用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無07年讀(藍田)啟思N1!
go

有無07年讀(藍田)啟思N1! [複製鏈接]

有無07年讀(藍田)啟思N1!
   0    0    0    0

你好!我仔仔係讀n1班!不過係下午班.
唔知仲有冇其他BB係讀n1班呢?等我地可以交流吓吖

hi, 我囡囡都讀啟思n1, 細女呀, 多多指教!

我個女係細女,所以只係返3天適應日,9月5日開始唔使返,請問各位家長,你們的小朋友返學返成點呀,係咪9月5日開始無家長陪上課?有無小朋友喊呀?

Hi PoPoMom, sillyissac & moonwongwm,

我囡囡 - 恩熙今年N1 class 2,大女,多多交流!

hi! mak_angel,

你囡囡大女係咪則係上午班呀?我之前見bk的媽媽講細仔/女多數係下午班,這幾天返學情況怎樣呀?大家交流吓啦:

原文章由 mak_angel 於 07-9-6 11:22 硐表
Hi PoPoMom, sillyissac & moonwongwm,

我囡囡 - 恩熙今年N1 class 2,大女,多多交流!

原文章由 moonwongwm 於 07-9-4 02:32 硐表
有無07年讀(藍田)啟思N1!

hi!我不是07年讀,而想幫個女報下一年,想問下你地點解擇依間n1.

Hi PoPoMon,

您囡囡幾大? 點解9月5日唔洗返?

阿熙係上午班,不過我見大部份小朋友都是細過她的(阿熙11月中出世),所以我諗am or pm 是睇interview時您點同老師講多d .

3/9 & 4/9 您覺唔覺都有d混亂? 可能人太多....
5/9-14/9改為都是放10:00AM 我都唔知:cry:

因我要返工,現在是工人湊,詳情就唔知,工人話返到課室個個都crying, 阿熙初時都無嘢, 但老師一話姐姐可以走, 阿熙都有哭, 不過好快無事, 因有老師同她玩 老師派咗套CD+歌書, 她好開心咁日聽夜唱.

mak_angel,

我囡囡10月出世, 要11月先再返.
頭幾日亂呀,我好多野都唔多清楚,
我都有播disc同埋在家同佢睇課本,佢都好enjoy呀,我都想佢聽熟d歌,11月返學佢會開心d呀.

原文章由 mak_angel 於 07-9-7 14:49 硐表
Hi PoPoMon,

您囡囡幾大? 點解9月5日唔洗返?

阿熙係上午班,不過我見大部份小朋友都是細過她的(阿熙11月中出世),所以我諗am or pm 是睇interview時您點同老師講多d .

3/9 & 4/9 您覺唔覺都有d混亂? 可能人太多....
5 ...

我個都係細B!我都係淨係返咗3日,之後就等到十月先返學!
我覺得9月l日最亂!成個班房滿哂家長,老師同BB
9月3同4号都ok,不過唔知點解得八至十個小朋友一齐上堂,同9月1号好唔同

係喎,今日我收到班主任電話,話17至22号就可以訂冬季校服,唔知你地有冇收到通知呢?

各位好:

我對孖仔加信、加希讀上午n1班。我要返工,所以由婆婆和工人接送,待他們適應後會搭G車。上星期,我丈夫請假陪他們上適應班。他們初一兩天,哭得很厲害,之後有好轉。

hi issac mama,

我估係分開咗兩班上堂所以咁少人呀!有d返早d有d返遲d呀!

原文章由 sillyisaac 於 07-9-7 23:28 硐表
我個都係細B!我都係淨係返咗3日,之後就等到十月先返學!
我覺得9月l日最亂!成個班房滿哂家長,老師同BB
9月3同4号都ok,不過唔知點解得八至十個小朋友一齐上堂,同9月1号好唔同  ...

ISSAC MAMA,

謝謝你報料呀,老師都有打來,我會22號先去啦!

原文章由 sillyisaac 於 07-9-7 23:32 硐表
係喎,今日我收到班主任電話,話17至22号就可以訂冬季校服,唔知你地有冇收到通知呢?  

hi wheung,

揍孖仔一定好辛苦啦!我囡囡返學都係要坐車,但99接送的,我又無問校車情況呀,想問吓校車有幾多褓母架,架車可以容納幾多個小朋友?

原文章由 wheung 於 07-9-9 01:14 硐表
各位好:

我對孖仔加信、加希讀上午n1班。我要返工,所以由婆婆和工人接送,待他們適應後會搭G車。上星期,我丈夫請假陪他們上適應班。他們初一兩天,哭得很厲害,之後有好轉。 ...

hi wheung,

揍孖仔一定好辛苦啦!我囡囡返學都係要坐車,但99接送的,我又無問校車情況呀,想問吓校車有幾多褓母架,架車可以容納幾多個小朋友?

原文章由 wheung 於 07-9-9 01:14 硐表
各位好:

我對孖仔加信、加希讀上午n1班。我要返工,所以由婆婆和工人接送,待他們適應後會搭G車。上星期,我丈夫請假陪他們上適應班。他們初一兩天,哭得很厲害,之後有好轉。 ...

PoPomom,

我兩個兒子上學已經沒有哭,你的女兒讀哪班?她適應嗎?

星期四晚家長會得知校車未有裝安全帶,我會等裝好安全帶先俾他們坐校車。我之前問過司機叔叔搭G車有20多人,不過是班主任黄老師跟車,所以我會放心。

thank you  PoPomon!

wheung,家長會我唔得閒無去到,唔知有乜通告呢?

唔知而家全班有幾多人呢?如果有成二十幾人,D老師睇唔睇得切?我囝囝除咗食茶點時會坐低之外,其他時間都坐唔定!唔知其他家長嘅小朋友會唔會呢?

HELLO

我個囡都係讀 上午CLASS 1 班呀, 叫梓瑤.  

佢由 第一日返學到現在都無喊過..我都好放心 .  

WHEUNG ,

我囡囡同妳對孖仔係同學仔呀

頭兩日我見佢地真係喊得好利害呀 .  有一個..唔記得係加信, 定加希, "LER" 住 DADDY 對腳呀

上星期見佢地無再喊了.
今日仲自己入課室呀 ... 勁 !!

ALL ,

可能仲係較早期啦... 我覺得老師都好似未  HANDLE 得到咁囉..

我呢兩個星期都差唔多成 8:50  先走.... 係走之前都同鐘老師講聲, "我走 LA" ..免得佢以為 我個女有家長照顧而睇漏咗佢... >>因佢住門口位 KA .. 如果走出呜班房, 無人知就大件事了

[ 本文章最後由 LiBoBo 於 07-9-17 13:12 編輯 ]

wheung,

我女係讀下午n1的,不過係11月的插班生,都未知佢到時適唔適呀!

有班主任跟車都放心d,不過暫時我都唔考慮搭校車住啦!

原文章由 wheung 於 07-9-15 14:39 硐表
PoPomom,

我兩個兒子上學已經沒有哭,你的女兒讀哪班?她適應嗎?

星期四晚家長會得知校車未有裝安全帶,我會等裝好安全帶先俾他們坐校車。我之前問過司機叔叔搭G車有20多人,不過是班主任黄老師跟車,所以我會放心。 ...
‹ 上一主題|下一主題