用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 My EnglishPal英語閱讀計劃一問
go

My EnglishPal英語閱讀計劃一問 [複製鏈接]

想問關於曾參加這閱讀計劃之家長意見,小朋友喜歡看嗎?內容如何??
   0    0    0    0

原文章由 over737 於 07-9-10 15:42 硐表
想問關於曾參加這閱讀計劃之家長意見,小朋友喜歡看嗎?內容如何??

我誠意推介! 初初我會陪仔仔一齊閱讀, 約3個月後就佢自己睇&做答題, 依家只有唔識解既grammar題目至會問我. 我仔又冇特別喜歡/不喜歡, 做每日一篇只係我要求佢每日做既指定動作
如果小朋友可以持之以恆, 一定會見進步&成績

My EnglishPal分三部份:

第一部份: 每一日一篇文章比小朋友閱讀後答題, 另多一篇額外文章可隨意選擇難度, 另有答案供查看.
第二部份: 每星期三十題grammar題目, 另有答案供查看.
第三部份: 每日一字, 以遊戲方式每日重覆學習串字及增强每生字既記憶.

[ 本文章最後由 煒良媽咪 於 07-9-10 18:13 編輯 ]

原文章由 煒良媽咪 於 07-9-10 17:34 硐表

我誠意推介! 初初我會陪仔仔一齊閱讀, 約3個月後就佢自己睇&做答題, 依家只有唔識解既grammar題目至會問我. 我仔又冇特別喜歡/不喜歡, 做每日一篇只係我要求佢每日做既指定動作
如果小朋友可以持之以恆, 一定會 ...

煒良媽咪....thank you so much!!!!

學煒良媽話齋 , 真係比小朋友做多d網上閱讀丫 ! 到時真係唔鍾意既話 , 咪有佢地話事囉 ! 我個仔上年一開波時 , 係威係勢咁 , 玩玩吓佢就冇再上網玩喇 ! 呢家野好難迫佢地 , 我今年都打算有佢 , 如果唔唔鍾意既 , 就慳返$140

隻衰豬上網次次都要人迫要人叫 , 佢唔肯既 , 真係唔駛介意 , 因為 , 都好講小朋友本身 , 再加埋媽咪有冇心機陪佢地一齋上網做 ! 當然 , 有好多小朋友都好肯自動自覺做架 , 比一年時間佢地去試啦 ! 慢慢你就會知架喇 ! 到咁上下時間 , 學校都會再有d網上既閱讀問大家join唔join架 ! 咁如果小朋友玩過都唔鍾意 , 或者冇心機上既 , 咁到時又可以慳返喇 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

一問

咁果本Hi Charlie呢本書值得訂嗎???

原文章由 over737 於 07-9-10 22:20 硐表
咁果本Hi Charlie呢本書值得訂嗎???

我覺得都幾好架呢本書仔 , 佢裡面好多野睇 , 又有d games 比小朋友玩 , 係一本小小小圖書 . 不過 , 對小一生嚟講就算幾深吓架d字 ! 如果媽咪可以陪佢讀 , 或者同佢一齋玩就會好d ! 百零蚊 , 都算ok ! 本來今年想唔訂架喇 , 因為真係冇時間同佢睇 , 但阿仔堅持要 , 佢話佢自己識多咗好多字 , 可以自己睇 , 唔駛我幫 . 哈~~~ 都唔知係唔係 ??? 算啦 ~ 睇埋今年再算 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

呀寶,
我大囡同我講話先生話english-pal home有d問題,今個學期唔好訂住,但細囡就冇講.你有冇聽聞過呀?
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

原文章由 -joejoelam 於 07-9-19 10:33 硐表
呀寶,
我大囡同我講話先生話english-pal home有d問題,今個學期唔好訂住,但細囡就冇講.你有冇聽聞過呀?

咦 ~ 冇有聽過喎 ! 我而家返學校 , 一陣問吓先 , 晏d上黎報料 !

原文章由 家熹媽咪 於 07-9-19 12:38 硐表

咦 ~ 冇有聽過喎 ! 我而家返學校 , 一陣問吓先 , 晏d上黎報料 !

Thank you.
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

原文章由 -joejoelam 於 07-9-19 10:33 硐表
呀寶,

JOEJOELAM :

今日好攪笑 , ENGPAL就冇聽過話有事 , 但盲聽左第2 D野返來 , 不過都未經証實架 ! 就係訂購HI CHIRLY , 聽講好似話有D問題 , 但而家未知 , 我估學校都正正了解既啦 !

尋日退回張參加今年ENGLISHPAL既票, 另有一張通告&回條話免費上佢哋個網至2/1/08, 因佢哋會以另一個網取替, 內容會更豐富

煒良媽咪,

咁你知5知用咩password入呀, 因尋晚hubby同darren想入時入不到, 打old password 又唔得, 是否要等派new password??

原文章由 煒良媽咪 於 07-9-20 15:13 硐表
尋日退回張參加今年ENGLISHPAL既票, 另有一張通告&回條話免費上佢哋個網至2/1/08, 因佢哋會以另一個網取替, 內容會更豐富

原文章由 830mama 於 07-9-21 18:08 硐表
煒良媽咪,

咁你知5知用咩password入呀, 因尋晚hubby同darren想入時入不到, 打old password 又唔得, 是否要等派new password??

Ivan佢每日都係用近個old password喎

呀寶,

joejoelam,
據我所知english-pal home的確是有問題,公司內部的董事彼此反目互相出信叫客戶不要相信對方,我剛交了支票才知道這消息。

煒良媽咪,
你的小朋友是哪年級的?我女讀一年班,未見老師把票交回給我們,不知是否遲些再發呢?

[ 本文章最後由 joycelamb 於 07-9-22 17:13 編輯 ]

原文章由 joycelamb 於 07-9-22 17:11 硐表

煒良媽咪,
你的小朋友是哪年級的?我女讀一年班,未見老師把票交回給我們,不知是否遲些 ...

我仔仔讀二年級, 我已收了通告及退票, 可能你遲d會收到通知

原文章由 煒良媽咪 於 07-9-20 15:13 硐表

我都有收到張退票呀!不過重未得閒睇張通告內容 ..

咁奇怪 ,我都試過用old password 入, but 唔得.
昨日打tel去問, 復:等學校派喎

原文章由 煒良媽咪 於 07-9-22 15:19 硐表

Ivan佢每日都係用近個old password喎

原文章由 家熹媽咪 於 07-9-19 21:47 硐表

JOEJOELAM :

今日好攪笑 , ENGPAL就冇聽過話有事 , 但盲聽左第2 D野返來 , 不過都未經証實架 ! 就係訂購HI CHIRLY , 聽講好似話有D問題 , 但而家未知 , 我估學校都正正了解既啦 ! ...

呀寶,
咁你地訂唔訂到Hi Charlie呀?

原文章由 joycelamb 於 07-9-22 17:11 硐表

joejoelam,
據我所知english-pal home的確是有問題,公司內部的董事彼此反目互相出信叫客戶不要相信對方,我剛交了支票才知道這消息。

煒良媽咪,
你的小朋友是哪年級的?我女讀一年班,未見老師把票交回給我們,不知是否遲些 ...

唉,竟然鬼打鬼,咁新果個web-site係唔係3/10先用得?

原文章由 -joejoelam 於 07-9-27 22:22 硐表

呀寶,
咁你地訂唔訂到Hi Charlie呀?

我冇收倒退票呀 ! 真係唔知呀 !???
‹ 上一主題|下一主題