚟傾下啦!

大家復活節有無去邊度玩呢?我一家三口就去咗台灣(因為每年老公都會去見下D客,順便跟埋去行下),RACHEL就話玩得好開心,不過我同老公就辛苦D,因為成日要抱佢,唔知係咪去咗外地,D環境唔同哂,所以成日唔肯行要抱呢!其實台北都無咩特別好玩的地方,可能RACHEL仲細,只係帶佢去'麥當奴'玩下滑梯,去'宜家'玩下波波池,佢已經玩得好開心呢!最後果日帶佢去個'兒童交通博物館',去度好多遊戲都無開,就算有都唔會玩那種,就好似去咗舊荔園,好殘好舊,所以去咗地庫個兒童樂園玩,每人都要收費,比完錢落到去都幾後悔,又係一個好大嘅波波池加滑梯,但埸內又暗又殘,仲有蚊,所以玩咗一陣就'氹'個女走了.妳/你們又怎樣?

Hi,Tony,

我今日送RACHEL返學去洗手間時,見到你囡囡Natalie企喺洗手盆前好耐都唔郁,唸住同佢打招呼(其實每次佢見到我,都會好主動同我笑住咁打招呼的),點知佢好可憐咁,眼濕濕兼有淚光,所以問佢咩事(我以為佢比其他小朋友'蝦'),問咗佢幾次佢先話'好掛住DADDY同MAMMY',仲開始想喊(可能見到入面有好多家長同小朋友一齊啦!),咁我就同佢傾下其他東西同氹吓佢,之後同佢去咗廁所同洗手,見佢停咗無眼淚就拖住佢返課室,(本來想叫我個囡氹下Natalie同帶埋佢返課室,點知佢自己去完廁所洗埋手就一支箭咁走咗去,激C我!)Natalie返到課室都無玩就伏在枱上,不過無喊,臨走時佢都有同我揮手拜拜.MISS YU話長假期後好多小朋友都會咁,不過你哋同佢傾下等佢開心D啦!(相信佢返到屋企都會同你講番今日D事).

平時見佢好開心同笑得好甜的,今日見到佢咁個樣我都好唔開心:( ,就好似見到自己個囡喊一樣.不過唔需要擔心,佢哋會好快適應番,好似以前咁開心去返學的.

在此祝各小朋友個個健康快樂,開開心心!

[ 本文章最後由 clarachel 於 08-3-31 18:20 編輯 ]

原文章由 clarachel 於 08-3-31 18:12 發表
哇哇!'K1G'已經沈咗落第三版尾了,快D得閒上嚟傾下啦!

大家復活節有無去邊度玩呢?我一家三口就去咗台灣(因為每年老公都會去見下D客,順便跟埋去行下),RACHEL就話玩得好開心,不過我同老公就辛苦D,因為成日要抱佢,唔知 ...

Sorry for the late reply. I have seen this message at this moment. I felt sad about this. I was very busy recently, so I can't take her to school. I know I need to do something right now. Thanks for your information. Can you get our invitation card? It's my pleasure that your family can come.
‹ 上一主題|下一主題